Sivut

lauantai 29. marraskuuta 2014

Skansenin joulu

Keväällä kun käytiin Skansenilla ja postasin asiasta, tuli kommenttipalstalla puheeksi Skansenin jouluhommelit. Noh, asiasta ruvettiin välittömästi äidin kanssa haaveileen ja tänään aukesi Skansenin joulukausi ja me oltiin paikalla H-E-T-I.
Ja voi hitsi vieköön, mulla on lapsi, ihana lapsi joka tuli mun kanssa tanssimaan kuusen ympäri!!! En nimittäin olisi selvinnyt siitä pettymyksestä jos en olisi tanssiin päässyt ja jurona suomalaisena se nyt vaan yksin ja selvinpäin olisi ollut suuren kynnyksen takana. Mutta nyt ei ollut mitään estoja. Lapsi, mikä ihana tekosyy! (Laitoin instagramiin videomateriaalia. Toisessa tanssitaan ja toisessa kuvaan, heh.)
Myyntikojuilla intoilin äitini kanssa monihaaraisista kynttilöistä, tulee niin mieleen Koiramäen joulu!

Pyllymäessä tekonurmella.
Nyt ei kun laulaan tre små gummoria ja fiilisteleen kuusen ympäri tanssimista!

keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Joulukorttikori

Tehtiin tällaisia korteista lapsena (jo äitini on tehnyt näitä ollessaan lapsi) ja sain inspiraation kokeilla ihan näin aikuisiällä. Ostin kortit kaupasta vaikka perinteisesti nämä on tehty vanhoista saaduista korteista.


Kuvasin oikein päivännäöllä vaihekuvia (valmiin korin kohdalla oli jo tullut tuttu pimeys tietenkin) ja sain sitten myöhemmin tietää että olin tehnyt tämä todella vaikeasti. Ei siis ollut muistikuvia siitä miten näitä tehtiin vaan aloin itse soveltaan ja ihmettelin että miten tällaisia muka on pystynyt alle kouluikäisenä ompeleen. No juu, sitten kun selvisi miten tämä olisi kannattanut tehdä niin en ihmettele enää.


Minä siis liimasin ensin kortit vastakkain ja ompelin suoraan korin muotoon. Lapsena oltiin ommeltu ensin kortit vastakkain ympäriinsä ja sitten yhdistetty jo reunoista ommellut kortit toisiinsa koriksi. Joo, olisi ehkä tosiaan ollut helpompi ja nopeampi tehdä niin :D


Tuli aika ihana vaikka näyttääkin tosiaan 6-vuotiaan tekemältä mutta mitäpä sen väliä.

tiistai 25. marraskuuta 2014

Viides Piece out

Ohje: Stephen West: Piece out
Lanka: Hjertegarn Extra fine merino 70
Puikot: 4 ja 5 mm


Olin tietenkin ajatellut neulovani täksi talveksi jonkin kivemman värisen mutta toisaalta, kyllä mustallekin pipolle saattaa aina joskus olla käyttöä ja poika oli niin kiintynyt vanhaan mustaansa että ei oikein auttanut kuin tehdä toinen samanlainen mutta isompi. Vanha kun oli  jo auttamattomasti liian pieni. Tämä on vähän liian iso mutta menee sitten ensi talvenkin. Nyt tein jo aikuisten ohjeella kokoa S, ennen kun olen kikkaillut ohuemmalla langalla ym niitä vauva- ja taaperokokoja. Ne ohuemmalla langalla tehdyt olivat kyllä hienompia, näin paksulla langalla tulee aina vähän kömpelön näköinen :/

Edelliset: 1, 2, 3 ja 4

In action kuva vilahtikin jo edellisessä postauksessa mutta laitetaan uudelleen:

maanantai 24. marraskuuta 2014

Mummuntai ja Stockmannin joulunäyteikkuna

Saatiin tänään mummu kylään ja lapsi olikin jo koko viikonlopun hokenut että kohta tulee mummuntai (kun olin kertonut että mummu tulee maanantaina). Käytiin yhdessä katsomassa keskustan Stockmannin joulunäyteikkunaa mikä avattiin eilen. Ja katsottiin just niin pitkään kuin lapsi vaan suinkin halusi (hehe, vuoroteltiin aikuisten kesken).Jotenkin tämä nyt oli minusta tylsempi kuin viime vuosina ja mitä ihmettä, legojunakaan ei liikkunut mutta voi sentään, kyllä nämä silti on ihania! Omasta lapsuudestani muistan parhaana kun Porin Halpa-Hallin näyteikkunassa oli kuntopyörää polkeva joulupukki. Mutta se oli kyllä varmaan joka vuosi. Onkohan vielä? :D

lauantai 22. marraskuuta 2014

Pupu Tupuna -huppari

Tilasin kesällä Metsolasta Pupu Tupuna -kangasta luullen että kuviot siinä olisivat paljon isommat. No, eivät olleet. Ihan kamalan pientä. Ärsytti mutta ompelin siitä silloin kuitenkin pipon. Nyt kun havahduin siihen että saattaa tulla kylmemmät ilmat ja pojalla on hyvin vähän perustrikoopaitaa paksumpia joissa ei olisi vetoketjua sillä tällä hetkellä vetoketjuhupparit ovat hänelle jostain syystä totaalisen ei ei ei ei. Muistin tämän Pupu Tupuna -joustocollegen ja hurautin siitä uudenkarheella saumurillani paidan. Kangas ei riittänyt tuon pidempiin hihoihin joten laitoin aivan jäätävän pitkät resorit. Ne nyt on kyllä näiden kuvien näkemisen jälkeen suosiolla taitettu kaksinkerroin.


Mulla on tosiaan muunkin väristä resoria olemassa kuin punaista vaikka tuntuu että aina laitan punaista. Nyt se johtui siitä että halusin tuon pyöreän taskun ja sitä varten ei ollut kuin punaista vinonauhaa ja punainen vetoketjukin oli about ainut sopiva (se on mun vanhoista housuista) joten laitoin resorit samaa väriä. Tasku on tosiaan tarkoituksella ommeltu tosi vinoon sillä jos olisin yrittänyt suoraan se olisi kuitenkin mennyt häiritsevästi puoli milliä vierestä. Niinkuin näemmä tuo yksi ommel tuossa, huoh. Ja vielä vähän selittelyä mutta tasku on kyllä oikeasti pyöreä, se vaan joka kuvassa on ruttaantunut muotopuoleksi.

keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Polaroid-joulukuusen lisäosat

Viime vuonna jo tajusin että Polaroid-joulukuusestani puuttuu kokonaan kuvatodisteet perheenlisäyksestämme. Nyt kun on kuitenkin jo lapsen kolmas joulu tulossa, muokkasin ja teetin muutaman lapseen liittyvän kuvan joukkoon. Nyt onkin sitten pähkäiltävää että mitkä vanhat kuvat joudun jättään pois vai teenkö vain ihan megaison kuusen! Hmm, vielä on hetki aikaa miettiä.


tiistai 18. marraskuuta 2014

Sokos hotel Ilves

Hotelliyö saatu bloginäkyvyyttä vastaan / Sokos hotel Ilves


Ilves-hotelli Tampereella. Klassikko. Suorastaan maamerkki. Näin ulkopaikkakuntalaiselle ainakin siis. Sinne oli hyvä majoittautua kässämessuviikonloppuna ja kämppiksenä minulla oli ihana Eilen tein -blogin Hannen.

Kun messuilta viimeiseen asti kierreltyämme ja jo paniikissa autosta hotelliin soitettuamme (kyllä me ollaan tulossa, meni vaan vähän myöhään ja täällä on ruuhkaa!) astuimme huoneeseen jossa meitä odotti pienet skumppapullot jäissä ja macaron-leivoksia niin olin pienesti seota onnesta. Me kässäbloggaajat ollaan perinteisesti oltu (tai jostain syystä itse pidetty itseämme) tällaisen glamourin ulkopuolella mutta mikseipä sitä voisi kerran vuodessa repästä. Ja kun minun onnekseni Hanne on pieniin päin, sen lisäksi että sain hyvän syyn viihdyttää häntä omilla synnytyskokemuksillani, sain juoda molemmat pullot. Siinä vaiheessa todellakin olin täysin myyty enkä yksinkertaisesti voi keksiä mitään pahaa sanottavaa kyseisestä hotellista. No, tuskin olisin muutenkaan keksinyt sillä aihetta moiseen ei ilmennyt.
Hotellilla ei ihmeemmin ehditty hengaileen kun oltiin ilta tosiaan neuletapaamisessa mutta toki kuvailtiin messuostoksiamme sängyllä ja juoruiltiin pikkutunneille. Minä bloggasin jo hätäsenä karkkineuleista kun en tietenkään ollut voinut lähteä ilman läppäriä reissuun.


Ja neulottiin vähän lisää.Herättiin sumuiseen aamuun ja nautin suuresti muun aamupalan ohella pikkupannukakuista (miten ne voi olla niin hyviä ja söpöjä?). Huolestuneille tiedoksi että söin myös hedelmiä.
Ja sitten mentiinkin jo juoksujalkaa takaisin messuille! (Okei, bussilla. Respassa ystävällisesti auttoivat aikataulujen ja bussilipun hintojen ja sitä varten käteisen hommaamis -paikkojen tiedonhankinnan suhteen.)


Tämä kyllä kruunasi messureissun tehden siitä kaksipäiväisen, joten suuri kiitos! :)