Sivut

sunnuntai 16. joulukuuta 2018

16

Lanka ja puikot saatu / Prym Consumer Finland

Olin jo jonkun aikaa miettinyt, että toimisiko, jos solmupannasta tekisi pipon. Neuloin siis viime joulukalenterin aikoihin itselleni solmupannan, mikä on tosi ihana ja muhkea, mutta hiukseni eivät pysy sen alla, vaan nousevat aina törröttään ja se on todella ärsyttävää.

Olen pyöritellyt pipoajatusta siitä lähtien, mutta en ole saanut tartuttua toimeen, kun aina on jotain muutakin neulottavaa. Sitten yksi päivä pyytämättä ja yllättäen tuli viesti, että postissa on paketti. No sehän oli Prymiltä ja siellä oli lankaa ja tarvikkeita! Kun nostin paketista esiin melkein täyttä akryylia olevat heijastavat langat, ajattelin että voi ei, muovilammasta! Tosin on tuossa vähän villaakin, mutta enimmäkseen akryylia.


Se kuitenkin oli paksua ja kivan väristä ja pakko myöntää, oikein mukavan tuntuista, joten otin puikoille ja tein solmupannan. Siinä ei kauaa nokka tuhissut, sillä lanka oli tosiaan paksua ja työstin sitä 7 mm puikoilla. Solmupannan ohje on tosiaan Novitan sivuilla. Itselläni kun oli huomattavasti paksumpi lanka, tein solmusuikaleet 9 silmukalla. Ja jätin tekemättä levennykset pannan taakse, vaan neuloin siitä suorareunaisen.


Kun panta oli tehty ja hyvän kokoiseksi todettu, poimin sen reunasta silmukat puikoille siten, että solmukohdasta poimin randomista vähän sieltä solmun takaa. Kuvassa olevista silmukkamääristä ei kannata ottaa mallia, tuli liian pieni ja poimin kuvan ottamisen jälkeen silmukat uudelleen ja otin niitä enemmän.


Jatkoin tekelettä kuin mitä tahansa pipoa. En halunnut siitä yhtään löysää ja roikkuvaa, joten aloitin kavennukset hyvissä ajoin. Kavensin siten, että joka kavennuskerroksella kavennukset (montako kavennus-sanaa saa yhteen lauseeseen?) tulivat vähän eri kohtiin, sillä en halunnut pipooni näkyviä sektoreita.


Siitä tuli niin hieno ja niin ihana, että olen sanalla sanoen aivan rakastunut tähän solmupipoon, eikä suuri akryylipitoisuus ole häirinnyt minua millään tavoin, kuin korkeintaan henkisesti. Heijastavasta ominaisuudesta toki plussaa, vaikka virallisia heijastimiahan tämä ei korvaa.


Tyttäreni sovitti pipoa myös ja se näytti aivan älyttömän söpöltä hänen päässään. Voi olla, että teen jämistä vielä hänelle. Omaan pipooni meni vähän toista kerää eli yhteensä 111 grammaa.

6 kommenttia:

 1. Onpas hyväntuulisen näköinen pipo! Löysin äskettäin kaupasta lapselle heijastinlangasta tehdyn pipon, mutta jätin sen ostamatta, koska oli akryylia. Tein sen sijaan heijaste -langasta helpon pipon itse. Tämän solmupipon voisin uskaltaa kokeilla tehdä (kuinka monta verbiä voi olla lauseessa peräkkäin) itselleni. Kiitos vinkistä! Ja vielä täytyy kommentoida, että ihanan ahkera olet käymään lapsienkin kanssa erilaisilla retkillä. Joskus kun tuntuu että pitäisi käydä vähintään lentomatkan päässä. Mutta kohteita riittää lähempänäkin kun vaan pitää silmät (ja sun blogin) auki. Terveisin lapsena paljon metsäretkeillyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon käyttänyt tätä pipoa tosi paljon nyt joulukuussa, eikä se ole kyllä yhtään hiostanut tai tuntunut ällöltä akryylistä huolimatta. En olisi uskonut tätä sanovani, ennakkoluulot akryyliin niin kovat, mutta tää on kyllä tosi jees pipo, enkä koe tarvetta tehdä villaisena ns parempaa versiota, tää on ihan hyvä näin :)

   Ja kiitos paljon kommentista ja ihanaa, jos olen voinut inspiroida. Ei sitä tosiaan kauaksi tarvitse lähteä voidakseen tuntea olevansa arjesta irti ja vähän lomalla.

   Poista
 2. Kaunis rubiininpunainen! Ja hyvä idea neuloa pipoksi. Tein aikoinani myös sen solmupannan, mutta mulla se on lörpsähtänyt niin ettei pysy kumarrellessa päässä. Ja lasten kanssa kumarrellaan. Mutta tuollainen pipo voisi pysyäkin aisoissa. Tuo solmu on kyllä hieno.

  Olisi tehnyt mieli heittää tähän jotain läppää, miksi tuota pipoa ei ole tehty Tukuwoolista, mutta ehkä tällaisesta rankemmasta huumorista joku olisi pahoittanut mielensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää väri on kyllä tässä aivan ihana! Nyt vaan poimit siitä lörpsähtäneestä pannasta reunasilmukat ja jatkat pipoksi!

   Joo, Tukuwoolista ei kannata huumoria vääntää, aina joku hermostuu :D :D :D

   Poista