Sivut

lauantai 7. syyskuuta 2019

Kolmas Oslo

Hyvää syksyä kaikille! Aika rientää niin kamalan nopeasti, mutta täällä ollaan taas! Ja tässä on TAAS yksi Oslo-pipo (Petite Knit: the Oslo Hat)


Neuloin viime syksynä yhden ja talvella toisen ja nyt oli kolmannen vuoro, kun hurahdin totaalisesti tämän syksyn Novitan värikartan keltaruskeisiin sävyihin. Tämä pipo tässä on Novitan Nordic Wool -lankaa. Otsalle ommeltu merkki on Tampereen käsityömessuilta (Mira Anniina Design) ja ompelin sen ihan vaan ompelukoneella ilman mitään nahkaneulaa ja hyvin meni.


Pipojen neulominen on kyllä pirun hankalaa. Vaikka tämäkin oli tosiaan kolmas pipo samalla ohjeella, purkamatta ei selvitty nytkään. Mutta lopulta siitä tuli kyllä oikein hyvä.


Leveys naisen koon mukaan (vaikka mulla on miesten kokoinen pää, mutta tuolla ohjeella tulee muuten ihan liian iso, vaikka neulekäsialani on tiukka), pituus miehen koon mukaan ja kavennukset tein joka kerros toisin kuin ohjeessa.


Ai että, syksy, lempivuodenaikani.


Ja kyllä, minulla on nykyään silmälasit.

7 kommenttia:

 1. Ihana, lämmin ja raikas tunnelma kuvissa: ilo syksystä. Tuossa pipossa on kieltämättä ollut aina koossa tähtäilyä...minulla on myös suuri pää naiseksi ja pitää neuloa jotain naisen ja miehen koon väliltä. Tyylikkäät lasit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy on ilon aikaa :) Ja joo, tämän pipon koon kanssa riittää tähtäämistä, vaikka musta tuntuu että sama vaiva vähän minkä pipomallin kanssa tahansa. Eka yritys menee lapselle, seuraava miehelle ja kolmas ehkä sopii sitten viimein itselle :D

   Poista
 2. Ihana pipo ja lasit sopii sulle tosi hyvin

  VastaaPoista
 3. Ostin juuri tänään tuon pipon ohjeen ja lankaa (ei muka ole lankaa. Tosin tänään lahjoitin Unicefin nukkien tekijöille melkoisen kasan jämiäni.Saahan sitä sitä palkita itseään?)

  Upea väri näin syksyä rakastavalle.

  Katsotaan minkä kokoisen pipon saan aikaiseksi. Samaa purkamista tai eri ihmiselle suunnitellusta menee usein. Kumma juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai itseään saa palkita :)

   Toivottavasti tulisi kertayrittämällä sopivan kokoinen!

   Poista
 4. Mä rakastan myös syksyä ♥ Se on yksi lempivuodenajoistani. Edes syyssateet ja harmaat päivät eivät saa mielipidettäni muuttumaan. Oslo-pipo on ihana ja tuo väri miellyttää myös minua. Nuo nahkamerkit ovat kivoja.

  VastaaPoista