Sivut

perjantai 28. tammikuuta 2011

Norsis on ihan :O

Seuraava teksti kopioitu:

Pohjoismainen taidekasvatuksen menetelmäseminaari Kulttuuritutka 11.–12.2.2011

Viidettä kertaa järjestettävä Kulttuuritutka-seminaari tuo Jyväskylään joukon kiinnostavia tutkijoita, taiteilijoita ja taidekasvattajia, jotka pohtivat taiteen mahdollisuuksia nuorten osallisuuden ja vaikuttamisen välineenä.

Seminaarin aikana kuullaan muun muassa Karri Miettisen a.k.a Palefacen kokemuksia Harvialan koulukodissa työskentelystä ja elokuvaohjaaja Arto Halosen ajatuksia vaikuttamisesta elokuvataiteen keinoin. Tukholmalaisen taideyliopisto Konstfackin vanhempi lehtori Cecilia Andersson kertoo katutaiteesta nuorten kapinan ja itseilmaisun muotona. Luentojen lisäksi Kulttuuritutkassa on toiminnallisia työpajoja, joista kasvatus- ja kulttuurialan ammattilaiset saavat työkaluja omaan työhönsä.

Seminaari on tarkoitettu kaikille kulttuuri- ja kasvatusalan ammattilaisille, opiskelijoille ja tutkijoille. Tämän vuoden ohjelma sopii erityisen hyvin nuorten parissa töitä tekeville, mutta sieltä löytyy myös pienempien lasten taidekasvatukseen vinkkejä.

Järjestäjät: Lasten- ja nuortenkulttuurikeskus Kulttuuriaitta, Jyväskylän yliopiston Taiteiden ja kulttuurin tutkimuksen laitos, Pohjoismainen tiedotustoimisto Jyväskylässä, Keski-Suomen taidetoimikunta ja Taikalamppu-verkosto.

Yhteistyössä mukana: Lapsiasiavaltuutetun toimisto, Arktisen Upeeta ry, Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Humanistisen ammattikorkeakoulun Jyväskylän kampus.

Seminaari on saanut avustusta Pohjoismaisesta kulttuurirahastosta.


* * *

Ja miten minä liityn tähän? Minua pyydettiin seminaariin pitään neulegraffitityöpajaa. Saan siitä jopa oikeata palkkaa, matkat ja majoituksen (hehkuttamisen arvoista koska en ole tottunut "työmatkoihin" joten tuntuu niin makeelta että saa korvausta jostain). Minä, täysin pystymetsästä revitty ilman minkäänlaista kulttuuri/taidekoulutusta. MINÄ! Taidekasvatusseminaarissa! Töissä!

Sain tietää tästä syksyllä mutta nyt vasta avaan suuni asiasta täällä vaikka ohjelmakin on jo julkistettu ajat sitten :D Työpajani oli täynnä jo ennen kuin ilmottautumisaika umpeutui. Pikkusen jänskättää ja pelottaa mutta eiköhän se siitä suju sitten :)

Bongatkaa tittelini muutamien muiden joukosta! :D

[ ] teatteri-ilmaisun ohjaajaja
[ ] kuvataiteilija
[ ] tekstiilitaiteilija
[ ] sosiaalisen sirkuksen ohjaaja
[ ] nuorten erityisohjaaja
[ ] kulttuurituottaja
[ ] kansalaisyhteiskunnan asiantuntija
[x] neulomiseen hurahtanut insinööri

Hieman sellainen "kuka ei kuulu joukkoon" -fiilis mutta lähinnä positiivisella tavalla :) Tai siis että näillä mennään mitä on ja ylpeänä kannan junttiuteni.

Olen tietenkin aivan innoissani, pääsen kuunteleen luennot ja saan VIP-kortin samaan aikaan järjestettäville elokuvafestareille ja oon muutenkin ihan jee jee jee, pääsen Jyväskylään! Reissailu on aina kivaa. Ja tykkään kulttuuritapahtumista tosi paljon :)

Huh huh.

17 kommenttia:

 1. Hienoa! Olet taatusti nainen paikallaan!

  VastaaPoista
 2. Aija: Kiitos :) Ja nyt on sitten hyvä tilaisuus käyttää sitä Marimekon iloista takkia ;D Se päällä sulaudun joukkoon taatusti!

  VastaaPoista
 3. Vau mahtavaa! :) Lisäraporttia odotellessa!

  VastaaPoista
 4. Parasta on jos sekoitetaan erilaisia ihmisiä, ei mene vaan vanhan toisteluksi tuttujen kesken. Ehdottomasti oikea paikka iloiselle takille :D Onnea matkaan.

  VastaaPoista
 5. Petra Ilona: Raporttia on sitten taatusti luvassa :D :D

  Jokke: Onhan se totta juu että hyvä vähän sekoittaa pakkaa :) Kiitos! :) Ja iloinen takki ehdottomasti, ainakin toiseksi päiväksi xD

  VastaaPoista
 6. Oo, hienoa! Jos olisit vinkannut tapahtumasta vähän aikaisemmin, mä olisin matkannut kanssa tapahtumaan. Ääh, aina mä huomaan kaiken kivan liian myöhään.

  VastaaPoista
 7. Velma: No kun en jotenkaan tohtinut alkaa samantien hehkuttaan, en tiedä miksi, jotenkin vaan pidin matalaa profiilia tästä :D

  VastaaPoista
 8. Vau, onpa mainio juttu. Onnitteluni!

  Bluesea

  VastaaPoista
 9. Kivaa ja onnea! Kerro sitten kaikki kun tulet takaisin. Ja ihan samaa mieltä olen JOken kanssa, varsinkin kun olen työskennelyt opetusalalla, että paljon parempi, että on "ulkopuolisiakin", se tuulettaa aina tapahtumaa. Koulu usein kärsii siitä että opettajat ovat vain "käyneet koulua"...

  VastaaPoista
 10. Vau! Tuommoset pajat on aina mukavia jos porukkaa vaan riittää. Pidä siis hauskaa ja anna meistä neulegraffaajista hyvä kuva. ;)

  VastaaPoista
 11. Bluesea: Kiitos :) Kyllä vähän tipahdin tuolilta silloin kun kutsu tuli :D

  Mama Elf: Varmasti kerron kaiken :) Ja onhan se totta :)

  Sea: Harmittaa vaan kun kyseessä on vaan muutaman tunnin juttu, siinä ei ihan hirveesti ehdi :/ Kysyin että paljonko siihen työpajaan on tulossa porukka niin vastattiin että maksimimäärä mutta ei mitään hajua paljonko se on :D Noh, sen näkee sitten x)

  VastaaPoista
 12. Onnea onnea! Ja tervetuloa jyväskylään!

  VastaaPoista