Sivut

sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Tämä ei ole raskausblogi

Jos tämä olisi raskausblogi, kirjottaisin vinkkejä miten selvitä sokerirasitustestiliemen juomisesta. Aikaahan on siis 5 min ja sokerilitkua oletettavasti 300 ml (jossain lähteessä luki että 75 g glukoosia 300 ml:ssa vettä ja toisessa luki että 75 g glukoosia ja 300 ml vettä mutta kuten kaikki insinöörit osaavat laskea, siitä ei tule ollenkaan sama pitoisuus, joten mysteeriksi jäi, oliko kyseessä 25 % vai 20 % -liuos). No mutta joka tapauksessa, kukaan ei ole varmaan koskaan välttynyt kuulemasta kauhutarinoita siitä miten hirveätä se on (ja kauhutarinoissa sitä nestettä on sitten tyyliin litratolkulla). Niinpä kehittelin etukäteen itselleni suunnitelmia, mielikuvia joihin voin tukeutua jos homma alkaa meneen karseaksi.

Eli jos liemi tökkii, niin kokeile jotain näistä:

a) Leiki ammattiylpeydelläsi ja kaiva laukusta esiin Brix-mittari ja tarkista että sokeripitoisuus on varmasti oikea. Pyörittele lientä lasissa, haistele, maistele, sylkäise se kuppiin takaisin ja totea että kyllä vain, 25 % glukoosiliuos. Sitten juo ja lopeta se päteminen.

b) Kuvittele että kyseessä on ilmainen viinatarjoilu josta sinun pitää poistua 5 minuutin kuluttua. Varsinkin näin raskaana ollessa, mikään ei tuo yhtä suurta tyydytystä kuin ajatus että saisi ALKOHOLIA.

c) pyydä snapsilasi ja ota litku shotteina, väännä naamaasi asiaan kuuluvasti aina kun olet nielaissut ja laula joka välissä jokin snapsilaulu, esim Helan går.

d) Tai pyydä juoma tuoppiin ja laita iPodista soimaan Petri Nygårdin Selvä päivä. Bonusta oisi jos hoitaja laulaisi mukana: "Marinoidaan nyt maksaa (ts. haimaa), mää tarjoon, sää maksat".

e) Jos viinamielikuvat eivät auta, pitää siirtyä järeämpiin mielikuvitusleikkeihin. Kuvittele olevasi Dumbledore Harry Potter ja Puoliverinen Prinssi -kirjassa. Se kohtaus jossa Dumblis juo sen maanalaisen järven keskellä olevasta jutusta sitä nestettä joka pitää juoda jotta saisivat Hirnyrkin. Kaikki pitää juoda vaikka se aiheuttaa suurta tuskaa ja Dumblis toivoo kuolevansa ja aneleekin että Harry tappaisi hänet. Tosin hän oli tietenkin varoittanut tästä etukäteen ja pakottanut Hartsan juottamaan sitä vaikka hän anelisikin lopettamista. Hoitajan pitäisi tässä tapauksessa suostua leikkiin Harrya.

f) Iso tyttö -mielikuvitusleikki. Sinä olet jo iso tyttö ja pystyt juomaan sen perhanan litkun. Sen jälkeen voitkin ylpeänä päivittää Facebook-statukseen miten reipas olet ollut.

g) Juo vähän ja oksenna. Homma siirretään myöhempään ajankohtaan jota odotellessa voit kehitellä parempia keinoja.


***

H-hetkellä unohdin kaikki etukäteissunnitelmat ja vetäsin koko paskan ykkösellä alas. Johan siinä jumalauta jano jo olikin! Toteutin kuitenkin kohtaa f.

Koska blogimerkinnöissä pitää olla kuvia, niin aasinsiltaillaan nyt siihen mitä oon tehnyt koko eilisen ja tämän päivän. Lauantaina ostelin niin painavia juttuja etten raskaana olevana surkimuksena jaksanut niitä edes itse kantaa. Tänään otin iisimmin ja (haaveissani) potkin etuilevia turkismummoja Stockan jonossa kauemmas koska minä en raskaana olevana jaksa koko päivää.


Ja siis tämä ei ole raskausblogi. Silti mietin että saankohan jouluna edes yhtään purkkia sitä välilihaöljyä.

12 kommenttia:

 1. LOL!:DD Mä tuun muistelemaan tätä postausta kaiholla, kun muutaman kuukauden päästä menetät huumorintajusi!! (Oon kehitelly teoriaa, että naisen huumorintaju sijaitsee istukassa. Siks se pitäisi syödä synnytyksen jälkeen.)

  VastaaPoista
 2. Tän illan piristys!! Parhaita kohtia suunnitelmissa olivat ehdottomasti C ja D.

  Se litku on kyllä kamalaa, yöks...

  VastaaPoista
 3. AnneVee: Jos sitä pitäis sit varmuuden vuoksi syödä se istukka. Onkohan se iso? :O

  *T*: Mua ahdistaa se että vaikka joinkin sen Pohjanmaan kautta enkä tuntenut oksetusta, alkoi se jälkikäteen (illalla) kuvottaan ajatuksena. Niin että ens kerralla se ei varmastikaan ole enää yhtä helppoa. Silloin pitänee turvautua esim c-vaihtoehtoon.

  VastaaPoista
 4. Mun mielestä se litku oli ihan hyvää. Ainakin silloin 8 vuotta sitten :)

  VastaaPoista
 5. KatiO: No ei se varsinaisesti pahaakaan ollut, ehkä vaan pikkusen överiä :D Nyt tuntuu että mikään vähääkään sokerinen asia ei maistu enää samalta sen jälkeen :D

  VastaaPoista
 6. Hahaha päivän naurut!

  Jos sun huumoris lähtee synnytyksessä, nii mä itken :(

  VastaaPoista
 7. Hauskat harry potter lempinimet harrylle ja albukselle :) päivän nauru kohtaus :D

  VastaaPoista
 8. Anonyymi1: Eipä tuota huumoria tunnu riittävän edes raskausajalle kun kaikki on olevinaan niin perkeleen vaikeeta. Jospa se kuitenkin palautuisi jossain vaiheessa eikä niin että se olisi tosiaan kaikki muuttanut istukkaan.

  Anonyymi2: Dumblis ja Hartsa ne on aina olleet ;D

  VastaaPoista
 9. Nauroin ääneen noille litkunjuomis-vaihtoehdoille;);) Norsis go go!!

  T:Vipe

  VastaaPoista
 10. Snapsilasit! Oi kyllä! (En kommentoi enää enempiä vanhempia postauksia, enhän ole nolo ja tahditon nyypie. Mutta hihihi.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on taas kohta mulle ajankohtaista kun pitäisi mennä uudestaan sokerirasitukseen :P (oon läski niin joudun käymään useammin, viimeksi ei vielä onneksi ollut diabetesta, toivottavasti ei nytkään).

   Poista