Sivut

maanantai 4. helmikuuta 2019

Muumipipo

Moomin x Novita toinen ohjelehti ilmestyi muutama päivä sitten ja hurahtaminen oli jälleen taattu. Tykkäsin tästä lehdestä jopa enemmän, kuin tammikuun alussa ilmestyneestä. Aivan ihana Pikku Myy -mekko jäi vielä toistaiseksi haaveilun asteelle, mutta Muumipeikkopipo pääsi puikoille aivan välittömästi.


Tällä kertaa ostin ihan ohjeen mukaisesti Muumitalolankaa, sillä tuo sävy on niin ihana! Tuollainen tomaatti-vuohenjuustokeiton värinen. Valkoinen ja vaaleansininen on Novitan 7 veljestä -lankaa.

Ohjeesta poiketen tein 4 mm puikoilla, koska tiukka käsialani ja iso pääni. No, piposta tuli vähän liian iso. Pipot on kyllä vaikea laji! Yläviistosta kuvattuna tämä näyttää pannumyssyltä, sillä kavennukset olivat niin tiheässä. Yläviisto oli kuitenkin about ainut kuvakulma, mistä Muumipeikon saa näkyviin.


Kuvio neulottiin suljettuna intarsiana. Nyt jos tekisin, tekisin intarsian ihan vaan tasossa ja ompelisin sauman jälkikäteen, tulisi paljon siistimpi. Toki voi olla, että muut saavat siitä kerroksen vaihtumiskohdasta siistimmän, kuin minä sain. Mutta eihän se niskasta juuri minnekään näy.


Kirjonta pelotti taas etukäteen, mutta ihan hyvin se meni. Joku trauma on jäänyt, kun joskus olen yrittänyt päällekirjoa neuleeseen juurikin kasvoja jollekin hahmolle ja niistä tuli aina ihan karmivan näköisiä, sellaisia halloween-henkisiä. Mutta tämä Muumipeikko näyttää onneksi ihan Muumipeikolta ilman vierailua taikurin hatussa.


Kiva pipo siitä tuli ja tosiaan tuo väri on aivan ihana. 

3 kommenttia:

  1. Tyylikäs! Noiden värien takia houkuttaisi myös hurahtaa tähän... mutta... on-muutakin-neulottavaa-on-muutakin-neulottavaa-on-muutakin-neulottavaa...

    VastaaPoista
  2. Moi! Oletko kuullut Leppävirran Muumi Jäämaasta? Kivoja reissu/kohdevinkkejä sulla ollut, tässä yksi sulle :)

    VastaaPoista