Sivut

tiistai 4. joulukuuta 2018

4

Kun ensimmäisen kerran törmäsin instagramissa Jonttulakkiin, tiesin heti, että tällaiset haluan tehdä lapsille tonttulakeiksi! Ja niin tein! Langat ostin jo kesällä ja itse asiassa lakitkin valmistuivat kesällä, lähinnä junamatkoilla töihin ja takas.


Ohje on JonSukka-sukkien äidin, Jonna Nordströmin, ja se on varioitu juurikin JonSukista. Ohje niin Jonttulakkiin kuin lukuisiin erilaisiin JonSukka-sukkiin löytyy "Villasukkarakkautta - ohjeet JonSukkiin" -facebookryhmästä, minne pitää liittyä päästäkseen käsiksi ohjeisiin, jotka sijaitsevat ryhmän tiedostoissa.Itse neuloin lakit Dropsin Cotton Merinosta, sillä puuvillan ja villan sekoitus ei ole liian kylmä ulkona (yleensä kun joulun aikaan ei vielä kovia pakkasia ole), eikä liian kuuma sisällä. Puikkokokoa en enää muista, mutta väliäkös tuolla. Nimittäin pipojen silmukkamäärätkin taioin ihan perstuntumalla, pienempi onnistui hyvin, sinisestä lakista tuli käyttäjälleen vähän liian suuri, mutta kyllä sen kanssa silti pystyy elään.


Minulla oli suurelliset kuvitelmat siitä, miten ja missä nämä lakit kuvataan. Mielessä kävi niin Kotkan tervaleppälehto kesyine kädestä syövine oravineen (olisi ollut aika söpö semmonen oravanruokkimiskuva!) ja Espoossa oleva Glimsin talomuseo. No, Kotkaan ei tullut asiaa ja lapset eivät jostain syystä tykkää talomuseosta. Niinpä lakit kuvattiin lähimetsässä ja silti kuvista tuli tosi kivoja. Että ei se aina niin siitä miljööstä ole kiinni.Luntakaan ei saatu, mutta eipä se joulutunnelma lumesta kiinni ole. Ainakaan minulla.Lapset olivat lopulta todella yhteistyöhaluisia kuvien ottamisen suhteen, eikä tarvinnut lahjoa eikä kiristää lainkaan. Osa kuvista on niin herkkiä ja rakkaita, etten halua niitä edes laittaa jakoon, vaan ihaillaan niitä ja ihania lapsiamme sitten perhealbumista käsin. Saatiinpa otoksista samalla myös tän vuoden joulukorttikuva.

6 kommenttia:

 1. Voi, tuommosesta neulotusta tonttulakista olen itsekin haaveillut, mutta enpä sitä vielä täksikään jouluksi saanut neulottua. :) Ihanat lakit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä tuli kyllä ihanat :) Ja lapset ovat näitä innoissaan käyttäneet, vaikka itse mietin, että onko nuo värit lainkaan sopivat tonttulakkeihin, mutta eiköhän ne sen verran ole.

   Poista
 2. Kivat tonttulakit! Ja aivan ihastuttavat kuvat lapsukaisista!

  VastaaPoista
 3. Siis niin liikuttavan ihania kuvia teidän lapsista! Varsinkin yhteiskuvat ja tuo halauskuva varsinkin herkistytti. :')

  -Eini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja tosiaan oli vieläkin herkempiä ja ihania halauskuvia, en edes malttanut jakaa, kun tuntuivat niin henkilökohtaisilta :')

   Poista