Sivut

tiistai 27. syyskuuta 2011

Födelsedag

Sain synttärilahjaksi Joulupallokirjan. Annoin tarkat ohjeet miehelleni että miten sen löytää. Se on siellä käsityökirjaosastolla ja siinä kannessa on norjalainen homppelipariskunta neulomassa joulupalloja. Löysi :D


Hääpäivälahjaksi (mikä on myös tänään) sain ruusuja, ilman vihjeitä :)


Otin pari fiilistelykuvaa


Ei vanha, mutta aikuinen

Päivän soundtrack:


Tänään tämän suoritan
saan taas uuden ohjelman
Ylle paljon painavaa
raskaat saappaat jalkaan laitetaan

Huonommin jo paranee
nyt jos polven kolhaisee
Kirkkaat hauskat vaihdetaan
laastariin valkoisenruskeaan

Ja miten kävikään
että lapsuus se vain loppui
Se mihin häviää
minkä hetken jälkeen hukkui

Kun ainoastaan ajatellaan
voiko ukkosella uidakaan
ja sitten ollaan huolissaan
mistä kuollut hiiri haudan saa

Tällaiseksi luullut en
arkipäivää aikuisen
Peilin pelle vanhenee
varpaita hirvittää sirpaleet

Ja miten kävikään
että nuoruus se vain loppui
Se mihin menikään
minkä huolen alle taipui

***PMMP - lapsuus loppui

maanantai 26. syyskuuta 2011

Kysyn vaan

Että miksei Muumien Noidasta ole tehty mukia? Kun kaikista nössöistäkin on. Mä haluun noidan! (Hmm, okei, googletin tässä samalla ennen kuin joku muu ehtii ja pääsee pätemään ja sain tietää ettei sellaista voida tehdä koska ei ole alkuperäinen Tove Janssonin luoma hahmo. Möh sanon minä! Tässä meni nyt samalla koko blogimerkinnän idea mutta julkaistaan silti koska otin oikein kuvankin.)Top 5 punapäät (ei järjestyksessä)
- Minä
- Muumien noita
- Vihervaaran Anna
- Peppi Pitkätossu
- Bree Van de Kamp

sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Kiipeä puuhun!

Tämä viikko oli valtakunnallinen puuhunkiipeämisviikko. Muistin asian vasta näin sunnuntaina mutta vielähän sitä ehti. Pysyttelin nössökorkeudella vaikka tuota puuta pitkin pääsisi todella korkeallekin. Ehkä vielä joskus! Rakastin sitä tunnetta jo tuossa alemmallakin. Meidän ala-asteella oli aivan mieletön puu joka oli joku paras kiipeilypuu ikinä! Iso ja korkea mänty ja juuri sopivan jykevät oksat sopivin välein. Sitten joku ilkeä ihminen sahasi ne alimmat oksat pois :'( Tämä puu on kyllä hyvä myös. Hirmu usein kun tuosta kävelee ohitse, puussa istuu joku porukka :D

Nyt oli mun vuoro!
lauantai 24. syyskuuta 2011

Ompelupiiri

Edellisestä on tosiaan jo useampi vuosi. Minne se aika katoaa, kysyn vaan! Mutta nyt kokoonnuimme jälleen ja minä toimin päivän emäntänä!

Messissä oli isosiskoni, Salka, AnneVee sekä Peps.

Olin vääntänyt salaatit pöytään ja viritellyt koneet paikoilleen. Voin muuten kertoa että mun tekemänä toi salaatti on houkuttelevamman näköinen kuin alkuperäisessä ohjeessaan vaikka mulla ei olekaan kukkia koristeena mutta ainakin tuhannesti kauniimpi kulho kuin tuo eväsrasia.

Tässä samalla avoin kirje joulupukille: Toisessa salaatissa on kauha ottimena koska mulla on vain yhdet salaattiottimet. (Ja toinen salaatti on uunivuokassa.)


Sitten itse asiaan! Tässä Peps opastaa Annelle langansuunnan huomioon ottamista.


Tässä Salka opastaa Pepsille mekon kellohelman kaavoittamista.


Surrur!


Tässä minä ja pallurat
Inspiskirjojakin selailtiin.


Kiitos tytöille, miten olikaan mukavaa! Hyvä seura, neuvojen jakaminen, projektien aloittaminen/eteneminen/loppuun saattaminen ja ruoka. Siitä se on mainio ompelupiiri tehty :) Saatiin saumurin saumakin paremmaksi kun Salka kertoi säätönupista jota en ollut itse koskaan tajunnut edes olevan :D

torstai 22. syyskuuta 2011

Nörttärin sisustustaulu

Tuskin todellakaan olen maailman ainut joka tämän on "keksinyt" mutta olin silti älyttömän ylpeä itsestäni kun tämä mieleeni juolahti :D

tiistai 20. syyskuuta 2011

No nyt on vanua :)

Sanoinhan että tuolini päällinen on _hieman_ rikki. Nyt tulossa jotain yritystä siihenkin asiaan. Surrur-teemalla pehmopalleroita, ei matoksi vaan perseen alle ja selän taakse.

Piti sitten tehdä video että voisin jotenkin hyväksyä sen että kuvaan vaiheessa olevia scheisseja liikaa.

maanantai 19. syyskuuta 2011

in action, osa 2

Joo tässä muutama käsityöasu. En joka päivä kuvannut koska kuljen paljon samoissa ryysyissä. Kuten näette, vain yläosa muuttuu :D Mutta jos nyt laitan noi farkkuleggarit pyykkiin niin ehkä pari päivää käytän jotain muuta ;) Okei, tossa villatakkikuvassa on toiset housut. Itse asiassa ne on tuunatut, en vaan muistanut merkitä sitä tuohon. Aika huijausta noi huivijutut koska ei mulla juurikaan kaupasta ostettuja asusteita ole niin väkisinkin siis "aina" on jotain itse tehtyä näin ei-kesäisin.

Kaikki tuskin muistaa Pekkis-paitaa vuodelta 2008 joten tässä onkin hyvä tilaisuus nostaa se taas esiin ;) Siis paita on kaupasta mutta kuva tuohon maalattu itse.


sunnuntai 18. syyskuuta 2011

jee ja ei-jee

Löysin tänään paikalliselta sunnuntaikirpparilta ihanan 70-luvun virkkauslehden 50 sentillä.

Kansi jo oli täysin vastustamaton!


Mä aina vähän nihkeilen mustavalko-ohjeille mutta onneksi tässä oli myös värikuvia.


Ja tämä myssy!!! Mun on ehkä pakko tehdä tuollainen, mutta ihan siis päiväkäyttöön ja ilman tuota etuhörhelöä.


Sitten tämän viikon kuivin -palkinto menee uusimmalle 101 ideaa -lehdelle. 101 jo niiiiiiin nähtyä ideaa, hei haloo! Varsinkin tuunauskilpailun voittajatyöt saivat minut putoamaan tuolilta. Miten ennennäkemätöntä luovuutta, really! Eikä tämä ole katkeruutta sillä itse en osallistunut. KOSKA MULLA EI OLE MITÄÄN MAATA MULLISTAVAA IDEAA! Ei hyvin mene jos kolmas numero jo on täynnä kaikkea sellaista mitä jokainen on varmasti joko tehnyt, miettinyt tekevänsä tai ainakin nähnyt jo ainakin 101 kertaa jossain muualla.Sori.

Etsii vielä paikkaansa maailmassa

Mutta olkoot hetken keittiössä, sopii jossain määrin värimaailmastaan sinne. Ei välttämättä juuri tuohon nurkkaan mutta ylipäätään. En sitä nyt ainakaan vielä tähän hätään naulaa minnekään.

perjantai 16. syyskuuta 2011

in action, osa 1

Minä itten Inka heitti ilmoille ajatusta käsityöasukuvista jolloin ne lempparitekeleet tulisivat esille useamminkin. Ajattelin tarttua haasteeseen kuvailemalla jonkin aikaa asujuttuja (arkisiakin). Siksi vain jonkin aikaa koska mulla ei ole vaatteita niin kauheasti kuitenkaan. Tajusin sen kun luin muotiblogimerkintöjä missä oli kuvattu vaatekasoja jotka menee kirpparille. Heillä on enemmän poisheitettäviä kledjuja kuin mulla kaikkia vaatteita yhteensä vaikka laskis nekin joita en oikeasti käytä.

Jossain bloggariylityökaljalla taisin muuten sanoakin että mulla on käytännössä aina jotain itsetehtyä tai tuunattua päällä niin kait sekin pitää todistaa. Hui, saas nähdä jaksanko/muistanko kauaa kuvailla. Ajattelin tyytyä eteisen peilin kautta räpsyihin niin ei kasva kynnys liian suureksi.

Mutta koska kuvia ei ole vasta kuin yksi ja ajattelin laittaa niitä sitten vasta kun on enemmän, selasin nyt kesällä otettuja kuvia että näkyykö niissä mitään. Hmm, ainakin tuota Siirtolapuutarhamekkoa on vilahtanut joka välissä. Ja samat kalsarit joka kuvassa. Aika heikosti matskua kun ei noita pönötyskuvia niin kauheesti ole. Musta tuntuu että esim banaanimekko on mulla aina käytössä mutta ei ole sitten kameraan tarttunut.

tiistai 13. syyskuuta 2011

kjäh kjäh


Ja nuo viimeisen kuvan tsydeemit ovat siis magneetilla kiinni. Kukka on virkattu kaljatölkkiavausklipsien ympärille ja kirahvi vaan tupsahti vastaan jostain laatikon pohjalta niin liimasin siihenkin magneetin.

maanantai 12. syyskuuta 2011

Muutama sana ristipistoista

En tiedä opetetaanko nykyään koulussa enää ristipistoja. Me tehtiin niitä kyllä. Tein niitä kotonakin ja paljon. Isojakin, vaativia kuvia joissa kymmeniä eri värisävyä. Tarkkaa hommaa, perinteistä. Niihin verrattuna joku yksivärisen tekstin pistoilu on aivan lasten leikkiä. Huolettaa että jos noiden tekoa ei enää opeteta koulussa, koska omat kikkansa noissakin kuitenkin on, jotta saa siistin näköistä.

Ristipistoissa on se vika että ei niitä kukaan määräänsä enempää tarvitse. Mutta aikansa kutakin, nyt tulee nämä!

Ensinnäkin kaikki nörttiristipistoilut ovat olleen pinnalla jo pitkään. Niitä on netti pullollaan. Itekin tein tammikuussa miehelleni Xbox-aiheisen.

Mutta sitten nämä. En tiedä onko kukaan muu kiinnittänyt huomiota mutta tässä esimerkkejä (lähinnä länsinaapureiltamme) miten nykyään kirjotaan!

Tämän kevään 101 ideaa -lehdessä:
Underbara Idéer 1/2011 -lehdessä:
Guerilla Embroideries -kirja (ostin viime syksynä Oslosta). Siinä siis koko kirjallinen näitä (norjaksi, heh) mutta tässä yksi:
Indie Craft -kirjasta (siinä on neulegraffiteistakin!) :
Nämä on siksi just niin hienoja että ne on niin säväyttäviä perinteisten ristipistojen rinnalla.

Ruotsissa tosiaan Design Torget myy valmiita pakkauksia joissa kankaat, langat, neula ja ohje. Törmäsin niihin kesällä Arlandan lentokentällä jossa meillä oli parin tunnin koneen vaihto kun palattiin Skotlannista. Ne maksoi tosi paljon, muistaakseni parikymppiä (euroissa). Silti melkein ostin Helvetes Jävlä Skit -paketin. Onneksi äiti vähän pudotti minua maan pinnalle :D Vaikka toisaalta, olisin hyvin ehtinyt kirjoon sen valmiiksikin sitä konetta odotellessa. Hyvä kuitenkin etten ostanut, koska tuollaiset yksinkertaiset ristipistomallit ovat siitä vähän järjettömiä ostaa koska ne voi kopioida tuosta vaan netistä valmiista kuvasta kunhan vähän zoomaa (okei, you wouldn't steal a car, you wouldn't download a movie, you wouldn't copy a fucking cross stitch pattern...) Puolustuksena voin kertoa etten ole KOSKAAN ladannut leffoja/tv-sarjoja enkä laitonta musiikkia netistä. Repikää siitä. Myöhemmin näin sisustuslehdissä ja netissä tauluja joissa ihan vaan luki printattuna siis samainen Helvetes Jävla Skit eli ilmeisesti se on ihan joku juttu. Mutta ei se ole niin kiva jos se on vain jollain fontilla printattu, se tulee suoraan sydämestä kun sen kirjoo ristipistoilla.

Niin että Helvetes Jävla Skit vaan teillekin, nyt mulla ei ole enää niin kiire silittää tuota ja etsiä sopivaa kehystä kun olen näyttänyt sen jo. En kestä sitä kun on jotain kivaa semivalmiina eikä jaksa odottaa siihen asti että se on valmis! Kraah! Noi kukkaset on oma viritelmäni koska alkuperäisen ympäryskukat eivät hivelleet minun silmääni. Ja huomatkaa kohdistus, en jaksanut mitata keskikohtaa, otin vaan sen verran reilumman palan kangasta että se mahtuu silmämääräiselläkin mittailuilla :D

Kuvat otettu yön pimeinä tunteina paskakameralla. Kun inspis iskee, silloin ei luonnonvaloa odotella. Ei tässä nyt niin laatublogia kuitenkaan olla pitämässä.

sunnuntai 11. syyskuuta 2011

H J S

Heräsin aamulla aikaisin ja aloin aikani kuluksi (eli odottelessani vieraiden heräämistä) neuloa hexipuffseja sukkalankajäämistöstä. Homma tyssäsi lyhyeen kun eihän mulla ole vanua. Ja niin tuskaa oli jo ekankin vääntäminen että mitään peittoa tässä ei ole todellakaan tulossa, jos edes yhtään mitään ylipäätään.Vanulla täytetyistä asioista tuli kuitenkin mieleen Joken pehmokivikko ja sain kuningasidean että voisin päällystää sellaisilla tämän työtuolini jonka päällinen on niin rikki kuin vaan tuolin päällinen voi ylipäätään rikki olla. Mutta kun ei ole sitä vanua! Mutta miettikää miten kivaa olisi istua sellaisten palluroiden päällä :) :D

Niinpä ajattelin että käyn hakemassa Eurokankaasta vanua samalla kun käyn Kädentaitomessuilla. Kun pääsin Helsinkiin, aloin kelaan etten tasan maksa 10 euroa sisäänpääsyä messuille koska ne on kuitenkin tod näk laimeet ja pitäisi olla melkoiset messutarjoukset kaikesta että hyvittäisi sen menetetyn kympin. Niinpä kipitinkin suoraan sinne kangaskauppaan JOKA EI OLE SUNNUNTAISIN AUKI! Koska nyt kuitenkin olin isolle kirkolle raahautunut, hengailin sitten hetken ympäriinsä sen verran että pääsisin kuitenkin vielä samalla lipulla takaisin kuntarajan yli.

Oletteko muuten huomanneet Vilan näyteikkunan neitoset? Miltähän mä näyttäisin lankakerät päässä? 8D

Kun palasin kotiin niin aloitin vanun puutteessa vanuttoman projektin. Tästä tulee niiiiiiiiiin cool! Selitän sitten kun se on valmis, tarinan sen taustalta. Helvetes Jävla Skit.


lauantai 10. syyskuuta 2011

Desigin Market, kuten typotin FB:hen

Tänään käväisin Design Marketissa, seurana mm Annevee ja Oi mutsi mutsi herra Tissilän kera. En ole mikään päivän asu -tyyppi mutta nyt haluan fiilistellä.

Koska kävipä yksi yö iltavuoron jälkeen niin että tajusin olevan korkea aika tilata juhlamekko ystäväni häihin. Niinpä klikkasin itseni Asoksen sivuille (no en linkkaa!) ja aloin selaan läskien mekkoja sillä silmällä. Laitoin ensin tämän ostoskoriin mutta sitten löysin oikeasti juhlallisemman ja poistin tämän. Tilasin sitten sen toisen. Jostain aivan käsittämättömästä syystä menin aamulla vielä selaileen mekkoja ja sekä sen minkä tilasin että tämän hinta oli tippunut kymmenellä eurolla! Voi olla sattumaakin mutta naisen logiikkani ajatteli heti että kappas, tää on markkinointikikka ja niinpä tilasin tämänkin koska halvalla sai. Viikon päästä kävin katsomassa ja molempien hinnat olivat nousseet ylös, jopa korkeammalle kuin ne ekalla kertaa olivatkaan. Miten sama mekko voi maksaa ensin 50 euroa, aamulla 40 ja seuraavalla viikolla 60? En ymmärrä. Jotenkin huijattu olo mutta päätin jatkossa silti käydä ensin sisään kirjautuneena siirtelemässä tavaraa ostoskoriin, poistamassa ne ja mennä seuraavana päivänä vasta tilaan oikeasti. Eihän sitä koskaan tiedä.

Puolikas vaan koska toinen pohje näytti läskimmältä ja rintavarustus roikkui toiselta puolen oudosti.Tuli niin fiini olo että kaivoin laatikoiden kätköistä lapsena saamani Kalevalakorun jota en ole osannut ainakaan 15 vuoteen yhdistää mihinkään. Tähän se sopii!!! Sori noi kynnet ja kynsinauhat, mä teen paskasta duunia ja olen hyvin altis kaikenlaiselle kolhimiselle.Ja en tiedä ootteko huomanneet että virkkasin tuossa taannoin villatakin. Anyway, tällainen, haha :D Kuvaa ei ole otettu yläviistosta jotta näyttäisin hoikemmalta vaan se on peilin kautta ja peili on kallellaan koska se kuuluu olla niin.Sanoin ettei sovi ostella kauheesti mitään sieltä Designmestasta koska mun pitää ens viikolla maksaa hammaslääkärikeikka (se maailman paras hammaslääkäri, pitänee kirjoittaa siitäkin joskus!) Mukaan tarttui silti muotibloggari-henkari! (Poola Kataryna)sekä keittiöpyyhe (Kauniste Finland). Aina kun meillä käy vieraita jotka jostain syystä pesevät kätensä keittiössä, alkaa ainainen nurina siitä että miksi meillä ei ole keittiöpyyhettä. No esim siksi että itse kuivaan käteni paidanhelmaan jos keittiössä ne pesen. Normaalisti pesen tietenkin vessassa koska siellä on käsipyyhe. Daa!Mä käytän näitä leivinliinoina siis mutta laitoin nyt pyyheeksi koska meille on tulossa yövieraita jotka saattavat pestä kätensä keittiössä, ei sitä koskaan tiedä.

Koska mun vaatteeni ovat todellakin liian isoja tuollaiseen minihenkariin, löysi se paikkansa eteisestä ja sai kaulallensa muutaman korun.