Sivut

perjantai 31. maaliskuuta 2017

Kahden tupsun kypärämyssy

Neuloin tammikuussa monivärisen siksak-kypärämyssyn tyttärelle ja nyt oli taas kevyemmän myssyn vuoro. Otin tällä kertaa varastoista kolmea eri sävystä keltaista Novitan Miamia (kaikki olleet varmaan eri kesien värikartoista) ja neuloin menemään. Alan muistaan tämän jo ulkoa, joten mitään varsinaista ohjetta en noudattanut. Erona kuitenkin talvimyssyyn tein tähän otsakolmioon lisäykset ja vähennykset vain joka neljäs kerros normaalin joka toisen sijaan (niskassa kavennukset ja lisäykset normaalisti). Talvisempi myssy kun oli koko ajan silmillä, varsinkin kun se merinona venyi käytössä aivan mahdottomasti. Tämä puuvillasekoitemyssy onkin lähtökohtaisesti korkeaotsaisempi ja myöskin aika timmi ja tuskin siitä juurikaan lörpähtää.


Päälaelle laitoin kaksi tupsua ja ai että miten on söpö!


Ohje: Vastaava kuin esim Novitan vauvan kypärämyssy, mutta eri lanka, puikot, silmukkamäärät ja sovelletut kavennukset
Lanka: Novita Miami (paitsi tupsut villaa keveyden vuoksi)
Puikot: 3,5 mm


Keltainen väri valikoitui tähän siksi, että sitä sattui oleen riittävästi varastossa. Nyt kuitenkin houkuttaisi tehdä vielä yksivärinen ja valita siihen joku ihana väri ihan kaupasta. Melkein nimittäin onnistuin pidättäytyyn koko kuukauden lankaostoksilta, mutta viime hetkillä meni kuitenkin mönkään. Joten kai sitä voisi yhdet myssylangatkin hankkia ennen kuin vaihdetaan kokonaan trikoopipoihin.Saatiin tosiaan tänään pääkaupunkiseudulle uusi runsas lumikerros vanhojen sulaneiden tilalle. Puuvillamyssyssä kuitenkin tarkeni siitä huolimatta.

13 kommenttia:

 1. Ihana!! Tää ei varmaan olisi vaikea, ehtisiköhän vielä tekaista ennen trikoopipokautta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehtii kun heti aloittaa! :) Parissa päivässä tulee valmiiksi, jos on paljon neuleaikaa niin päivässä.

   Poista
  2. Kyllä tän neuloo paksummasta langasta yhden leffan aikana 😉

   Poista
 2. Miks tää näyttää ihan mielettömän söpöltä, vaikka inhoon keltasta? :D Johtunee taaperosta... ;)

  VastaaPoista
 3. No ompas ihana! Tarkeneeko tuossa myös tuulisella säällä täällä pääkaupunkiseudulla? Meillä nimittäin on aivan liian paksu pipo tällähetkellä käytössä ja jotain pitäisi nyt pikaisesti keksiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan me ainakin käytetty. Tosin Vantaalla ei tuule yleensä ihan niin kauheasti kuin Helsingissä.

   Poista
 4. Paljonko sulla on tässä silmukoita ja paljonko meni lankaa? Huvittaisi tehdä yhdelle pikkuihmiselle tämmöinen syksyksi, on sen verran hauskan näköinen. :)

  Teen muuten nämä kypärämyssyt aina lyhennetyin kerroksin, eli siellä 'pääpuolella' en päättele silmukoita vaan jätän ne vain puikolle odottamaan. Sitten kun pitäisi lisätä niin otan sieltä yhden kerrallaan taas mukaan. Jää vain niskasauma ommeltavaksi. Siinä käännöskohdassa toki tarvitaan yleensä jotain kommervenkkejä mitä nyt muutenkin lyhennetyillä kerroksilla tehdessä, ettei jää reikiä, mutta pieni vaiva verrattuna saumojen ompelemiseen, jos minulta kysytään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään muistikuvia silmukka- ja kerrosmääristä. Lankaa meni 67 g, osa tietty noihin tupsuihin.

   Hyvä idea nuo lyhennetyt kerrokset!!! Ihan sairaan hyvä idea! Ens kerralla siten siis!

   Poista