Sivut

maanantai 4. toukokuuta 2020

Vapputakki

Vappuviikonlopun projektina neuloin 10 mm puikoilla persikan värisestä Novita Isoveljestä ja kaikenlaisista jämälangoista aivan ihanan takin!


Innostuin Muita Ihania -Tiinan neulomasta Wool and the Gangin Cable Bomber -takista. Siihen myydään ohjetta vain lankoineen päivineen ja en tarvinnut lankaa, joten sovelsin sit mallinkin omasta päästä.

Neuloin takin helmasta ylöspäin, hihat kylkeen ja lopuksi raglankavennukset. Aina oikein -neulosta muuten, paitsi edessä ja hihojen keskellä kulkee palmikot.


Koko takin matkalta mukana kulkee persikan värinen Isoveli ja sen kanssa yhtä aikaa neuloin joko kahta DK-paksuista ja yhtä lace-paksuista tai kolmea fingering-paksuista lankaa. Sävyt käytin sateenkaarijärjestyksessä. Ja tosiaan 10 mm puikot.


Takista tuli aivan ihana! Valtavan paksu ja ihana. Joku nappi pitää vielä pääntielle laittaa, koska muuten tämä ei oikein pysy päällä. Ajattelin siis, että käytän sitä vain auki enkä siksi laittanut mitään kiinnitystä, mutta kyllä tämä ainakin sen yhden napin kaipaa.


Alunperin ajattelin tätä vilutakiksi töihin, mutta en malttanut jättää toimistolle vielä. Haluan käyttää tätä nyt muutenkin.


Lankaa kului noin 1300 grammaa. Ostin Isoveljeä ihan liikaa, joten lankavarasto ei kuitenkaan pienentynyt ihan niin paljoa, mutta tosi paljon sai epämääräisiä nöttösiä tähän kulutettua ja se aiheuttaa kyllä uskomattoman hyvää mieltä, vaikka ei langat mulle mitään ongelmajätettä olekaan. Sitä jämää vaan kertyy tosi paljon, kun koko ajan jotakin neuloo.

lauantai 2. toukokuuta 2020

Retkihaastelapaset

Tänä vuonna tosiaan yritän suorittaa Retkihaastetta, joskin aika löysin rantein ja itselleen sopivaksi muokaten. Onhan se selvää, että lapsiperheessä ei aina pysty tai jaksa ihan kaikkea, mitä on etukäteen kuvitellut, sillä joskus esimerkiksi seuralaiset ovat niin vastahankaisia, että lopulta ei huvita enää itseäänkään lähteä. Siitä huolimatta, että on varsin hyvin tiedossa, että kun vaan lähtee, kyllä se yleensä on kaikille kivaa. No, joskus käy myös niin, että jotkut huutavat koko reissun, kuin pistetyt siat. Vähän sillä tavoin saattoi käydä eilen, kun lähdettiin metsään kuvaan mun lapasia. Toisaalta oma vika, kun en alunperin jo selittänyt, että sen jälkeen, kun lapaset on kuvattu, jatketaan sitä metsäretkeä vielä. Voin kertoa, että ei muuten jatkettu.


Mutta ei se mitään, lapaset tuli kuvattua ja voidaan tehdä uusi retki sitten myöhemmin. Eilen vaan oli tosi hyvä päivä retkelle, koska vapun vuoksi oli piirun verran vähemmän tungosta poluilla, kuin mitä olen kuullut normiviikonloppuina kyseisessä paikassa olevan. Hemmetin korona.


Lapaset tosiaan ovat Retkihaastelapaset. Niihin ei ole ohjetta, mutta Retkihaastesukkiin on ja nämä on tehty siitä muokaten. Retkihaastesukkien ohje löytyy Retkihaasteen Facebooksivulta.


Lankoina on jämiä, Novitan Nordic Woolia, jotain Muumilankaa ja 7 veljestä. Puikot 3,5 mm. Lapasiin tein intialaisen peukalokiilan, kuten oli tehnyt myös sukkaohjeen takana oleva Henni Mustakorpi, joka oli myös tehnyt lapasversiotkin ja niistä innoistuin tekeen nämä omani.


Syksyä ja lapaskelejä odotellessa. Saas nähdä, millainen maailma on silloin vai retkeilenkö jo vehreämmillä niityillä.


perjantai 1. toukokuuta 2020

Kätköpussukat

Nupu nupun youtubekanavalla on Marian julkaisema video-ohje virkatulle pussukalle nimeltään kätkö-pussukka. Pussukat olivat niin söpöjä, että oli suorastaan pakko saada tehdä ja puuvillajämien joukosta valikoitui metsäiset vihreä ja ruskea, joista virkkasin kaksi pientä pussukkaa.


Pussukka toimii siten, että yläosa taitetaan ja nyöri kiepautetaan pari kertaa napin ympäri.


Langat mulla on Cataniaa ja virkkasin 3 mm koukulla.


Niin suloisia!