Sivut

torstai 2. joulukuuta 2010

Tämä ei sitten ole mikään joulukalenteri

Tein tänään piparitaikinan! :) Kellään muulla pakkomiellettä laittaa ne mausteet siirapin päälle omiin kasoihinsa ja sitten vasta sekottaa? :DIhan ei niin kuin Strömsössä mennyt tuokaan taikinan teko... Tein kolminkertaisen annoksen mutta insinöörinä laskin jauhot vain kahdesti. Se ehti jo oleen pari tuntia jääkaapissa kunnes jotenkin juolahti mieleen että ei helkkari, taisi tulla mittavirhe. Onneksi se ei ollut vielä kauheesti ehtinyt jähmettyyn. Sähkövatkaimen öö... vatkaimet olivat tiskikoneessa joten jouduin sekottaan käsin. Olipa hyvää treeniä, en taaskaan ehtinyt salille nimittäin.

Pitää ehkä vähän pahimpia siivoillakin koska huomenna saapuu vieraita leipomaan, siksi kolminkertainen annos ;)

Parit paketitkin on jo väsätty, go me!


9 kommenttia:

 1. Mistä saa tuollaisia ylemmän kuvan 'Merry Christmas' -joulukortteja? Hoksasin juuri, että meidän keittiössä komeilee vastaava 'Happy Birthday', aika kivoja.

  Itse olen päätynyt yhä useammin ostamaan piparitaikinat kaupasta, kun se on niin vaivalloista puuhaa (ja mun tuurilla aina menee jotain pieleen). Joku väittää ettei se ole yhtä hyvää kuin itse tehty, mikä lienee totta, mutta olkoot syömättä sitten.

  VastaaPoista
 2. Mun on pakko laittaa nuo mausteet päällekkäin, on kiva seurata miten niiden värit sointuu toisiinsa (ihailin niitä värejä jo lapsena..)

  VastaaPoista
 3. Kiasman kaupasta ostin :) Ei ole vaivalloista! Meni ehkä 15 minuuttia sen taikinan tekoon :D :D Isompi vaiva on sulattaa se pakastetaikina ;)

  Anonyymi: Täytyy ens kerralla kokeilla tuota! Nuo värit on kyllä niin yhteensopivia, ai että :)

  VastaaPoista
 4. mä en varmaan edes osaisi tehdä tuota taikinaa. haluisin kyllä opetella. ostan kaupoasta mutta en haluisi niitä säilöntä ym lisättyjä mömmöjä syyä

  VastaaPoista
 5. Niina: Ei siinä ole mitään ihmeellistä. Siirappi ja mausteet kiehautetaan kattilassa, voi ja sokeri vaahdotetaan ja sitten joukkoon kananmunat ja lopuksi vuorotellen jauhoja ja sitä kiehautettua siirappia. Oikeesti ei ole hankala, vaivalloisempaa esim pullataikinan teko on :D

  VastaaPoista
 6. Ihana tuo maustekuva!

  Itse tein aikoinaan tupla-annoksen piparitaikinaa, mutta se oli liikaa äidin tehosekoittimelle, kulho halkesi. Käytän edelleen sama reseptiä, ja olen kirjoittanut siihen "HUOM! Yksinkertainen annos riittää!"

  VastaaPoista
 7. Sannika: Oli munkin sähkövatkain todella kovilla tuon taikinamäärän kanssa :D

  VastaaPoista
 8. Täälläkin yksi joka vuosittain ihailee piparkakkumausteiden väriä ja asttelee mausteet siirapin ja sokerikasan reunalle vähän päällekäin (lomittain). Juuri tänään mietin, että miten ihmeessä voin antaa 3-vuotiaan tyttären osallistua huomenna taikinan tekoon.

  VastaaPoista
 9. Opetat tyttärellekin että miten ne mausteet kuuluu laittaa "oikeaoppisesti" :D

  VastaaPoista