Sivut

tiistai 11. joulukuuta 2018

11

Ostin kesällä Oulun reissulla Vimman silloisesta outletistä valmiiksi leikatun palan puuvillaista lettikangasta alelaarista. Hetihän se joulu kävi mielessä ja harkitsin vaikka mitä verhosta tyynynpäällisiin, mutta lopulta saksin sen mekoksi tyttärelle.


Kaava on Ottobre design -lehdestä no 3/2018 nimeltään Fairy Wings ja yllätin itseni noudattamalla ohjetta melkoisen pilkuntarkasti. Sen verran sooloilin, että nuo sivulärpäkkeet tein kaksinkertaisesta kankaasta, koska en halunnut kankaan nurjan puolen vilkkuvan ja lisäksi tikkasin tosi paljon enemmän kuin piti, lähinnä koska en viitsinyt silittää saumoja.

Olihan tämä meikäläiselle varsinainen ponnistus, yleensä kun ompelen vain muutaman sauman perusjuttuja trikoosta ja sitten tässä olikin järjetön määrä pientä silppua yhdisteltävänä ja joustamaton kangas ei anna mitään anteeksi. Hyvin kuitenkin onnistuin, en edes yrittänyt saada kertaistumalta valmiiksi, vaan tein vähän kerrallaan silloin tällöin.


Helma on tosiaan leveä ja vyötäröltä laskostettu. Niskassa on halkio ja satiininauhat. Hyvä, ei tarvinnut pilata mekkoa päin persettä ommellun vetoketjun takia. Ja rusetti on tosi söpö tämmöisessä juhlavammassa mekossa.


Mekko menee jouluna ihan sellaisenaan, ainahan sitä kuuma jouluna on (koska kinkku leivinuunissa). Ja muuten sitten paidan ja sukkahousujen kanssa (ja mätsäävien kenkien, jotka ostin sovittamatta ja olivatkin sitten sen verran isot, että menevät varmaan vielä ensi joulunakin).


6 kommenttia: