Sivut

torstai 26. syyskuuta 2019

Jämälankasukkia

Kesällä katselin mun paksujen sukkalankojen jämälaatikkoa, mikä on aika iso ja se tursusi jo aika pahasti yli. Päätin neuloa muutaman jämälankasukan työpaikkani kässäkerhon hyväntekeväisyyskeräykseen. En kertakaikkiaan pysty ymmärtään, miten näitä yhtäkkiä on KAHDEKSAN paria, vaikka laatikko ei ole vielä kuin ehkä puolillaan.


Minua suorastaan jopa hävettää, että missä välissä olen nämä tehnyt ja mitä kaikkea on sen takia jäänyt tekemättä (siivoamista ainakin). No, puolustelen vähän sillä, että olen neulonut näitä paljon matkalla töihin ja sieltä takas ja autossa jne. Ja onhan nämä tosiaan paksua lankaa, joten aika nopeasti valmistuvat. Kaikki langat on siis joko Novitan 7 veljestä, Novitan sitä muumisukkalankaa, Gjestal Jannea tai Adlibris Sockia. Paitsi tuo vaaleanruskea on kaksinkertaista Dropsin Fabelia, minkä yritin värjätä avokadolla, mutta kuten näkyy, ei ihan tullut sitä väriä, mitä piti.


Nämä kaksi ensimmäistä paria (yllä ja alla) ovat mun henkilökohtaiset suosikkini.


Kun taas näistä alla olevista kelta-harmaa-ruskeista ei tullut yhtään niin kivat, kuin olin etukäteen kuvitellut.


Nämä vihreät ovat kivat, tosin varsi näyttää kuvassa hassulta, kun on 2o 2n -joustinta, mikä vetää tuolla tavoin kasaan vielä uutena.


Nämä punaraitaiset olivat todella tylsät neuloa.


Tässä alla tosiaan ne epäonnistuneet avokadovärjäykset yhdistettynä mustavalkoiseen muumilankaan.


Näihin sinisiin käytin kaikki pienimmätkin jämänöttöset ja ovat siis keskenään erilaiset, mutta yhdessä kuitenkin pari.


Ja näissä vähän isompia sinisten jämiä. Näissä on pitkät varret ja ovat muutenkin noin kokoa 46/47. Olin aikonut tehdä enemmänkin näitä isompia, koska toki yleensä hyväntekeväisyyteen tehdään enimmäkseen pienempiä, mutta nämä nyt ovat kuitenkin tällä erää ainoat näin isot, ehkä saan vielä tehtyä jokuset tuolta laatikon uumenista löytyvistä langoista.


Mutta nyt kokolaputan nämä ja vien sinne keräyslaatikkoon, jos teen vielä lisää, kuvaan ne sitten erikseen!


Jämälankasukat on kyllä tosi kivoja tehdä.

10 kommenttia:

 1. Voi että kuinka kivoja, ja ihana ajatus! Minunkin on ollut tarkoitus nyt neuloa hyväntekeväisyyteen, esim. nyt asunnottomien keräykseen mutta ei ole ollut nyt aikaa harmillisesti. Ehkä nyt innostun näistä sinun hauskoista sukistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, asunnottomien yön keräykseen taitavat nämäkin päätyä. Olisi kyllä kiva tehdä sinne myös niitä lapasia, saas nähdä iskeekö inspiraatio vai ei, "väkisin" en ala vääntään.

   Poista
 2. Hienoja sukkia olet neulonut! Mikä kasa! Se on totta että paksummasta langasta neuloutuu nopeammin ja kyllä se sukka kerrallaan valmistuu, kun tekee kerroksia joka välissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tosi nopsaanhan nämä tulee verrattuna ohuempiin sukkiin.

   Poista
 3. Siis vau! Ihania! Jotenkin nää jämälankasukat on aina kivoja, myös tehdä. Ja kun saa ne jämät vähenemään. Mun pitäis myös kunnostautua 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jämälankatyöt on melkeinpä kivempia tehdä, kuin ne ns varsinaiset työt :D

   Poista
 4. Nätejä sukkia iso kasa! Nostan hattua! :)

  VastaaPoista
 5. Aivan ihania jämälankasukkia:O.Minulla tuppaavat näyttämään semmoisilta vähemmän suunnitelluilta:D.Täytyisikin kaivaa esille kasvivärjätyt lankanyttöset ja alkaa niitä työstämään sukiksi:)

  VastaaPoista
 6. Ja kylläpähän tuli kivan näköisiä sukkia, kerrassaan!☺️

  VastaaPoista