Sivut

maanantai 28. maaliskuuta 2016

Yyteri maaliskuussa - helposti grillaantuvien täydellinen rantakokemus

Koska fanitan @lastenkanssaretkelle instagramissa, piti munkin tietenkin päästä Yyteriin talvella (no okei, kevät nyt on). Varsinkin kun meillä oli niin kivaa taannoin Vuosaaren Aurinkolahden jäillä. Päätettiin siis että pääsiäisreissulta mummulasta ajetaan poikkeuksellisesti Porin kautta ja koukataan Yyteriin. Mukana ollut siskoni osoitti myös vihreätä valoa Kevätyyterille ja toimi jälleen kantoreppuvastaavana vauvalle.

Olin etukäteen googlettanut kävelyreittejä sieltä ja arponut että mikä me niistä käveltäisiin mutta homma ratkesi paikan päällä: ei kävellä yhtään minnekään vaan nautitaan aivan täydellisen tyynestä ja aurinkoisesta ilmasta rannalla kerrankin niin ettei nahka pala karrelle viidessä minuutissa. Jäitä oli paljon ennen varsinaista vesirajaa, ja niillä oli tietenkin hurjan kiva leikkiä niin lapsen kuin aikuistenkin (ei mulla ole tällaisesta mitään kokemusta, vietin oman lapsuuteni joen/kosken rannalla jossa mikä tahansa leikkiminen jäällä olisi aiheuttanut varman ja välittömän kuoleman). Syötiin eväät ja otettiin paljon kuvia. 

Vaikka Yyteri ei olekaan vieras paikka, ei siellä silti ole kovin montaa kertaa tullut käytyä. Edellinen kerta oli vuonna 1999 kun olin siellä partiolaisten piirileirillä töissä. Olin silti ehtinyt unohtaan miten valtava ja upea ranta on kyseessä. Siis vau! Ja nimenomaan vau tälle kevätbiitsille! Aivan parasta. Oli hiljaista, autiota ja rauhallista. Siitä huolimatta että siellä oli paljon muitakin. Taas voi sanoa että kyllä sielu lepäsi.

Kuvat joissa näyn minä, otti mun mies.

17 kommenttia:

 1. Kiva paikka! Itse tullut käytyä kerran. Ensikesänä voivi ottaa tuon yhdeksi kohteeksi ja käydä samalla Porissa Pelle Hermannin puistossa, sitä kun on niin paljon kehuttu. Meidän lapsille varmaan sopiva paikka, tyttö on kova kiipeilemään ja kesällä kahta vuotta lähestyvä pikkuveli menee lujaa perässä =) Piti tuossa jo teidän edellisellä mummolareissulla sanoa, että samoilta suunnilta olenkotoisin. Ja meiltä löytyisi myös aika vierailun arvoinen lankakauppa, jota pitää 80-vuotias vanha Herra. =) Löytyy vaikka ja mitä, kohtuulliset hinnat ja todella ystävällistä palvelua. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Pelle Hermannin puistossa haluisin minäkin käydä, sitä on kehuttu.

   :)

   Poista
 2. Yyteri on niin ihana paikka!
  Kaksi kertaa olen käynyt.
  Ensi kesänä täytyy taas päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan vähän huonoja rantaihmisiä kun heti palaa nahka ja tulee huono olo (vaikka on aina hattu/lakki/pipo päässä auringossa) mutta tälleen keväällä tosi kiva! :) :) :)

   Poista
 3. Kiitos vinkistä! Täytyykin ottaa TO SEE -listalle heti ensi tilassa, kun lasten mummolakin sattuu olemaan vain 50 km:n päässä Yyteristä. Nämä sun matka-/vaellusraportit on tosi kivoja muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, jos vain 50 km niin ehdottmasti ensi tilassa käymään! :)

   Ja kiva kuulla että tykkäät! :)

   Poista
 4. Oi, olipa ihania kuvia! Yyteri on lapsuuteni suosikkipaikka, jossa käytiin aina mummulareissuilla. Siihen aikaan dyyneillä sai vielä kiipeillä ja se oli minusta kaikista parasta. Aikuisenakin olen siellä käynyt ja aina tulee mieleeni sama ajatus. Miten Suomessakin voi olla näin täydellinen paikka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, tää tuntuu jotenkin niin ei-suomalaiselta paikalta!!!

   Poista
 5. Farkkutilkkutakki näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
 6. Hienoja kuvia, huikean näköistä tähän aikaan vuodesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu! Nyt täytyy tosiaan muistaa jatkossakin nää biitsit kevätaikaan!

   Poista
 7. Ehdin jo hetken luulla että olitte jossain ulkomailla biitsillä, mutta eihän sinne mennä toppatakit päällä xD Ihana tuo kuva jossa minijäbä konttaa juurakoissa :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää näyttää kyllä siltä että vain kamelit puuttuu mutta tosiaan ihan Kotosuomessa :D

   Poista
 8. Yyteri.<3 oon niin onnellinen, että asun niin lähellä näitä maisemia, meiltä on matkaa Yyteriin n. 20km! :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos ihanista Yyteri-kuvista. Nuoruuteni uimaranta! Viimeksi syksyllä oltiin kävelemässä Yyterissä. Kaunista keväällä ja oli syksylläkin. "Brittilehti The Guardianin 14. helmikuuta ilmestyneessä lehdessä on artikkeli Euroopan parhaista uimarannoista. Yyteri on listattu siellä Euroopan 10 parhaan perheystävällisen rannan joukkoon. Yyteri oli viimeksi kansainvälisesti esillä tammikuussa, jolloin se oli kansainvälisellä listalla Suomen Top 10 kauneimman paikan listalla. "Porin sivuilta napattu.

  VastaaPoista