Sivut

lauantai 8. joulukuuta 2018

8

Tuli haave lumihiutalematosta keittiöön joulun ajaksi. Ei muuta kuin google laulamaan ja löysin itse asiassa paljon hienomman, mitä olin edes etukäteen kuvitellut. Visio oli siis vain isosta virkatusta kokovalkoisesta lumihiutaleesta, mutta löysinkin upean kaksivärisen lumihiutalepitsiiliinan ohjeen ja sovelsin sitä mattoon.

No, sen isommasta soveltamisesta ei ollut kyse, kuin että tein sen virkkauslangan sijaan matonkuteista.

Ohje löytyi videomuodossa youtubesta: How to make a christmas doily for table decoration


Valkoinen trikookude on Kaupunkilangan Sisäpihaa ja sininen ontelokude Novitan Strömsöä. Molemmat ostettu todella edullisesti alelaarista. Sinistä tarvitsin kaksi kerää, valkoista en tullut punninneeksi ja mulla oli siitä trikookuteesta vajaita keriä. 10 mm koukulla virkkasin menemään.


Tämä matto on kyllä tosi ihana ja oli tosi nopea tehdä.


Matosta tuli aika pieni, mutta hyvä vaan, mahtuupa sitten pesukoneeseen joulun jälkeen. Tai jo ennen jouluakin, sillä veikkaan, että se ei kauaa valkoisena pysy.


Virkkaamani matot ovat aina kovin kuhmuraisia ja niitä on paksuutensa vuoksi hankala höyryttää ja silittää. Kyllähän ne ajan myötä poljetaan tasaiseksi lattialla, mutta nyt keksin tosi kätevän niksin, millä saada matto tasaiseksi yhdessä yössä. Sujautin sen runkopatjan ja petauspatjan väliin ja hyppäsin päälle nukkumaan. Aamulla matto oli tasainen, kuin mankelista vedetty. Pistäkää mieleen!


Tilkuista tehdyt joululegginssit esitelty viime vuonna täällä.

6 kommenttia:

 1. Katoin tätä jo sun instassa. Tää on tosi ihanan näkönen matto! Ja huippuhyvä vinkki maton suoristamiseen, munki matot meinaa kupruilla.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo maton suoristamisidea oli kyllä hyvä väläys, mulla on aina ollut ongelmaa niiden kuprumattojen kanssa, ei enää! :D

   Poista
 2. On kyllä todella kaunis matto! Nyt alko haluttaa mattojen virkkaus ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaan hommiin, tämä ainakin valmistui tosi nopsaan, on sen verran pieni :)

   Poista