Sivut

maanantai 31. joulukuuta 2012

Hui! :D

Olikohan se kesällä 2011, en enää muista varmaksi, kun tanskalainen Marie Koch otti yhteyttä ja pyysi saada haastatella neulegraffiteista hänen väitöskirjaansa mikä käsittelee "craftivismia". Sanoin etten koe olevani mikään aktivisti mutta hän halusi minut mukaan silti. Hän haastatteli useita henkilöitä eri Pohjoismaista. Toisaalta ihan hyvä että on sitten vertailukohtakin niille jotka kokevat tekevänsä jotain merkityksellisempää kuin meikäläinen ihan höhhöö-meiningillä. Siis apua! No mutta kuitenkin, melkein olin jo unohtanut koko asian ja sitten sain kutsun väitöstilaisuuteen! En jaksanut lähteä vauvan kanssa paikan päälle (Vaasaan) mutta postista tupsahti kuitenkin kyseinen opus :) Se oli tanskaksi enkä ymmärrä siitä siis mitään :D Paitsi englanninkielisen tiivistelmän. Mutta kyllä tämä kunniapaikan kirjahyllystäni saa.

Nopealla pläräilyllä bongasin jotain muutakin englanniksi kirjoitettua ja tajusin että se on mun muminaa!!! Haastattelu hoidettiin siis englanniksi (ja se nauhoitettiin tai siis tallennettiin) ja tuota lukiessani voisin ehkä vajota maan alle. Vähän niin kuin joskus töissä englannin kielinen auditointi ja mun piti vastailla ja sit olin vaan että "ehmmm... ummm... hehe." Oikeesti en oo ihan noin nolo puhuun englantia jos pääsen vauhtiin mutta kun en osaa suomeksikaan selittää mitään perimmäistä tarkoitusta neulegraffiteille. No mutta joo, jännä kokemus kuitenkin :) Onnea Marielle upeasta saavutuksesta! :) :) Ei olisi minusta moiseen ikinä.

sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Lemppareimmat käsityöt 2012

Tosiaan, vain ne syystä tai toisesta lemppareimmat koska tänä vuonna tein niin älyttömästi kaikkea etten jaksa itsekään käydä niitä läpi :D Laitoin linkit alkuperäisiin postauksiin joista käy ilmi mistä ohje on otettu jne. Tästä lähtee!


Eläinsatupeitto pikkujäbälle (silloinen sikiö). Pikkumies muuten tykkää tuosta pingviinistä eniten! Aina sitä hipelöimässä ja tuijottamassa :)

Hervottoman suuri kala työkaverin lapsille kiitokseksi poikien vauvan vaatteista joita sain laatikollisen!

Lintutakki jäbälleNorsukuvioinen vaunusuoja (jolle ei ole ollut käyttöä!)

Tilkkutäkki pikkujäpsylle


Keittiöpyyhe (yksi neljästä tänä vuonna neulotuista!)


2012 HIGHLIGHTS

Olen yleensä tehnyt sellaisen megaison vuosikollaasin mutta tänä vuonna mun elämässä ei oikein ole ollut kuin vauva ja käsityöt niin en halua nyt sellaista. Ja käsitöitäkin on tälle vuodelle mahtunut niin hirveesti että pitänee nyt katsoa laitanko kaikista kuvaa (vaiko vain lempparit) mutta näin alkupaloiksi kuitenkin tällainen bloginäkökulmasta kuluneen vuoden tähtihetket aikajärjestyksessä!

***

1. Blogistania-sarja! Olen vieläkin niin hämmästynyt siitä että mut haluttiin mukaan! Aivan superia ja melkoista itsensä ylittämistä!


2. Yhden elävän lapsen synnytys. Raskaus oli kamala, ihan hirvee (mutta itepähän halusin) ja se jouduttiin ennen aikojaan keskeyttämään mutta aivan ihanan pikkujäbän sain! En olisi ikinä etukäteen voinut kuvitella miten ihana ja herttainen voi vauva olla! :')3. Elefanttini Finlaysonin näyteikkunassa! Tällaisiin blogiyhteistöihin osallistuu ilolla! :)4. Radiossa virkkaamisen ihanuudesta höpöttelyä. Tämäkin oli jotain mitä ihmettelen vieläkin :D Että minä!


5. Villi Pohjola -peiton suunnittelu ja toteutus. Ei siinä muuten mutta se pääsi Ravelryn Hot right now -listalle ja se on aika huisia se! Lisäksi se on aika huisia että niitä on tosiaan jo jokunen tehty!6. Blogini pääsi 101 ideaa -lehden Ruudun takaa -palstalle ja sekin on jotain niin mahtavaa etten oikein pysty edes käsittään!


7. Meidän Pakollinen joulu -blogi sai aivan käsittämättömän paljon lukijoita ja huomiota vaikka se tosiaan oli tarkoitus olla ihan vaan semmonen paska läppäblogi. Blogin suunnittelu ja niiden kaikkien juttujen tekeminen yhdessä ja erikseen oli aivan hurjan hauskaa :D Mutta silti olin ihan tyytyväinen siihen että joulu tuli ja meni mutta vähän kismittää että biojäte-jäälyhty jäi tekemättä ja esittelemättä!


Niin että huh huh mikä vuosi, sanon minä! Luulin jo edellisenä vuonna että huh huh mutta tää oli vasta jotain! Innolla odotan mitä ensi vuosi tuo tullessan! :) Vai tuoko yhtään mitään xD

Yllätyssukat

Inarilta saadusta yllätyskerä-magic yarn ball -langasta valmistui sukat vielä tämän vuoden puolelle. Näistä tuli IHANAT! Lankaa olisi riittänyt pidempivartisempiinkin mutta tein kuitenkin normaalipituiset. Varren ensimmäiset 8 kerrosta joustinta ja kantapää on tehty mustalla. Idea jämälangoista kerittyyn yllätyskerään on siis Kotoliving-lehdestä.


Tein varret siten että sukan etuosa on sileää neuletta ja takaosa joustinneuletta. Näin saan sekä sileän neuleen siistin ja kauniin pinnan että joustimen hyödyn!


Loppukerästä on nyt puikoilla yllätyssukat myös pikkujäbälle! Ehkä sitten parempia kuvia näistäkin kun voidaan ottaa yhteiskuva! :D

perjantai 28. joulukuuta 2012

Tarpeeseen

Nyt on pikkujäbälle toisetkin villasukat! Ärsyttää kun tein lyhennetyllä varrella jotta lanka riittäisi mutta sitten sitä lankaa kuitenkin jäi vaikka kuinka paljon! Mutta hyvät nuo on noinkin :)

ohje: Junasukka
lanka: Onion knit superfine merino
puikot: 3 mm


Tänä vuonna olen kyllä neulonut aivan hiton paljon! Ja tän vuoden saldoon taitaa vielä jotain ehtiä lisääkin! :D 

torstai 27. joulukuuta 2012

Valpuri mummulassa

Kesästä asti olen kuvannut Valpuri-kankaasta tehtyä pehmo-oliota kotikodin maisemissa ja nyt jouluksi sain niistä kirjat pakettiin. "Valpuri mummulassa" kovakantisena pikkujäbälle ja mummulan väelle sekä yleismaailmallisempi pehmeäkantinen "Valpuri maalla" -versio vauva(taapero)kavereille. Molemmat versiot kopioineen teetin ifolorilla.

Tässä JOITAIN sivuja mummula-kirjasta, se kaveriversio (5 kpl) ehti lähteen maailmalle ennen kuin tajusin kuvata. Nämäkin tosin kuvakaappauksia ifolorin esikatselusta ;)

Tekstit ei ihan näissä pienissä esikatselukuvissa pääse oikeuksiinsa mutta jospa niistä saisi riittävästi selvää. Typokin eksyi mukaan, kuinkas muutenkaan.
:)