Sivut

maanantai 26. lokakuuta 2009

sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Tikusta asiaa

Päivitetty versio :D

Hammastikku
En käytä. Jos jotain menee hampaan väliin, menköön. Kyllä se sieltä pois joskus tulee. Hammaslankaa kyllä käytän. Mulla on tavallista hammaslankaa, sitten semmonen varren päässä oleva lankaviritelmä, jonka nimeä en muista.

Drinkkitikku
Kun täytin 18 ja aloin käymään baareissa, ostin aina drinkkejä. En ymmärrä, miten mulla oli varaa!!! Nykyään vain siideriä ja sekin niin perkeleen kallista. Joka tapauksessa, tikku piti aina ottaa mukaan. Mulla on niitä kolme drinkkilasillista tuolla liesituulettimen päällä lajiteltuna väreittän :D Yhdessä lasissa on keltaiset, oranssit ja punaiset tikut, toisessa siniset ja vihreät ja kolmannessa mustat ja kirkkaat. Joku buumi oli tuo joskus, kaikki keräs niitä aina mukaansa :P Edelleen kyllä otan mukaani, jos sellaisen saan.

Coctailtikku
Joskus tyttöjen kanssa aina etkoillessa syötiin :) Siis coctailtikulla kaikkea pientä dipattavaa :D Se oli kivaa :)

Jäätelötikku
Joskus varhaislapsuudessa askarreltiin isosiskon ja äidin kanssa jotain kameleita (älkää kysykö, en muista itsekään, että miksi!), joiden jalat oli tarkoitus tehdä jäätelötikuista. Kaupassa oltiin muistutettu äitiä, että pitää ostaa kamelinjalkoja :) Ne kamelit eivät kyllä pysyneet kauhean hyvin pystyssä. Muistan ne vielä! Jalat olivat kai liian lähellä toisiaan. Niillä oli karvainen turkki.

Tikkupulla
Partioleireillä paistettiin nuotiolla ja syötiin hillon kanssa :) Siis semmosta pullataikinaa kaulitaan ja muotoillaan pötköksi, joka kieputetaan sitten tikun ympärille ja sitä pyöritellään nuotiossa :) Nam!

Laskutikku
Äiti usein on puhunut laskutikusta, jollaisia käytettiin silloin, kun hän oli koulussa. Minä en ole koskaan sellaista livenä nähnyt. Voisi olla ihan mielenkiintoinen tutustua semmoseen :]

10 tikkua laudalla
Ihan *piip* tyhmä peli! Koulussa pelattiin usein sitä palloversiota tästä. Kaikki meni "piiloon" koulun taakse ja kun se tyyppi tuli etsiin sieltä (koska muualta oli turha etsiä, kun muualla ei ketään ollut), juostiin toiselle sivulle ja joku nopea sitten juoksi sitten ponkaiseen ne tikut taas pitkin mäkeä. Olipas hemmetin kehittävä ulkoleikki!

Tikkula
Kaupunginosa Porissa.

Tikkurila
Kaupunginosa Vantaalla.

Muistitikku
Koulussa oli ihan ehdoton, nykyään ei mitään käyttöä, ovat vaan lojumassa jossain pölyä keräämässä.

Tikkukaramelli
Elikkä tikkari. Kiva syödä leffassa, kun kestävät pitkään :] Salmiakkitikkarit on ihania.

Makkaratikku
Oon nähnyt jollakin semmosen teleskooppivarrella! Cool. Mutta luonnonhelmassa jos sellaista tarvii, pitää se kyllä veistellä itse!

Tulitikku
Yläasteen alussa oli kovinkin hauskaa talvella pimeässä räpsiä tikkuja semmoisella tietyllä tekniikalla, että pitää sitä tikkua toisella kädellä raapaisupinnan päällä ja toisella ampaisee sen ilmaan. Se sitten syttyy ja lentää kaaressa jonnekin. Joskus päällekin, takissa oli muutamakin pieni sulanut reikä tuon takia. Ostettiin aina iso aski Pirkan tikkuja. Olipas typerää. Muutama vuosi sitten poltin sormeni kun käytin tulitikkua ja se rikkiosa irtosi ja lensi sormelle. Jäi tosi kipeä palovamma, siksi suosin sytkäriä.

Tikku sormessa
On inhottavaa :/ Mutta kyllä sen sieltä kaivettua saa, repi koko sormen jollain hakaneulalla ja sitten irrottaa tikun pinseteillä kun on tarpeeksi tarttumapintaa.

Tikkujalat
Miehillä tosi epä-hotit XP

Saapastikku
Tikut pystyyn teltan viereen, johon saappaat yöksi/päiväksi ylösalaisin, niin niihin ei sada vettä sisään :]

Perunatikku
En tiedä, mikä se on, mutta ystäväiseni käyttää jotain semmosta kokeillakseen, onko keitetyt perunat kypsiä. Mä kokeilen aina haarukalla.

Tikku-ukko
Raivostuttavia tavallaan. Mutta toisaalta hirmu hellyyttäviä.

Bluetooth-tikku
Onneksi mun koneessa on sisäänrakennettu niin ei tarvitse :D Toisaalta, en mä kyllä bluetoothia mihinkään muutenkaan tarvitse ja sitä paitsi kaikilla varmasti on nykyään sisäänrakennettu.

Tikku silmässä
"Sitä tikulla silmään joka vanhoja muistelee". Auts. Yritän aina sanoa noin, vaikka tosiasiassa olen kyllä niin hirvee vanhojen muistelija että ihme kun näkö vielä toimii :D

Denticks-tikku
Jotain koirien hampaidenhoitopuruluita. Kaikkea sitä.

Internet-tikku
Meitsillä matkailukäyttöön DNA:n mokkula. Tai mun miehen se on, koska mun mielestä sellaista ei tarvita xD Tuskaisen hidas maalla, mutta pahimpaan nettinälkään siitä voi jakaa useammallekin koneelle ja se se vasta hidasta onkin!

Tikkukirjaimet
Ala-asteella kaikki olisivat halunneet kirjoittaa tikkukirjaimilla, mutta opettajat vaativat kaunoa.

----

LISÄYS:

Tikkuperunat
Eräs ystäväni (terkkuja, jos tänne eksyt!) on aina hyvin tarkka snägäriperunoista, että onko ne tikkuperunoita vaiko poimullisia. Mulle asia on aivan sama, vaikka kait niissä jotain eroa on. Tai no, nyt kun tarkemmin ajattelee niin kyllä tikkuperunat on parempia, rapsakampia. Mutta silti ihan sama :D

----

LISÄYS2

Varrastikut
Kesällä 1999, Satakunnan partiolaisten piirileirillä; Karhuleirillä olin töissä sellaisella grillausjutulla, mitä niitten nimet on? Ne jutut, missä ne kiertää tekemässä eri hommia joka päivä? Anyways, mä olin sellaisella grillauspisteellä ohjaajana neljän muun tyypin kanssa ja grillailin joka päivä "lasten" (nuorten) kanssa mm. vartaita. Niissä oli possunlihaa, ananasta, luumuja, herkkusieniä ja jotain muutakin, en enää muista. Mutta oli kivaa :) Ylipäätään oli mukavaa olla isolla partioleirillä "töissä". Oli kaikkea kivaa iltaohjelmaa näille työläisille ja ihan oma tunnelmansa :]

Pitkästä aikaa :)

Virkkaava sissi innostui taas :)

Knit graffiti - peisikki

Knit graffiti - siksak

Harmittaa kun tämä oli niin värikäs ja kiva mutta kun pimeällä laitoin niin parempaa kuvaa ei ole. Äh.
Knit graffiti - Viikki

sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Yarn Bombing - The art of Crochet and Knit Graffiti

Jep, ensimmäinen neulegraffitikirja on ilmestynyt ja tottakai mun piti se saada HETI :D


KUVAT SUURENEE KLIKKAAMALLA!

Kirjan kuvat on suurimmilta osin jo tuttuja, Flickristä, mutta kyllähän niin kauniita neulegraffiteja mieluusti katselee useamminkin :) Tuo on sellainen kaiken kattava neulegraffitiopus että siinä on kerrottu mitä ne on ja vinkkejä että miten ruveta itse tekeen jne. Lisäksi on haastateltu neulegraffitien tekijöitä. Kirjassa on myös neuleohjeita ja sen sellaista. Ja paljon ihania kuvia neulegraffiteista!

Hirmu suuri kulttuuriero tästä kuitenkin paistoi, tämähän on amerikkalaisten käsialaa. Nimittäin sivutolkulla selitetty miten tehdä tätä hommaa mahdollisimman salassa.

Hmm ja muutenkin, mä en ihan allekirjottaisi näitä kaikkia:


Jeesusteippiä ei tarvita. Itse en ole kertaakaan kokenut että neuletta olisi jotenkin tarvinnut tukea kiinniompelun aikana. Turhaa.

Mukavat kengät että pääsee juokseen karkuun. WTF???

Vaihtovaatteet!????

Kirjassa oli selitetty pitkät pätkät että pukeudu mustiin, kulje vain yöllä jne. Ja mitä selittää poliisille jos jää kiinni.

Nämä ei myöskään päde oikein Suomeen :D Ketään ei oikeesti kiinnosta mitä sä neulot ja missä sä neulot.


What would Norsis say?

Missä vaan, milloin vaan, missä vaatteissa tahansa. Ketään ei kiinnosta, kukaan ei käänny katsomaan ja jos vahingossa näkee, kääntää katseensa pois. Poliiseja ei tarvitse pelätä koska pk-seudun iki-ihanat ilmaisjakelulehdet ovat tehneet ilmiöstä niin siistin jutun että kun joku ottaa kännykuvan teoksesta, saa se useimmiten jopa leffaliput! Joten ei muuta kuin neulomaan!

Onneksi naapurimaamme Masquerade on samoilla linjoilla:


Kirja on kuitenkin ihanaihanaihana koska siinä on niin paljon niin ihania kuvia :) Ja se on paksu x) Ja kiva ylipäätään että aiheesta on tehty kirja. Nyt munkin neulegraffitiharrastus taas ehkä lähtee rullaamaan, vähän ollut taukoa tässä mutta nyt iski taas innostus :)

Ja koska joku kuitenkin kysyy että mistä ostin, niin tilasin netistä, Play.comista kuten suurimman osan kirjoista ja dvd:stä mitä netistä tilaan. Amazoniltahan varmasti saa myös mutta mä en vaan ole jaksanut tehdä sinne tunnuksia ja siksi käytän playta. En usko että tätä ihan heti tulee Suomen kauppoihin (paitsi ehkä tyyliin Kiasmakauppaan) vaikka mistäpä sen tietää.

torstai 15. lokakuuta 2009

ÄÄNESTÄKÄÄ MUA NIIN OOTTE KIVOJA!

MikroPC-lehden tekniikkaromuaskartelupaskartelukisa. Lähetin muutamankin työn ja puhelinlaukku pääsi finaaliin. Tyhmää että äänestää voi vaan sähköpostilla, joten siitä on "iso vaiva". Olen kuitenkin ikionnellinen siitä että pääsin kuuden parhaan joukkoon :D

Törkeesti nyt pöllin ton kuvan tuolta ilman mitään lupia ja oikeuksia, antakaa anteeksi, olen pahis. Mutta hei, ammattilaisen kuvaamana mun luomus:

maanantai 12. lokakuuta 2009

SE ON TÄÄLLÄ!!! Vihdoin ja viimein!

Keri Smithin uusin :)


Pakko laittaa poseeraamaan WTJ:n viereen (joka muuten on sitä postitustehtävää vaille valmis).


Ja vielä omaa pärstää, laitoin mustavalkoiseksi koska mun hampaat näytti niin keltaisilta xD (menee ehkä samaan kategoriaan näitten "julkaisen vain naamakuvia joten olen saletisti läski" -juttujen kanssa)

sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Tämä ei liity mitenkään mihinkään...

...muuten kuin että rakastan yli kaiken syksyä ja ärsyttää kun olen AINA joka autas vuosi kipeänä juuri parhaimpaan aikaan. Nyt kun olen ilmeisesti jo terve (kolmatta flunssaa odotellessa...), käveleskelin tuolla luonnossa ja luulin jo eksyneeni lähimetsään kunnes päädyin taas jonkin ison ja kovaäänisen tien varteen.

Ja koska videot on nyt niin paljon enemmän hip ja pop kuin kuvat, minäkin asetin kamerani videointimoodiin.

Hyvää alkavaa viikkoa! (Niin, kohta se on taas maanantai.)

Ostoksia

Kävin eilein Hulluilla päivillä ja ostin glitter-virkkuukoukkuja! Oon pitkään etsinyt tuollaisia joten olin enemmän kuin tosi onnellinen niistä!


Ja sit kotona kun avasin paketin niin tajusin että drinkkitikutkin on jykevämpää tekoa kuin nuo. Veikkaan että nuo napsahtaa meikäläisen käsittelyssä poikki ennen kuin ehdin edes kunnolla päästä alkuun. Noh, ahneella on paskainen loppu.


Nyt mulla on myös molemmat Pekka Töpöhäntä -muistikirjat! Pienempään olen siis liimaillut niitä ostoslistoja, isompi jää odottamaan kunnes keksin sille käyttöä. Tykkään kun se on vähän ohuempi, yleensä kun ostan aina niin paksuja muistikirjoja, että ne jää yleensä kesken, mitä sitten ikinä olenkaan alkanut niihin merkkaileen.


Ja nyt mulla on myös se Kettukirja, mistä mainitsin aiemmin.
Mitähän vielä... Niin joo, viime viikonloppuna ostin kirpparilta Eläinloton. Meillä oli toi lapsena (tai on varmaan edelleen, mutta sitä ei tuhota) ja se on jotenkin tosi ihana. Ehkä askartelen siitä joskus jotain. (Haaveilen edelleen että menisin joskus jonnekin myymään tekemiäni juttuja, näistä saisi ihania magneetteja).

torstai 1. lokakuuta 2009

!!!

Eikä, mä en kestä, kattokaa ny:

Milla Paloniemi on tehnyt interaktiivisen sarjakuvakirjan! Voin kertoa että ostan heti kun bongaan sen kirjakaupassa!

Ei mulla sit muuta. En ole ehtinyt mitään, oon vaan ollu töissä, koomaillu ja käyny jumpassa. Mutta kyllä tää tästä taas rullaan lähteen!