Sivut

maanantai 8. tammikuuta 2018

Helpotusta lekkipuistokateuteen

Melkeinpä ihan sama minne sitä reissaa, siellä on aina saletisti kivemmat, isommat ja hauskemmat leikkipuistot, kuin meillä Vantaalla. Tampereella, Rovaniemellä, Savonlinnassa, Järvenpäässä ja Lahdessa nyt esimerkiksi, missä ollaan viime aikoina käyty. Onneksi pikku hiljaa on alkanut Vantaallakin tapahtua tällä saralla, vaikka ymmärrettävästi leikkipaikat pieniä ovatkin, kun koko kaupunki on niin pirstaloitunut, että pitäähän sitä jonkinlaista leikkipaikkaa olla vähän siellä sun täällä, eikä olla vain yhden tai kahden massiivisen puiston varassa. 1,5 vuotta sitten bloggasin Kivistön leikkipaikoista, siellä käytiin useammankin kerran perhevapaiden aikana ja raahattiin kavereitakin mukaan. Äitiyslomalla ja hoitovapaalla olikin kiva käydä silloin tällöin ihan asiakseen jossain kauempana leikkipuistossa, koska minä en jaksa saman hiekkalaatikon reunalla joka päivä istua ja lapset viihtyvät kuitenkin todella hyvin bussissa ja junassa ja rattaiden kanssa kun pääsee ilmaiseksi matkustaan, niin miksipä ei lähtisi vähän kauemmaksikin. Tikkurilan uusi kirjastopuiston leikkipaikka kuitenkin avattiin sen verran myöhään, että taisin olla jo palannut töihin, eikä siten aikaa tuollaiseen kaupungin toiselle laidalle ihan vaan leikkipuiston takia -reissaamiseen enää ollut aikaa.

Nyt kuitenkin viimein päästiin testaan puisto ja ai että on kiva! Todellakin alkoi vähän jo leikkipuistokateus helpottaan, vaikka mistään suuresta kompleksista ei ollutkaan kyse (ja on sen verran kaukana, että tuskin kovin usein tulee lähdettyä). Leikkialue oli pieni, mutta sitäkin kivempi! Ei ollut kovin perinteinen, vaan just sopivan erikoinen ja monen ikäisille lapsille suunnattu. Erityisesti mieltä lämmitti tietenkin pieni pätkä rautatietä, meidän jäbä olisi taaperoiässä fanaattisena junaintoilijana varmasti seonnut onnesta tuolla, mutta kyllähän se ilahdutti vieläkin. Erityismaininta myös punaisista torvesta, jonka kautta sai huudella yllättävän pitkän matkan päähän toiseen torveen.Ja tosi paljon tykättiin myös keinusta, johon olisi mahtunut koko suku kerrallaan.


Hupsistarallaa suosittelee!

4 kommenttia:

 1. Hauskan näköinen leikkipuisto! Jos lähdette kesällä Tampereelle retkelle suosittelen Tallipihaa ja vieressä on näsinpuisto josta löytyy Tiitiäisen satupuisto. Ja jos haluaa laivamatkalle niin Viikinsaari on mukava paikka viettää aikaa kesällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sinne pitää päästä! Ollaan toistaiseksi käyty vain keskustan Pikku kakkosen leikkipuistossa, sillä se on niiiiiin kiva sekin! :)

   Poista
 2. Mietin ensin, et missähän päin Lahtea mahtaa olla kiva ja hieno leikkipuisto, mut sit tajusin, et (Launeen) perhepuisto tietty! Paras paikka, vaikka nyt siellä on ihan paras vanha liukumäkilinnarakennelma vaihdettu ei-niin-kivaan uuteen... Ja myös pienen lammen keskellä oleva linna oli viime kesänä suljettu, ainakin jonkin aikaa. Mut se polkuautopuisto! Aivan ihana! Ja sopii just teiän lasten ikäsille tosi hyvin! Terveisin perhepuistossa monet kerrat käynyt lahtelainen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset ovat käyneet isänsä kanssa Launeen perhepuistossa (sukulointireissulla), itse olen nähnyt paikan vain valokuvista, mutta siitä huolimatta on iskenyt leikkipuistokateus :D Jospa ens kerralla mäkin pääseen mukaan, mutta pääasia toki, että lapset pääsee :D :D :D

   Poista