Sivut

keskiviikko 19. joulukuuta 2018

19

Tytär saa tosiaan joululahjaksi Baby Born -nuken ja mulla oli suuri into tehdä sille vaatteita, myöskin siis joululahjaksi. Innostus vähän laantui, kun tajusin, että vaatteet eivät välttämättä ole sopivan kokoisia, kun en pysty sovittaan. Siis siitä huolimatta, että kaavat ja ohjeet ovat nimenomaan Baby Born -nukelle suunnattuja, neuleissa pieni käsialaheitto ja ompeluksissa kankaan joustavuus ja saumanvaraheitot tekevät jo tosi paljon, niin pienistä vaatteista kun on kyse. Niinpä tein nyt vain aloituspakkauksen, näilläkin pärjää jo pitkälle ja vääränkokoisia voi sovitella sitten toisille nukeille, nytkin siis liian pieni neulomani villatakki meni toiselle nukelle ja siitä on lapsi ollut todella innoissaan (ei siis vielä tiedä näistä muista vaatteista ja isompien lasten nukesta, minkä tulee jouluna saamaan, mutta ihanaa kun on vanhoillekin jotain uutta).


Tällaisia olen siis tehnyt. Mallina toimii toinen nukke, se Peippari kun on edelleenkin siellä lahjapaketissa.


Pipon tein ihan vaan mittojen mukaan ilman kaavaa. Villapaitaan on maksullinen ohje Ravelryssa (Anna Luomajärvi: nuken villapaita). Violetti lanka on Vuorelman vetoa, lohenpunainen Dropsin Nordia.Sukkaohje löytyi myös Ravelrystä, ilmaisena (Lumi Karmitsa: Baby Born -sukat). Näitä teen varmasti lisää vielä, kunhan olen sovittanut, että sopivat käyttämälläni langalla ja puikkokoolla sille Peipparille, tälle nukelle nämä ovat hyvät, joten hukkaan eivät mene, vaikka eivät sopisikaan toiselle.Legginssejä olen ommellut kolmet. Niihin ei ole varsinaisesti kaavalinkkiä antaa, sillä sovelsin todella paljon.Ylemmän kuvan frillavillapaidan ja alemman kuvan neulemyssyn ohjeet kirjoitin marraskuussa ja ne löytyy omasta postauksestaan. Jumpsuitin kaavan tulostin Luomalla-blogista. Kaava on vinovetoketjulla, itse muokkasin suoraksi.


Näitä en uskalla ommella lisää ennen sovittamista, sillä vaikutti aika tiukalta ainakin tälle nukelle.Tarkoitus oli ommella vielä peittokin nukenvaunuihin, muistin asian vasta nyt, kääk!!!


Ja ehkä käyn ostamassa vielä jonkin kivan pahvilaatikon näille, äitiyspakkaushengessä.

14 kommenttia:

 1. Onnittelut, perheeseene odotetaan ilmiselvästi lisäystä! Onneksi nämä vauvat eivät ainakaan valvota.

  VastaaPoista
 2. Meillä kans paketoituna baby born tyttärelle. Tuli tässä mieleen, että jos sitä ensi vuonna tekis nukenvaatejoulukalenterin tytölle. Lapset tykkää itse tehdystä kalenterista, mutten viitsisi kovin paljon herkkuja tai turhaa krääsää siihen laittaa.
  Kiitos ihanasta joulukalenterista, on ollut niin piristävää lukea näitä postauksia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, nukenvaatejoulukalenteri, mahtava idea!

   Ihanaa, että oot tykännyt näistä postauksista :)

   Poista
 3. Tuo jumppis kaava on tosi piukka, kannattaa lisätä reilut saumanvarat ja huppua suurentaa! Ihania 😍 Ehtisköhän itsekin jonkun setin vielä ompasta tytölle pakettiin,..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi ärsh, oispa tiennyt heti tehdä reiluilla saumanvaroilla. Onneksi en tosiaan tehnyt sarjatuotantoa, vaan yhden ensin kokeeksi.

   Poista
 4. Oi miten suloiset villasukat! Nuken villasukathan vois toteuttaa junasukkienkin malliin. Tulis koko jalkojen pituiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niistä tulis varmaan pidemmätkin, kuin nuken jalka. Meidän esikoisella (syntyi baby bornin kokoisena keskosena) ainakin junasukat ylettyivät pitkälle reisiin :D

   Poista
 5. Vahingossa onnistuin tekeen hyvänkokoiset tossut beibbarille tällä Novitan neuletossuohjeella. Lankana käytin ohuempaa Pikkusisko-nimistä, ja puikot kans ohuemman langan mukaisesti valittu
  https://www.novitaknits.com/fi/fi/node/24002/instructions

  VastaaPoista
 6. Kyllä neidin kelpaa pukea nukkea näin kivoilla vaatteilla.

  VastaaPoista