Sivut

maanantai 10. joulukuuta 2018

10

Kaksi vuotta sitten esittelin blogissa Emman makea joulu -kirjaa ja se on kyllä todella ahkerassa selailussa ja inspiraation lähtenää joulun aikaan. Pitkään on ollut haaveissa tehdä iso ja näyttävä tähtipulla, mutta nyt vasta sain aikaiseksi. Ja voi pojat se on upea.


Reseptiä en kirjasta katsonut, vaan vain pullan tekotavan. Pullareseptin suhteen luotan aina vehnäjauhopussin kyljessä oleviin ainesosiin ja taikinan teen niistä sillä tyylillä, kuin yläasteen kotitaloustunneilla on opetettu ja nimenomaan kuivahiivalle sopivana, sillä vaikka tein 10-vuotisen uran bakteerimassoja veivaten, en halua koskea tuorehiivaan, koska se on niin ällöä, heh.Tähtipulla tosiaan muodostuu kahdesta pyöreäksi kaulitusta taikinalevystä, joiden väliin on laitettu voita, kanelia ja sokeria. Sen jälkeen leikataan viiltoja ja suikaleet pyöräytetään kahdesti ympäri, joka toinen toiseen suuntaan ja joka toinen toiseen.


Koko komeus voidellaan ja laitetaan uuniin.Ja sitten vaan lämmintä korvapuustisiivua ääntä kohti kylmän maidon kera, parhautta.

8 kommenttia:

 1. Varmasti maistuva 'tähtipulla', kokeillaan seuraavan kerran bostonkakun sijaan, itse lisään vielä jauhettua mantelia ja rusinoita. Joulumieltä. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä rusinat vaan nypittäisiin pois :D

   Kiitos ja joulumieltä sinullekin! :)

   Poista
 2. Siis tämä näyttää niiiiiin herkulliselta ja simppeliltä että tätä pitää kyllä ehdottomasti kokeilla!🤗 kiitos että jaoit idean!💗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on tosiaan niin simppeli, mutta tosi kiva, että ehdottomasti jakamisen arvoinen :)

   Poista
 3. Siis minunkin on pitänyt tällaista testata, kun hoksasin tämän jossain lehdessä nyt joulun alla, mutta vielä ei ole ollut pullanleipomispäivä. :) Ihanan näköinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tää ei edes onnistunut niin hyvin, kuin olisi voinut, mutta se on silti tosi näyttävä, vaikkei olekaan täydellisen symmetrinen.

   Poista
 4. Uuuu, "väliin on laitettu voita, kanelia ja sokeria". Ei voi olla muuta kuin hyvää! Tulee vesi kielelle pelkästä ajatuksesta. Kauniskin vielä tuo pulla, tahtoo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle iski myös aivan järjetön pullanhimo. Tämä kun leivottiin ja jouluiseksi lavastettiin, kuvattiin ja syötiin jo joskus syys-lokakuussa :D

   Poista