Sivut

torstai 19. joulukuuta 2019

19

Tämä postaus on osana Käsityöblogit-facebookryhmän joulukalenteria, missä jokaisena päivänä eri bloggaaja postaaja jotain jouluasiaa. Eilen oli joulukalenterivastuussa Sweet things -blogi ja huomenna on vuorossa Ketjutikki-blogi.

Tänään olen tosiaan MINÄ ja aiheena hamahelmistä tehdyt joulukorvikset!


Nämä ovat olevinaan tällaiset puolikkaat joulukranssit, tehty pyöreällä hamahelmimuotilla, tökätty parsinneulalla reiät auki molemmista päistä keskimmäisestä helmestä, ujutettu sinne sellainen korurinkula (termit hallussa, hei!), josta pieni pätkä koruketjua, jotka yhdistetään vielä yhdellä rinkulalla, johon tulee myös korvakorukoukku. Kuten näette, meikäläinen ei ole mikään ohjeiden kirjoittaja -bloggaaja, mutta kuva kertonee kaiken olennaisen.


Minusta näistä tuli ihan älyttömän kivat, vaikka nykyään en enää juurikaan hamahelmistä omaksi ilokseni mitään tee, niistä kun meni vähän hohto siinä vaiheessa kun sai lapsia ja alkoi heidän kanssaan helmillä kikkaileen ja niitä pitkin lattioita keräileen kerta toisensa jälkeen. Mutta tästä olin tosi innoissani.


Harkitsin jo tekeväni samaan tyyliin jotkut ei-jouluiset, mitä kehtaa käyttää sitten vielä loppiaisen jälkeenkin.

8 kommenttia:

 1. Tosi kivat ja pirteän näköiset. Ja selostus oli just hyvä :)

  VastaaPoista
 2. Just mietin omaan korvisideaan että mistä tuommosia kahden suunnan korvisroikuttimia saisi! Itse tehtynä ilmeisesti siis :) kaikkia osia varmaan saanee jostain askartelutarvikeliikkeestä, esim tuota ketjua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, askarteluliikkeestä on ketjut, rinkulat ja korviskoukut ostettu. Näitä on mulla yleensä aina kotona, mutta todennäköisesti Sinellistä oon ostanut.

   Poista
 3. Onpa hauskat! :) Tämä malli toimii tosiaan aika monenlaiseen tyyliin, värejä vaan vaihtaa ja taas on uusi ilme.

  VastaaPoista
 4. Oikein kivat joulukorvikset, tykkään!

  VastaaPoista