Sivut

sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Varsinaista kotoilua

Taannoin oli Hesarissa niin mainiosti kirjoitettu juttu Koto-ohjelmasta että piti oikein yksi jakso katsoa silkasta mielenkiinnosta.Tämä viikonloppu onkin mennyt kotoillessa. Tai paremminkin nukkuessa. Kun väsyttää vaan niin kauheasti. Kaamosväsymys on toinen nimeni ja sitten siihen vielä päälle muut väsymystä aiheuttavat tekijät. On otettu aamu-unet, päiväunet, iltaunet, yöunet. Siinä välissä sitten jotain diipadaapailua. Esim lapasten neulomista apinoiden Lazy Oafin muistikirjan kantta. Ruutupaperille piirtämästäni kaaviosta on jo kuultu kuittailua että siitä näkee sokeammatkin neuloa. Miksi käyttää millimetripaperia jos voi käyttää ruutupaperiakin, kysyn vaan. Vaikka kaksi tervettä silmää päässä onkin. Kai. En koskaan käynyt siellä näöntarkastuksessa johon sain lapun kolme vuotta sitten.Neulomisen ohessa olen saattanut myös makoilla sohvalla tiiraillen ruohonjuuritasosta kitaran soittelua. Nuo sormet vaan menee jotenkin niin söpösti tuossa, ei ole ennen tuosta kulmasta tullut katseltua. Jep, minulla on toisinaan livemusiikkia neulomista tahdittamassa.Palluraprojekti ei oikein etene. En jaksaisi millään. Tiesin sen olevan helkkarin työlästä mutta jotenkin kuvittelin kestäväni sen. No, antaa marinoitua.


14 kommenttia:

 1. hahahhha. mun oli pakko lukea toi hesarin arvostelu miehelle ääneen koska satuimme katsomaan noin 10 minuuttia kotoa yksi ilta ja olimme molemmat niin järkyttyneitä ohjelman paskuudesta. siinäpä meni ilta rattoisasti kun analyyresasimme mikä ihme siinä anu harkissa niin ärsyttää ja mikä ohjelmassa on mennyt totaalisen pieleen.

  VastaaPoista
 2. Tuo koto-askartelu on juuri sitä "tiimariaskartelua" että otetaan kaksi paperimassapalloa ja liimataan ne kuumaliimalla yhteen ja kas, lumiukko on valmis. Ei kai siitä voi kukaan yli kaksivuotias innostua XP. Tsemppiä palluroihin! Pakkotoistoa vain, niin kuin monissa käsitöissä, jos niitä tekee kunnolla! Aikaa ja hermoja kuluu.

  VastaaPoista
 3. Vaikka postilaatikkoon tulee kyllä Hesari, harvoin kerkeän/muistan/jaksan itse sitä lukaista aamuteen ääressä (ai mitä ehtiikö joku muka syödä aamupalan kotona? :--D). Tuon jutun kuitenkin ihmeen kaupalla bongasin! Oli ihan loistava! Siteerasin sitä monelle kaverillekin, mut ne ei oikeen tajunnu jutun nerokkuutta tai sitten en vaan esittänyt tarpeeks hyvin. Lapasprojekti menossa täälläkin, sulla tosin on vähän pirtsakammat. Nyt kun löytäisi sohvan välistä vielä sen kadonneen puikon...

  VastaaPoista
 4. Arvostelin tässä taannoin omassa blogissani Koto-ohjelman mainosta, joka hitsasi aamuradiosta kuultuna allekirjoittaneen hermoa aamuruuhkassa niin maan p*rk*l**sti. Kodin voit ostaa kuulemma miltä tahansa kiinteistövälittäjältä, mutta KOTOA et saa muuta kuin tuunaamalla Anu Harkin kanssa. Sain blogiini kommentin, jossa minua pidettiin ilkeänä ja ylimielisenä. Naurattaa kyllä sitä taustaa vasten kovasti tuo HS:n arvio! :D

  VastaaPoista
 5. Älä, olen artikkelin kanssa samaa mieltä. Ratula oli ihan jees ohjelma, kunnes ne ideat vähän loppui. Miksi siis pitää jämillä vielä jatkaa... en tajua voiko se Anu olla ihan oikeasti tosissaan. Opettelis ruotsia ja menis trömsöön täyttämään niiden loppuvia ideoita.

  Mun pitää koittaa kanssa tuota perspektiiviä, olen kovasti koittanut voisiko sillä kitaralla soittaa välillä ihan kokonaisia biisejä, eikä vaan jotain omia sorminäppäilyharjoituksia... mutta ehkä ongelma ratkeaa tuolla perspektiivillä ;)

  VastaaPoista
 6. Heh, tuli Joken kommentista mieleen että mulla on käly joka voi. Ei ole monta joulua sitten kun saatiin semmonen pahville liimattu styroksipallolumiukko lahjaksi. siinä oli huovasta huivi ja vanua lumena... JOs antaja olisi ollut joku päiväkerholainen olisin varmaan arvostanut ja ilahtunut...

  VastaaPoista
 7. Unikuu: Mun mielestä toi arvostelu oli just niin helkkarin hyvä että oikeestaan ihan sama mitä se ite ohjelma on :D

  Jokke: Täytyy tosiaan yrittää nyt taistella noiden palluroiden kanssa, oon varma että siitä tulee älyttömän hieno sitten valmiina!

  Piukka: Itse asiassa mulle ei edes tule Hesaria, mun sisko toi ton arvostelun mulle luettavaksi kun tiesi että fanitan Yrpää ja Illua :D

  Mirka: Blogeissa ei oikein uskalla arvostella negatiivisesti mitään. Mutta siis että kotoa ei saa kuin tuunaamalla Anu Harkin kanssa, WTF? :D

  Aurinkojumala: Mä en oikeestaan koska katso telkkarista tuollaisia. Siis että Ratulaa en katsonut, enkä juuri Strömsöäkään. Ei vaan jotenkaan huvita.

  Onneli: :D :D :D :D :D

  VastaaPoista
 8. Joo, ei jäänyt minunkaan suosikkilistalle tuo ohjelma... Mainiot lapaset sulla tulossa, itse kun en oikein jaksa innostua tekemään noin hienoja, ei riitä hermo!:D

  VastaaPoista
 9. Jihaa miten ihanaa keskustelua, pakko osallistua! :D

  Mä tunnustan kuuluvani niihin, jotka tykkää Anu Harkista. Jep, luen naisen blogia ja KOTO-sivustoa, sekä katson noita ohjelmia. Kun itse en ole erityisen taiteellinen persoona tai kodin hengetär, joka osaisi tehdä vaikka mitä, niin rakastan sitä median luomaa illuusiota Harkista, joka osaa kaiken. Ehkä Harkki on naisille sitä, mitä McGyver aikoinaan miehille. ;D

  Sen sijaan sana kotoilu mua ärsyttää. Että käsityöt, ruoanlaitto, säilöntä yms. jota naiset ovat tehneet satoja vuosia, ovat yhtäkkiä trendi-ilmiö nimeltä kotoilu. Yöks.

  VastaaPoista
 10. haha, loistavaa. Tuo Koto-ohjelma on kyllä melkoista soopaa, mutta muutaman kerran on sitä tullut katsottua, täytyy myöntää. Mutta se on ollut loistavaa viihdettä silloin, kun virkkaa jotain vaikeaa ohjetta ja telkkarinhan pitää olla päällä kaiken aikaa. Tuohon ohjelmaan ei tarvitse paljon keskittyä.. Sulla on muuten loistava blogi, bongasin sen vasta viime viikolla. Ei voi muuta kuin ihailla sun luovuutta!

  VastaaPoista
 11. Tiinaselle ja Norsikselle vielä: Ihan pakko jatkaa, etten mäkään omassa blogikirjoituksessani puuttunut Anuun henkilönä tai oikeastaan edes hänen ohjelmansa sisältöön, vaan nimenomaan siihen ajatusmaailmaan, että kodin voi ostaa valmiina mutta kodon saa vain Harkin kanssa tuunaamalla. Sana "kotoilu" taasen saa niskavillat nousemaan ihan spontaanisti pystyyn, koska mä en vaan ymmärrä miksi normaalille kotona ololle ja puuhastelulle on pitänyt keksiä trendikäs termi.

  Antaa kaikkien kukkien kukkia, luenhan itsekin erilaisia kädentaitokirjoja ja lehtiä ihan laidasta laitaan puhumattakaan omista tuotoksista, jotka ovat... noh... välillä hyvinkin mielenkiintoisia! :D

  VastaaPoista
 12. Mirka: Siis en mä sitä käsitystä saanutkaan että Harkkia itseään ois tässä yhteydessä morkattu. Ihan hyvässä hengessähän täällä mun mielestä keskustellaan. Joo ja siis munkin mielestä noi mainokset oli älyttömiä. :)

  VastaaPoista
 13. Hauska arvostelu, ja kyllä osuva. Mä en ole jaksanut Ratulaakaan katsoa, kun ne ideat on kyllä joko vähän liian yksinkertaisia, tai sitten kummallisia. Kun maassa olisi oikeasti todella idearikkaita askartelijoita! Mutta viihdettähän nuo ohjelmat ovat, niille jotka suunnittelevat ja haaveilevat enemmän kuin tekevät!

  VastaaPoista
 14. Täti Punainen: Mä jaksan tehdä aina sen ekan lapasen, mutta sille kun pitäisi vielä saada pari...

  Tiinanen: Onhan se joo melkoinen mäk kaiver :D :D Kyllä mäkin sitä Koto-blogia aina toisinaan käyn lukemassa :)

  Oo: Virkkaamisen/neulomisen taustallahan tuo Koto varmasti toimii oikein hyvin! :)

  Eeva: Jep, viihdettä. Tuleehan sitä telkkarista kaikenmoista, itse katson töllöttimestä vain Täydellisiä naisia xDD

  VastaaPoista