Sivut

maanantai 26. maaliskuuta 2018

Jämälankapaita

Villapesuohjelma -neule(video)podcastissa on meneillään yhteisneulonta Flax-paidan ohjeella, mikä on siis hyvin perus raglanhihainen saumattomasti ylhäältä alas neulottava paita. Olen neulonut Flaxin jo kahdesti aiemminkin (postaukset niistä täällä ja täällä), mutta lähdin mukaan, sillä minulla sattui sopivasti oleen toisiinsa mätsääviä jämälankoja ja sain siskolta vähän lisääkin, jotta oli riittävästi paitaa varten.
Molemmissa aiemmin neulomissani Flaxeissa on ollut liian suuri pääntie, mikä on sitten valahtanut olkapään yli. Tällä kertaa tein pienemmän pääntien ja korkeamman resorin. Lisäksi muokkasin ohjetta sen verran, että jätin hihojen koristepaneelit tekemättä, koska olisivat vain sekoittuneet raitoihin.


Ohje: Flax
Langat: Gründl Dream, Drops Big Merino ja Hjertegarn extrafine merino 70
Puikot: 6 mm (resorit 5 mm)Koko on mitä on, sillä raglanlisäyksiä tehdessäni liian innoissani tein niitä liikaa, enkä sitten jaksanut purkaa. Ihan hyvä paita tuli näinkin. Ei mulla tiheys kuitenkaan mätsännyt ohjeen tiheyteen, joten sinänsä aivan sama.Tosi kiva peruspaita tästä tuli, jonkin verran ehkä tylsähkön näköinen mun neulomaksi, mutta eiköhän tälle käyttöä löydy. Pääasia, että pääsi jämälangoista eroon ja sai viettää tosi kivaa kahdenkeskeistä aikaa pojan kanssa etsiessä sopivia taustoja valokuville. Kun poika sai valita mieleisensä graffitit, ei kuvien ottamiseen tarvinnut sen kummemmin lahjoa. Laatuaikaa parhaimmillaan.

---

Metrograffiti löytyy Myyrmäestä Myyrinpuhoksen parkkipaikan puoleisesta seinästä, M-junagraffitit Malminkartanon asemalta ja nuo vanhat pyöreät kuvat keltaisella taustalla Malminkartanon aseman pohjoispään alikulusta.

1 kommentti: