Sivut

torstai 13. syyskuuta 2018

Peruspipo pehmeä kuin kissanpentu ja kevyt kuin höyhen

Postaus sisältää bloginäkyvyyteen saatua lankaa / Prym

Taannoisen Prym Consumer Finland oy:n blogitapahtuman goodie bagista löytyi Rowanin fine lace -lankaa ja sävy sävyyn silkkimohairia. Nyt onkin ollut paljon pinnalla tuo silkkimohairin käyttö neuleissa ja pakko myöntää, että itse en vielä vuosi sitten tajunnut, että sitä tosiaan neulotaan saman aikaisesti muiden lankojen kanssa, vaan aina ihmettelin, mitä semmosesta ohuesta karvalangasta muka voi tehdä. Oppia ikä kaikki ja nykyään tiedän.


Nythän on paljon ollut pinnalla neuloa valtavan paksuja ja pörröisiä jättipipoja, mutta itse olen sellainen hikipää, että tarvitsisin moiseen taskut kylmäkalleille. Niinpä tein pipon ihan vain näistä kahdesta tosi ohuesta langasta yhtä aikaa neuloen saaden aikaiseksi aivan unelmapehmeän ja kevyen alpakkamerinosilkkimohair-pipon. Ajatuksena oli, että voisin käyttää sitä pyöräilykypärän alla, jos innostun työmatkapyöräilystä, mutta nyt näyttää vahvasti siltä, etten malta näin ylellisen tuntuista pipoa ainakaan ihan uutena mihinkään kypärän alle laittaa, vaan jos innostun siitä pyöräilystä, käytän sitten jotain kamalaa mainostuubia sen alla, kunnes tämä on kulahtanut (jos edes kulahtaa).


Pipot ovat haastavia neuloa, sillä oikeaa kokoa on vaikea arvioida, vaikka miten tekisi mallitilkun ja osaisi laskea. Niinpä tein tämän pipon kikkakolmosella, minkä opin aikoinaan Puikkomaisterin pipokirjasta. Eli neuloin ensin suikaleen, mikä menee sopivasti pääni ympärille, suljin ympyräksi ja poimin sen reunasta silmukat pipoa varten sen verran reilummin toki, että on otettu huomioon suikaleen venymä. Tällä tavalla ei voi mennä pieleen ja minäkin onnistuin kertalaakista ja jätin mallitilkun sikseen.


Pörröhazea meni vain toinen kerä, Lacekerästä noin puolet. Pipo siis painaa alle 50 grammaa eli on todella kevyt kuin höyhen. Ja tosiaan niin pehmeä, että lapsetkin kuorossa ihmettelivät, voiko tällaista edes olla. Neuloin pipon 3 mm puikoilla.


No niin, seuraavana projektina sitten tuo otsatukan lyhentäminen.


15 kommenttia:

 1. Yksinkertaisen ihana!

  VastaaPoista
 2. Teitkö kavennuksia vai miten lopettelit pipon? Ihana myssy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein kavennuksia. Ihan semmoiset peruspipokavennukset eli kahdeksassa kohdassa kavennus joka toinen kerros ja viimeisillä kerroksilla sitten tiheämmin.

   Poista
 3. Ihana tuli ja hyvä väri!!! Saattoi tulla lankatarpeita..

  VastaaPoista
 4. Nätti pipo! Tuolla tyylillä tosiaankin saa helpommin sopivia pipoja, mulla ainakaan ei "oikein" tehdyistä tule ehkä ikinä hyviä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei ikinä onnistu ns oikealla tyylillä. Vähintään yksi versio päätyy lapsille ja toinen purkuun, ennen kuin osuu oikeaan :D

   Poista
 5. Kiva idea tehdä tuollainen ohut ja ilmava pipo. Itsekin kuumakallena olen aina kiertänyt pipot kaukaa, koska ne on liian kuumia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että tää on varmaan silti aika kuuma, vaikka onkin ohut :D

   Poista
 6. Mää oon neulonu tollasesta ohuen ohuesta langasta tutuja :D se helma tulee ihanan pitsimäiseksi isoilla puikoilla.

  VastaaPoista