Sivut

lauantai 28. syyskuuta 2019

Nimetön villapaita ja neulomisennätys

Uusimmassa Suuri Käsityö -lehdessä (9/2019) kannessa on kirjoneulemekko, mihin iskin heti silmäni. Neuloin kesällä kaksi lyhythihaista kaarrokeneuletta puuvillasta, mutta syksyn tullen sitä alkaa kaipaan hihoja, jopa kaltaiseni hikoilija. Otin neuleen puikoille, mutta tein siitä mekon sijaan paidan.


Lanka: Drops Cotton Merino (50 % merinovillaa, 50 % puuvillaa)
Puikot: 4,5 mm (resorit 3,5 mm)


En ole pitkään aikaan neulonut lehtien ohjeesta, missä palstatila on rajallinen, joten en ihan osannut lukea ohjetta. Tai siis nimenomaan kun en lukenut, vaan oletin että kaavioista löytyy tarvittava info. Ei löytynyt. Vasta kun kaarrokkeen viimeisen köynnöskuvion silmukkamäärä ei täsmännyt, tajusin tarkistaa tekstin ja siellähän tosiaan oli sellaisia lisäyskerroksia, mitä kaavioon ei oltu merkitty. En lähtenyt purkaan, vaan sooloilin sitten vaan loput. Selässä on siis pieni virhe kuviossa, mutta en meinannut sitä itsekään enää löytää, joten olkoot.


Lisäksi en ihan ymmärtänyt, että miksi kaarrokkeen neliökuvioiden jälkeen käskettiin vielä tehdä lisäyksiä vaikka hur mycket ja sitten hihassa olisi kuitenkin neliöiden pitänyt kohdistua kaarrokkeiden neliöiden kanssa samaan linjaan. No eihän se voi mitenkään onnistua, jos väliin on lisätty silmukoita! Sen verran sitten jouduin purkaan, että tein lisäykset ennen neliöriviä. En tiedä, miksi tällainen ajatusvirhe on ohjeessa, heti tietysti epäilen, että kukaan ei ollut vaivautunut testineuloon tätä läskien kokoa, mutta voi toki olla syynä mikä tahansa tai vaan ongelma mun omassa järjen juoksussani ja logiikassani.


Muuten paidan neulominen sujui kyllä ihan älyttömän hyvin ja joutuisasti. Lanka ja puikot sopi toisiinsa täydellisesti ja homma luisti niin hyvin, että tein tämän paidan 1,5 viikossa. Toki paksut puikot ja näin, mutta kuitenkin kirjoneulehihat ja valtava koko.


Ai että tykkään tästä paidasta, se on ihana!

6 kommenttia:

  1. Ihana paita tosiaan ja olet mallina niin piristävän oloinen. Sinulla varmaan pikapuikot. Kyllä me pyöreämmätkin haluamme puikoille jotain lämmittävää, itse en vain saisi aikaan tuollaista ilman ohjeita. Hyvää syksyä Irmeli

    VastaaPoista
  2. Ihana paita! Mistä olet löytänyt ohjeen siihen? Tuo lehtikuvio houkuttaa niin valtavasti!
    Eve

    VastaaPoista