Sivut

lauantai 17. tammikuuta 2015

Lentävä lapanen

Olen kuullut niin paljon hyvää Järvenpäässä sijaitsevasta Lentävä lapanen -neulekahvilasta että mun oli aivan pakko päästä tsekkaan paikka! En ole juurikaan Järvenpäässä tainnut edes käydä mutta tuo lankakaupan ja kahvilan yhdistelmä sijaitsee sopivasti juna-aseman lähellä ja lapseni rakastaa kulkea junilla joten mikäs siinä sitten muuta kuin matkaan! Samalla reissulla sai kätevästi kierreltyä paikallisia kirpputoreja.Minä kyllä tykästyin kovasti paikkaan. Onhan sitä monissa lankakaupoissa mahdollisuus jäädä istuskeleen/hengaileen/selaan lehtiä ja neuloon mutta koskaan ei ole ollut niin rohkea fiilis että olisi tullut oikeasti jäätyä. Suomalainen luonne, tiedättehän, pikkuputiikkien kammo. Mutta kun tässä oli kahvila samassa niin oli aivan täysin normaalia jäädä siemaileen sitä kaakaotansa ja no, hengaileen hetkeksi. Siitä ei tullut lainkaan kiusaantunut olo vaan juurikin sellainen että ihanaa, ihanaa, kahvila mikä on lankakauppa, lankakauppa mikä on kahvila!Lankavalikoimaltaan kauppa oli mielestäni hyvin optimaallinen. Siellä oli sekä kalliita luksuslankoja että tavallisten ihmisten lankoja kuten Gjestalia ja Regiaa.Tunnelma oli lämmin ja kaikki ihanat pikkujutut eteisessä olleesta neulotusta harjan varresta lähtien oli niin kertakaikkiaan ihania! Suosittelen kyllä käymään!Reissu vaati tosin uhrinsa. Ehkä Lentävä lapanen -nimi oli enne sillä hukkasin Järvenpääreissullani toisen upouusista lapasistani! Voi himskatti että voi harmittaa! Onneksi kuitenkin satuin ostaan uutta lankaa (köhöm) niin eipä tässä kovin suurta hätää.

12 kommenttia:

 1. Kivan näköinen paikka. Olin juuri keskiviikkona Järvenpäässä koulutuksessa, harmi, etten tiennyt paikasta silloin. No ensi kerralla sitten:)

  VastaaPoista
 2. Vau, onpa ihana paikka! Pitää itsekin ruveta suunnittelemaan Järvenpään reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä tuon takia kannattaa käydä :) Mekin yhdistettiin samaan reissuun paikallisten kirppiksien koluaminen ja käytiin vielä ravintolassa syömässä niin olihan se kiva reissu! :)

   Poista
 3. Ihan näyttää olevan putiikki ennallaan, olen käynyt monesti ja tulen käymään vastaisuudessakin. Suosittelen minäkin paikkaa ♡

  VastaaPoista
 4. Vitsi, onpas kotoisan näköinen! Olen kävellyt Lentävän Lapasen ohi niin monta kertaa menemättä sisään, että ihan hävettää! Vaikka avasivatkin ovensa vasta kun olin jo Järvenpäästä (ja Suomesta) muuttanut, palaan kuitenkin pari kertaa vuodessa Järvenpäähän kun molemmat vanhemmat siellä asuvat yhä. Jotenkin en vaan ole uskaltautunut sisälle. No, ensi kerralla. Ihan oikeasti.

  VastaaPoista
 5. Onpas tunnelmallisen näköistä! Astiat ja huonekalutkin henkii tuollaista mummolatyyliä. :)

  VastaaPoista
 6. Onpa todella kivan näköinen paikka. Täytyy muistaa, jos joskus tulee Järvenpäähän asiaa.

  VastaaPoista
 7. Voi että kun olisi tiennyt! Jos vielä uudestaan poikkeatte Järvenpäähän niin voin tulla oppaaksi :D

  VastaaPoista