Sivut

tiistai 27. maaliskuuta 2018

Palomuseo

Helsingissä, Erottajan paloasemalla on palomuseo. Kyllä, olen tiennyt siitä vuosikaudet ja on siellä pitänyt käydäkin, mutta rajalliset aukioloajat ovat tuntuneet hankalilta. Museo on tavallisille yksittäisille kävijöille auki vain keskiviikkoisin ja sunnuntaisin neljän tunnin ajan. Kävipä kuitenkin reipas viikko sitten lauantaina niin, että käveltiin lasten kanssa tuosta ohi ja poika muistutti, että tuossa tosiaan olisi palomuseo, koska käydään. Aloin sitten harmitteleen, että olisi tosiaan kiva, mutta se on vaan keskiviikkoisin ja sunnuntaisin auki, kunnes poika keskeytti lauseeni toteamalla, että huomennahan on äiti sunnuntai. Ja niinpä, niin olikin. Kun ei kerta muita suunnitelmia ollut, niin seuraavana päivänä oli sitten palomuseokeikka tiedossa.Nyt ei kyllä yhtään mielikuvat vastanneet todellisuutta, kun museoon astuimme. Luulin kyseessä olevan jostain syystä tosi pieni ja kämäinen museo. En tiedä lainkaan, mihin tällainen harhainen mielikuvani perustui, sillä museo oli VALTAVA. Se oli iso ja siellä oli aivan älyttömästi kaikkea näytillä. Sisäänpääsymaksu oli kaksi euroa aikuiselta ja alle 15-kesäiset pääsivät ilmaiseksi. 


Nähtävää tosiaan riitti kolmessa eri kerroksessa. Lapsilla sattui oleen tosi villi päivä, joten ei saatu miehen kanssa kyllä lainkaan katsottua näyttelyä sillä tarkkuudella, mitä olisimme halunneet. Lapsia kiinnostivat eniten paloautot, erilaiset pienoismallit ja kartat. Mitään varsinaisesti lapsille suunnattua tai toiminnallisia juttuja ei ollut, ja pääasiassa esineisiin ei saanut koskea, mutta lopussa näkemämme vanha video palosotilaiden koulutuksesta nauratti kyllä koko perhettä. Ei taitaisi nykyisillä työturvallisuusmääräyksillä mennä läpi, että palomiehet treenaavat kiipeämistä ilman mitään turvavalvaita tikkaita pitkin korkeaan torniin niin nopeasti kuin mahdollista ja lisämotivaatiota nopeuteen tuodaan ruiskuttamalla paloletkusta vettä persauksiin.
Suosittelen kyllä käymään, jos aikatauluihin sopii. Varatkaa käteistä mukaan, kortilla ei muistaakseni olisi voinut maksaa.

8 kommenttia:

 1. Kiitos tästä! Ikinä en oo kuullutkaan. Täytyy ehdottomasti mennä. Ehkä jopa esiteinari innostuisi... ☺

  VastaaPoista
 2. Hei,

  On mukava aina lukea teidän perheen retkeilystä. Aina löytyy uusia ideoita itsellekin, kuten tämä palomuseo! Itsellä on käyntilistalla Lapinlahden sairaala-alueen Mental Museum. Museon aukioloajat on kyllä tosin melko haastavat työssäkäyvälle, mutta ehkä joku ilta sitten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, että näistä tykätään :) Mental Museumista en tiennytkään.

   Poista
 3. Kylläpa oli mukava käyntikohde teillä taas. :)

  VastaaPoista