Sivut

sunnuntai 4. joulukuuta 2016

On Lankoski ja sitten on Langinkoski

Terveisiä taas Kotkasta! Tulin lasten kanssa käymään siskoni luona ja kauniin pakkaspäivän kunniaksi lähdettiin retkelle Langinkoskelle. Nimi kuulosti jotenkin todella tutulta ja olin melko vakuuttunut että kotopuolessa on saman niminen koski. Onneksi kuitenkin tarkistin, sillä ei ollut, melkein sama vain. Joka tapauksessa vähän hämmentävää. Varsinkin kun tämä Kymijoen suisto on aivan eri kokoluokkaa. Mutta tosiaan, nyt ei oltu retkellä Lankoskella, hehe. Ja googlettamalla selvisi, että niitäkin on useita.


Itse en ollut jostain syystä ottanut lainkaan etukäteen selvää, millaisesta kohteesta on kyse. Sen vain tiesin, että se on nähtävyys, sillä olen nähnyt paikasta esitteitä muissa Kotkan kohteissa.


Siellähän tosiaan siis on kosken lisäksi kaikenlaisia historiallisia rakennuksia (mm keisarillinen kalastusmaja) ja suistoalueella oli ilahduttavan paljon rakennuksiin mätsääviä punakaiteisia siltoja. Siis todellakin paljon.Koski itsessään oli upea. Sen pauhaava ääni kuului jo kauan ennen kuin vettä näkyi horisontissa. Rakastan koskia. Ne ovat upeita, mutta pelottavia. Kevättulvien aikaan vähän liiankin pelottavia, mutta näin pakkaspäivänä joulukuussa vain ja ainoastaan upeita. Oli siellä onneksi aidattu niitä reittejä. Ja paljon penkkejä, joissa istua ja ihailla maisemaa. Ei huomattu mitään nuotio/grillipaikkaa, mutta eipä meillä kyllä mitään eväitä täällä edes ollut. Kesäisin alueella on kahvila.

Vähän täytyi kyllä nolona katsoa karttaa että miten hemmetissä täällä voi ylipäätään olla koski, jos kerta Kotkansaari on saari meressä. Kyllä sitä taas vähän tunsi itsensä tyhmäksi. Matkailu avartaa, onneksi! Ja nyt siis tiedän.Aiemmin olen tosiaan käynyt Kotkassa lähinnä vain syksyisin ruska-aikaan ja todennut Kotkan olevan kaikkine puistoineen upea syksykohde. Pakko sanoa, että toimii kyllä talvellakin. Ja onneksi meillä on täällä nyt yöpaikka niin varmasti nähdään vielä Kotkan kevät ja kesäkin. Eiköhän täällä nähtävää riitä.


Lapset olivat taas aivan pähkinöinä metsäretkestä, vaikka tämmöinen valmisreittiretki taas olikin.

2 kommenttia:

 1. Tulin katsomaan olitko kirjoittanut ostoksista käsityömessuilta, ja silmiin osui sana Lankoski. Langinkoskella en ole ikinä käynyt, mutta asunut lapsuuteni ensimmäiset 10 v. Lankoskella. Erityisesti muistan lapsuuden kalastukset, ja kun kosken padot olivat kiinni, seikkailimme kosken kuivilla kivillä.

  Kivoja tekemisiä oot saanut aikaiseksi ja lapsesi ovat kyllä niin suloisia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googletinkin tosiaan, että Lankoskiakin on useita. Itse asuin lapsuuteni tuppukylässä, jonka keskustassa on pikkuinen Lankoski-niminen koski :D Oma lapsuudenkoti myös kosken rannalla, mutta ei itse Lankosken. Kosket ovat kyllä ihania.

   Messuostoket löytyy marraskuulta!

   Ja kiitos :) :)

   Poista