Sivut

tiistai 17. joulukuuta 2019

17

Minecraft on meidän koululaiselle nyt kova juttu. Sen lisäksi, että tämä päivittäin kyseistä peliä kavereidensa kanssa (isoon ääneen kiljuen) verkossa pelaava tyyppi saa joululahjaksi ison Minecraft-legopaketin (kiitos sponssista mummu ja vaari!) ja Minecraft-paidan (kyllä, meikäläisen silmän mukaan valittujen vaatteiden aika alkaa väistyä, mutta kestihän sitä kyllä paljon pidempään, mitä ikinä etukäteen olin olettanut), neuloin pakettiin myös villasukat, missä seikkailee nämä kuutiotyypit.

Tähän väliin pakko ihmetellä, että miksi vuonna 2019 pelataan tuollaista kuutioista muodostuvaa peliä, kun pikseleitä olisi käytössä huomattavasti enemmän, kuin omassa lapsuudessani, missä vaihtoehtoja ei ollut. No, on nämä kuutiohemmot tosiaan sentään kuutioita, eikä kaksiulotteisia neliöitä, kuten 90-luvulla.


Mutta en valita, mikäpä sen helpompaa siirtää neulekuvioksi kuin jo valmiiksi pikselimössöä olevat zombit ja luurangot, räjähdelaatikot, possut ja miesoletetut.


Internetistä löytyi valmiiksi jos jonkinlaista neulekaaviota googlettamalla ja niitä sitten vain jämälangoilla neuloon mustalle pohjalle. Musta on Novitan seitsemää veljestä, kuten suurin osa värillisistäkin. Tuo vihreä kaveri on neulottu kaksinkertaisella Adlibriksen Socki fine -jämällä. Tuo pohjavärikin oli jämä, joten tämä oli kokonaisuudessaan jämälankaprojekti.


Neuloin sukat salaa työmatkoilla ja kuvasin ne lapsen ollessa kyläilemässä, mutta perhana vieköön unohdin kuvien olemassaolon, kun lapsi pyysi saada katsella puhelimellani videopätkiä. Siellä samassa kuvakirjastossa olivat tietenkin heti ensimmäisenä nämä tässä nyt näkyvät kuvat niistä sukista, joita en tosin ollut kuvannut puhelimella, vaan kamerallani, mutta koska kuvat oli jo siirretty koneelle ja elämme vuotta 2019, oli ne pompanneet sinne puhelimeen kaikenmaailman pilvien ja systeemien kautta. Lapsi hihkui heti, että äiti äiti, oletko neulonut minulle nämä ihanat Minecraft-sukat. Kyllä, kyllä olen neulonut. Se siitä yllätyksestä.


Positiivista tässä kuitenkin oli se mahtava palaute, mitä sukista sain ja ne aiotaan kuulemma laittaa heti jalkaan, kun ne ne aattona paketista ilmestyy.


Ps. Minecraft toimii hyvin myös pipareina. Valtavasti äitipisteitä aivan olemattomalla vaivalla, kun leikkaa veitsellä neliöitä kaulitusta taikinasta. Vähän vihreää pikeeriä päälle, niin jo on! Tai pinkkiä, jos sattuu oleen tuo possu.


4 kommenttia:

 1. Meijän 10vee näki nämä, ilmoitti piirtävänsä mulle oikeanlaiset kaaviot (joku tyypeistä pitää muuttaa toiseksi) ja kertoi seuraavana päivänä kaverille, että saa minevillasukat. Täytyy ensin saada toinenkin himmelisukka valmiiksi ja sitten näitten kimppuun. Ehkä se kaverikin saa samanlaiset synttärilahjaksi tammikuun lopulla. Siispä kiitos, kun pidät meidät villasukissa (tarttee vaan neuloa ne eka itte.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, että inspiraatio leviää! :) Ja mikä parempaa, kuin että lapset haluavat villasukat!

   Poista
 2. Tosi makeet sukat! Meilläkin pelataan samaa peliä, mutta lahjaksi tulee vain minecraft-legoja :D

  VastaaPoista