Sivut

torstai 20. joulukuuta 2018

20

Latvatähti. Meidän joulukuusesta on puuttunut tähän asti latva-asia, sillä en ole halunnut perinteistä "Betlehemin tähteä", enkä ole sitten keksinyt mitään muutakaan. Pari vuotta kuitenkin on jo ollut mielessä tärkätty pitsiliina tähden korvikkeena ja melkein olen toteutuksen asteellekin päässyt, mutta lopulta eivät ole olleetkaan kivoja. Olen esim ostanut kirpparilta pienen liinan, tärkännyt sen ja maalannut glitterkynsilakalla ja todennut, että se näyttäisi paremmalta, jos se olisi alunperinkin tehty kimaltavasta langasta. Valkoinen liina sitten taas oli liian valkoinen.


Keksin haluavani keltaisen. Koska se sopisi sitten tosi kivasti meidän keltaisen mehupillihimmelin kaveriksi ja tähdet assosioidaan keltaiseen, vaikkakaan ei latvatähdet, mutta meillä voi silti olla keltainen latvapitsiliina. Mulla sattui sopivasti oleen keltaista Molla Kalalankaa ja ajattelinpa sitten näppäränä ihmisenä virkata sellaisen itse, äkkiäkös sitä.Etsin netistä ohjeita erilaisiin pieniin pitsiliinoihin. Virkkasin lopulta KOLME, ennen kuin tuli sopiva, joista yhden ehdin jo tärkätäkin ja tajusin vasta kuuseen laitettuani, että se on ruma ja liian pieni. Yksi oli aivan liian iso. Tämä oli kooltaan sopiva, mutta malliltaan sitten kuitenkin tähti, vaikka Betlehem-viboja ei ollut tarkoitus hakea.


No, se nyt on kuitenkin tähti ja sillä hyvä. Ohje on joku näistä Prymin sivuilta löytyvistä, en enää muista mikä. Tärkkäsin veteen sekoitetulla Erikeeperillä.


Miten kiinnityshommia en sen kummemmin joutunut miettiin, sillä kovaksi tärkätty tähti seisoo ihan omilla sakaroillaan muovikuusen havujen päällä.


Aika kiva, sanoisin. Ja sopii meidän joulukuuseen tosi hyvin.

Ps. Katsokaapa Sormustin-blogin postaus parin päivän takaa. Aivan mielettömän hieno tilkuista tehty latvatähti!

8 kommenttia: