Sivut

perjantai 28. joulukuuta 2018

Oslopipo talvikäyttöön

Neuloin syksyllä tän hetken ehkä kuumimman neulehitin (ainakin minun neulekuplassani), eli Oslopipon. No, sehän lörpähti sittemmin niin pahasti, että se valuu koko ajan naamalle. Ei siis auttanut, kuin tehdä uusi ja pienempää kokoa, sillä haluan tietenkin pitää tällaista neulehipsteripipoa. Edellinen oli puuvillan ja villan sekoituksesta, tän tein ihan villaisena (tai no, on siinä vahvikekin, sillä on sukkalankaa, mutta puuvillaa tässä ei ole). Vielä en ole tuskastunut, mutta toisaalta olen pitänyt tätä vain ulkosalla, en esimerkiksi kaupassa. Paksu tämä siis on, etenkin käänteen kohdalta, joten hikeä on luvassa.


Ohje on tosiaan Petite Knitsin The Oslo Hat. Lankana mulla on tässä Adlibriksen Socki Stonewash, eli paksu sukkalanka ja neuloin sitä yksinkertaisena. Lankaa kului 123 g. Tiukan käsialani vuoksi neuloin 4 mm puikoilla, suosituksen ollessa 3,5 mm.


Nahkamerkin ostin käsityömessuilta (Mira Anniina Design) ja vetäsin sen paikoilleen ihan vaan ompelukoneella ja sillä neulalla, mikä sattui koneessa sillä hetkellä oleen. 


Tämäkin kyllä valuu silmille aika nopeasti, jos sen laittaa niin syvälle päähän, kuin haluaisin pipon olevan. Eikai tuo ihme ole, sillä onhan tuo moninkertainen reunus todella painava.


Tämä oli viimeinen tän vuoden puolella valmistunut käsityö. Tai ainakin viimeinen blogissa esitelty tälle vuodelle. Huomenna muistellaankin sitten mennyttä vuotta.

14 kommenttia:

 1. Ja mulla juntilla ei ole vielä yhtään Oslo-pipoa! Tosin just tuo käänteen paksuus epäilyttää, joten voi olla, etten ehdi tähän junaan ollenkaan. Vaikka hyvällehän se kyllä näyttää, sitä ei käy kieltäminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että on vaan mun pää sen muotoinen, että pipo putoaa silmille. Mutta onhan se kuumakin, kun on niin paksu. Ei varmaan ihan hirveästi menetä, vaikka ei ehtiskään tähän junaan :D

   Poista
 2. Mä olen jättäny tämän mallin kokonaan syrjään juuri tämän paksuuden takia. Nämä näyttää kivoilta mut ei kyll tuu mun päähän tällästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ajattelin, että vois olla ihan hyvä sellaisilla oikeasti tosi kylmillä pakkasilla, mutta ei tämä nytkään liian kuumalta tuntunut, kun ulkona hengaa. Eri asia sitten, kun tekee jotain vähänkään liikunnallisempaa. Ja mikään ostarilla hengailu -pipo tää ei ainakaan minunlaiselle hikipäälle ole todellakaan, aivan liian kuuma sellaiseen. Puuvillainen oli hyvä, mutta mokoma lörpähti.

   Poista
 3. Hieno! Ihana tuo pinta tässä langassa 😍 tein omani fingering-vahvuisesta naisen koossa eikä pipo pysy korvilla. Liian tiukka tuli. Olisi pitänyt ennakoida.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tosiaan, liian tiukka sit taas ei pysy korvilla, liian löysä valahtaa silmille. Tarkkaa hommaa!

   Poista
 4. Kutittaako tuo lanka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun päätä se ei kutita, mutta se ei vielä todista mitään. Ei tämä mikään erityisen pehmeä lanka ole, mutta itse pystyn kyllä käyttään ongelmitta.

   Poista
 5. Komia pipo! :D Kiitos ideasta, täytyy kokeilla tällaista tehdä lahjaksi kouluikäisille kummipojille. :)

  VastaaPoista
 6. Minulla on ohje ja pari eriväristä Arwetta-kerää kahtena kappaleena, ja täytyy katsoa, milloin minulla on aikaa neuloa, kun tällä hetkellä hukun neuletöihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näihin kannattaa varata (ainakin aikuisten kokoon) kolme kerää Arwettaa, ovat yllättäviä lankasyöppöjä :D

   Poista
 7. Mahtava väri sinun Oslossasi! Tuo pipo on aivan ihana ja malli niin ajan hermoilla, että kelpaa teineillekin ;). Itse sovelsin viimeiseen Oslooni Dropsin kahta lankaa, voi käydä kurkkaamassa tuolta: https://nurjiasilmukoita.fi/my-oslo-hat-experience/

  VastaaPoista