Sivut

sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

Ensimmäiset sukat Laineen sukkakirjasta

Helmikuun puolivälissä ilmestyi kauan odotettu Laine-lehden julkaisema 52 x villasukat -kirja ja siinä tosiaan on 52 mallia sukkaihanuutta, joten voisi kuvitella olevan vaikeus valita, mitkä tekisi ensin. Mutta ei ollut, sillä nämä sukat, nimeltään Lempi (Rachel Coopey), kolahtivat kaikkein eniten.


Langoiksi valitsin avokadolla värjäämäni Fabelin, Novitan Venlaa (violetti) ja Filcolanan Arwetan jämää (minttu). Sukat neuloin 2,5 mm puikoilla.


Kantapäät ja kärkikavennukset tein siten, kun tiedän omaan jalkaani parhaiten istuvan, enkä edes katsonut, mitä ohjeessa olisi neuvottu. Silmukkamäärää myös säädin omaan jalkaani sopivammaksi varren kirjoneuleosuuden jälkeen.


Kun sukat tulivat valmiiksi, huomasin, että toisen olen neulonut kireämmällä kuin toisen. Se ei onneksi tunnu jalassa, mutta valitettavasti pistää ainakin omaan silmääni. Mutta pääasia, että toinen sukka ei kiristä ja toinen putoa jalasta, joten en anna sen häiritä.


Seuraava parikin on jo puikoilla ja edelleen on työn alla myös tammikuussa ilmestyneestä Niina Laitisen sukkakirjasta sukkia. Sukatuttaa nyt aika paljon!

9 kommenttia:

 1. Niin kauniit! Ja niin sun väriset! Irrallaan noita keriä katsellessa en osaisi hahmottaa miten kuvat niistä voi tulla sukkina.

  VastaaPoista
 2. Hienot! Mulla kävi samalla yksien sukkien kanssa hiljattain eli toisesta tuli tiukempi kuin toisesta. Niin ärsyttävää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tosi harvoin käy niin, mutta näemmä joskus sit mullekin :D

   Poista
 3. Kiva väriyhdistelmä. Luulin ensin että kirjoneuleessa on pohjavärinä pilkullista lankaa ja ajattelin että onpa hauska idea tehdä pilkkujen värillä siihen sekaan sitten kuviot... mutta ne pilkut kuuluukin ilmeisesti kuvioon!:o

  Niin ja sitten mulla tuli näistä mieleen ne jotkut vanhat keskeneräiset ysärisukat mitkä olit joskus tehnyt valmiiksi ja antanut joululahjaksi alkuperäiselle tekijälleen. Näissä on ehkä vaikutteita niistä? X)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei ole pilkkulankaa näissä :)

   Haha, ihan huikeeta että joku muistaa ne ysärisukat :D :D :D

   Poista
 4. Niin ja piti vielä lisäämäni että onkin sukassa ihan paras paikka kirjoneuleelle nimenomaan nilkka! Just hyvin pitää sukan paikallaan jalassa, kunhan vaan silmukkamäärä on oikea tietysti. On ollut tänä talvena mielessä tilata itseltäni sukat lyhyehköllä nilkkakirjoneuleella, mutta se ajatus on jäänyt vähän raakileeksi... Ehkä näistä sun sukista sais nyt inspiraatiota sellaisiin, kun näyttääkin ihan hauskalta tuo että on erilaisia pintoja yhdistelty. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Monesti kuitenkin nilkka se haastavin kirjoneuleelle, että jos yhtään tulee liian kireät, niin sitten ne ei mene jalkaa ollenkaan.

   Poista