Sivut

keskiviikko 20. helmikuuta 2019

Villasukkajumppa

Hoi neulojat, joko villasukkajumppa on tuttu? Kävin helmikuun alussa paikallisen kuntokeskuksen villasukkajumpassa, mikä taisi valitettavasti olla jokseenkin kokeiluluontoinen ryhmäliikuntatunti vain, mutta siis arvatenkin innostuin nimestä, VILLASUKKAJUMPPA. Yhtään en edes googlettanut, että mistä on kyse, vaan pakkasin villasukat jumppakassiin ja lähdin mukaan!


Sittemmin kävi ilmi, että suinkaan kyse ei ole mistään ihan uudesta innovaatiosta, vaan villasukkajumppavideoita on youtubessa ja instagramissa pilvin pimein (hakusanaksi vaan villasukkajumppa, niin kyllä löytyy). Kyseessä ei siis ole mikään rento lattialla pötköttely ja venyttelytunti villasukat jalassa, vaan villasukkien luistoa käytetään hyödyksi tehden aika normaaleja jumppaliikkeitä, mutta siten, että jalkoja (ja käsiä) hiissataan lattiaa pitkin eli ei esimerkiksi hypitä (nivelystävällistäkin siis). Sukathan tässä hommassa tosin kuluu ja kyllä neulojaa vähän kirpaisi hinkata niitä sukkia tunnin ajan jumppasalin parkettia vasten. Ja varpaat hikoavat, pakko myöntää.


Mutta koska välillä on kiva kokeilla jotain uutta, jotta mielenkiinto liikkumiseen säilyisi, olin aika innoissani villasukkajumpasta ja sitä on tullut vedeltyä kyllä kotonakin. Nämä kuvat ovat tosiaan otettu pysäytetystä liikkeestä ja tässäkin pyllistän kameralle täysin absurdissa asennossa kameran kaukolaukaisin toisessa kädessä, joten näistä ei kannata esimerkkiä ottaa, kunhan nyt otin jotain kuvituskuviksi.


Ja koska en ole jumppaohjaaja, enkä fysioterapeutti, enkä personal trainer, enkä edes kunnon harrastaja, en todellakaan laita mitään videomateriaalia vaan tosiaan kehoitan etsiin niitä juurikin Youtubesta ja Instagramista. Ei muuta kuin villasukat jalkoihin (ja välillä käsiin tai ainakin käsien alle) ja liukastelemaan! Pyyhkeet ja patalaput toiminevat myös ihan hyvin.


Itse olen todennut, että paksut kirjoneulesukat toimivat parhaiten ainakin omalla massallani ja kestävätkin varmasti paremmin, kuin ne ohuet merinosukat.

2 kommenttia:

  1. Villasukkajumppa on tehokasta - testattu on. Tosi kivat jumppapökät sulla, nuo narusysteemit erityisesti. :)

    VastaaPoista