Sivut

sunnuntai 9. joulukuuta 2018

9

Viime vuonna ompelin tyttärelleni ja itselleni kreisit joululegginssit tilkuista ja tykkäsin niistä ihan tosi tosi paljon. Ja no, omistani toki edelleen, mutta lapsen housut ovat jo jääneet pieniksi (eivätkä muuten menneet kaupaksi kirpparilla, ylläri, haha). No tänä vuonna piti taas saada kreisejä joululegginssejä, sillä mikäs sen mukavampaa joululööbailua, kuin olla kalsareillaan. Erilliset jouluvaatteet ovat vähän sellaisia asioita, joihin en hirveästi panosta, koska on älytöntä hankkia vaatteita, joita käytetään maksimissaan kuukauden ajan. Kirpparit on onneksi pullollaan punaisia juhlamekkoja pikkutytöille, jos sellaisia halajaa, mutta me ei jouluisin olla ykköset päällä, eikä mitään muitakaan joulujuhlia ruuhkaksi asti ole, ei edes päiväkodissa ensimmäisiäkään, joten joululegginssit ovat sopiva juttu meille ja niissä kelpaa rötvätä ja nautiskella olostaan. Ja mikäs sen ekologisempaa, kuin ommella ne tilkuista, eli ylijäämästä eli käytännössä katsoen melkeinpä roskista. (Pakko tunnustaa, että olen silti ostanut tyttärelle yhdet joululegginssit ihan kaupastakin, oli niin söpöt, ei voi mitään, enkä muutenkaan ole tässäkään asiassa mikään varajeesus.)


Kun niitä jämäkankaita siinä sitten pyörittelin, tajusin haluavani tehdä kahdet. Toisiin punaista ja turkoosia/minttua ja toisiin harmaata ja mustavalkoista, punaisilla yksityiskohdilla.


Kesken ompelutouhujeni esikoinen ilmoitti haluavansa myös jouluhousut, joten tein sitten hänellekin. Niistä tosin tuli melko hillityt, eli en lähtisi ihan ensimmäiseksi niitä sanoon kreiseiksi joululegginsseiksi, mutta ehkä ihan hyvä niin, ovatpa sitten monikäyttöisemmät.


Polvipaikat eivät kuuluneet alkuperäiseen suunnitelmaan, mutta päätin sellaiset kuitenkin jälkikäteen vielä ommella pisteeksi iin päälle.
Oispa ihanaa joskus julkaista joulukäsityökirja. Siinä olisi ehdottomasti kreisit joululegginssit.

8 kommenttia:

 1. Siulla olisi kyllä aineksia joulukirjaan! Ehdottomasti sellainen tulille ❤️👍

  VastaaPoista
 2. Jaaha...Mulla on paita ja tonttulakki, nää tarttis vielä tehdä :D Shabby Chic -tyyliin tosin...Mahtaa tulla mauttomat :D

  VastaaPoista
 3. Mulla on lidlin joululegginssit ja jouluiset jonsukat. Ostettiin myös siskojen kaa joulupannat hm:ltä... yleensä jouluaatto menee melkein ykköset päällä, mutta nyt ainaki miehillä on joulupaidat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me tuskin näitä aattona käytetään, mutta muina päivinä sit, ja ovat toki olleet jo ahkerassa käytössä päiväkodissa ym. Joulupaidat on tosi hauskoja, mutta ahdistaa se niiden lyhyt käyttöikä. Leggarit silleen eri asia, että ne nyt hajoaa jossain vaiheessa kuitenkin (ainakin mun kaikki legginssit hajoaa). Paita on lähes ikuinen, jos on laadukasta materiaalia. Voihan niitäkin tietty kierrättää.

   Poista
 4. Terhin joulukirja, hyvä idea. Ostan :)

  VastaaPoista