Sivut

lauantai 2. helmikuuta 2019

Päiväkotivillapaita lapselle

Tammikuun pakkasille neuloin tarveneuleen. Nimittäin villapaidan tyttärelle. Hänellä kyllä oli villapaita, kirjoneuleinen, mutta vaikka etenkin lasten kirjoneuleisiin sidon lankoja todella tiheään välttääkseni pitkät langanjuoksut, on sinne kuitenkin sormet sen verran tarttuneet, että langanjuoksut ovat saaneet huomattavasti pituutta kiristäen itse neuletta ja paidasta oli tullut todella hankala puettava päiväkodissa. Ymmärrän. Niinpä villapaita ja -housut -kombon tilalle vietiin väliaikaiseksi kirpputorilta ostettu kulahtanut fleecehaalari, minkä vuoksi silmäni ja sydämeni vuotivat verta ja mikromuovia. Mutta nyt ei enää ole hätäpäivää, sillä neuloin paidan, jossa ei ole mitään irrallaa heiluvaa lankaa yhtään missään (ainakaan siihen asti, kunnes ekan kerran silmukka jää toppahaalarin vetoketjun väliin.


Lankana tässä on Novitan Baby Wool vaaleanpunaisena ja minttuna. Puikot 5 mm.

Onneksi vaaleanpunaista paitaa toivonut lapsi kelpuutti mintut kohdat, sillä se oli paljon mielekkäämpi neulottava näin, kuin yksivärisenä.


Ennen värin vaihtamista neuloin jonkun aikaa molemmilla väreillä yhden kerroksen raitoja.



Paita on ihan perus raglanpaita, en siihen mitään varsinaista ohjetta käyttänyt, joistain paitaohjeista vain vähän mittoja katselin. Silti olisi voinut olla ehkä muutaman sentin pidempi, sillä leveyttä tuli reilusti. Mutta eiköhän tämä tälläisenäänkin aika pitkään mahdu päälle.



Lankaa kului yhteensä 227 grammaa.

8 kommenttia: