Sivut

sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Yarn Bombing - The art of Crochet and Knit Graffiti

Jep, ensimmäinen neulegraffitikirja on ilmestynyt ja tottakai mun piti se saada HETI :D


KUVAT SUURENEE KLIKKAAMALLA!

Kirjan kuvat on suurimmilta osin jo tuttuja, Flickristä, mutta kyllähän niin kauniita neulegraffiteja mieluusti katselee useamminkin :) Tuo on sellainen kaiken kattava neulegraffitiopus että siinä on kerrottu mitä ne on ja vinkkejä että miten ruveta itse tekeen jne. Lisäksi on haastateltu neulegraffitien tekijöitä. Kirjassa on myös neuleohjeita ja sen sellaista. Ja paljon ihania kuvia neulegraffiteista!

Hirmu suuri kulttuuriero tästä kuitenkin paistoi, tämähän on amerikkalaisten käsialaa. Nimittäin sivutolkulla selitetty miten tehdä tätä hommaa mahdollisimman salassa.

Hmm ja muutenkin, mä en ihan allekirjottaisi näitä kaikkia:


Jeesusteippiä ei tarvita. Itse en ole kertaakaan kokenut että neuletta olisi jotenkin tarvinnut tukea kiinniompelun aikana. Turhaa.

Mukavat kengät että pääsee juokseen karkuun. WTF???

Vaihtovaatteet!????

Kirjassa oli selitetty pitkät pätkät että pukeudu mustiin, kulje vain yöllä jne. Ja mitä selittää poliisille jos jää kiinni.

Nämä ei myöskään päde oikein Suomeen :D Ketään ei oikeesti kiinnosta mitä sä neulot ja missä sä neulot.


What would Norsis say?

Missä vaan, milloin vaan, missä vaatteissa tahansa. Ketään ei kiinnosta, kukaan ei käänny katsomaan ja jos vahingossa näkee, kääntää katseensa pois. Poliiseja ei tarvitse pelätä koska pk-seudun iki-ihanat ilmaisjakelulehdet ovat tehneet ilmiöstä niin siistin jutun että kun joku ottaa kännykuvan teoksesta, saa se useimmiten jopa leffaliput! Joten ei muuta kuin neulomaan!

Onneksi naapurimaamme Masquerade on samoilla linjoilla:


Kirja on kuitenkin ihanaihanaihana koska siinä on niin paljon niin ihania kuvia :) Ja se on paksu x) Ja kiva ylipäätään että aiheesta on tehty kirja. Nyt munkin neulegraffitiharrastus taas ehkä lähtee rullaamaan, vähän ollut taukoa tässä mutta nyt iski taas innostus :)

Ja koska joku kuitenkin kysyy että mistä ostin, niin tilasin netistä, Play.comista kuten suurimman osan kirjoista ja dvd:stä mitä netistä tilaan. Amazoniltahan varmasti saa myös mutta mä en vaan ole jaksanut tehdä sinne tunnuksia ja siksi käytän playta. En usko että tätä ihan heti tulee Suomen kauppoihin (paitsi ehkä tyyliin Kiasmakauppaan) vaikka mistäpä sen tietää.

13 kommenttia:

 1. Kivanolonen kirja! :)

  Ehkä neulekulttuuri on jotenkin eri sit jossain isommissa maissa... Mitä hiton väliä, jos neuloo julkisesti :D

  VastaaPoista
 2. On kyllä kiva kirja :)

  Kai se kun muualla maailmalla ihmiset on sosiaalisempia ja vahtaavat avoimesti toisia jne. Suomessa saa istua bussissa rauhassa, ihan sama mitä tekee niin ei salee tuu kukaan jutteleen kuin korkeintaan kännissä :D

  VastaaPoista
 3. Mun mielestä toi kyllä kuulosti siltä et on kirjotettu vitsillä.

  VastaaPoista
 4. Tahtois kans ton kirjan, saa nähdä jaksaako ostaa vai laittaako pukin toiveisiin.:D

  VastaaPoista
 5. Moi! Tein samanlaisen Piranha Plant- kasvin (sori pöllin ideasi :D) ja olen maininnut blogisi kirjoituksessani :)

  VastaaPoista
 6. Pötkylä: laita pukin toiveisiin :D Mä voin vaikka välittää tiedon ;)

  kkat: Ei se mun oma idea ole ollut missään vaiheessa ;) Hih, nätti tuli! :)

  VastaaPoista
 7. Kävin äänestämässä sun puhelinlaukkua, toivottavasti onnistui,terv. valoletkun käyttäjä

  VastaaPoista
 8. Sulle on tunnustus mun blogissa! En ole varma oletko jo saanut joltain, mutta nyt sait ainaki, jos et toisen kerran ni ensimmäisen :)

  VastaaPoista
 9. Hei kiitos valoletkun käyttäjä! :) Toivon mukaan saisin paljon ääniä! :)

  VastaaPoista
 10. kkat: Kiitos paljon :) Olen saanut mutta olen kauhean laiska osallistumaan noihin vaikka ehdottomasti todellakin mieltä lämmittää saada tunnustuksia, kiitos! :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos vinkistä, ehkäpä tämä pitää tilata itselle joululahjaksi :) Knitta on ilmeisesti kokoamassa omaa opusta myös, Facebookista bongasin tälläisen tiedon.
  Ja kiitos sinun, minulla on uusi keräilykohde: muiden ihmisten ostoslistat :D Eilen nappasin ensimmäisen mukaani ja heti piti blogissa toitottaa, että minulla on nyt uusi harrastus :)

  VastaaPoista
 12. Ooh, kaikki neulegraffitiopukset pitää kyllä haalia! :D Pitää tosiaan ruveta iteki taas neuloon lisää, on mulla noita valmiita kyllä mutta langat päättelemättä (en tajua miksi päättelen niitä, koska eihän olisi mikään pakko).

  Ja onnea uudesta harrastuksesta! :D Mun pitäisikin kuvata uusimpia löydöksiäni tänne, tarkoituksella jätin kuvaamatta ensin kun aattelin ettei mene pelkästään ostoslistoiksi koko blogi :D Käynkin heti tsekkaamas sun löydökset!

  VastaaPoista