Sivut

lauantai 15. joulukuuta 2018

15

Postauksen Kaupunkilangat saatu somenäkyvyyteen, Novitat ostettu itse

Tänään esittelen mun tekeillä olevat joulukalenterineuleet, joita hamstrasin ehkä vähän liikaa, vaikka olin aivan varma, että ehdin mennen tullen tekeen ne. Jotenkin se kuitenkin pääsi taas yllättään, että kirjoneule ja pitsineuleet ja palmikot eivät ole niitä kaiken nopeiten tikutettavia asioita ja olenkin siis saanut neuloa ihan tosissani, etten putoaisi aikataulusta. Yhtenä päivänä nimittäin jäi neulomatta ja toisenakaan en ehtinyt kuin yksiä sukista edistään, niin laiskanläksyihin menikin sitten monta tuntia aikaa, jotta pääsin taas ajan tasalle. Note to self: älä haali liikaa joulukalenterineuleita.


Aloitin tosiaan molemmat Niina Laitisen sukat. Niihin ilmestyy päivittäin lisää ohjetta Niinan facebooksivuilla. Tekee nyt vähän pahaa esitellä keskeneräisenä, kun en ole höyryttänyt tai muuten viimeistellyt. Tässä siis ne kirjoneulepolvisukat, mitkä eilisessä tilanteessa ja tänään neulotaan sitten kantapäät. Teen kantapäät pinkillä, kuten myös resorin tein ja tulen tekeen myös kärjet sillä. Näissä on kaikki värit Kapunkilangan Pyynikkiä (saatu).


Ps. ihan must have -rekvisiittaglögipullo tämä alkoholiton Blossa, minkä kuvituksessa on kirjottuja kukkasia ja herukoita.Pitsipalmikkosukat, eli Varpuset, tulee Novitan Nallesta ja ai että näitä on kiva tehdä! Koska kyseessä ei ole polvisukat, ei päivittäiset osuudet ole kovinkaan pitkiä. Aikaa näihin kyllä kuluu, sillä pitsiä ja palmikkoa tosiaan riittää ja joka silmukka pitää erikseen tarkistaa kaaviosta. Näistä tulee kyllä tosi upeat!
Näiden päivittäisten neulomusten lisäksi teen Sukat hukassa -blogin tonttulakkia, mihin tulee ohjetta sunnuntaisin ja keskiviikkoisin. Lankana Novitan Isoveli. Tässä on nuo kavennukset mulla ihan järjettömän rumia ja kuviot menee kavennusten kohdissa ihan miten sattuu, kun en yhtään älynnyt ennakoida ja miettiä, miten itse tekisin. Lisäksi toisen reunan kavennus on jossain vaiheessa siirtynyt keskemmälle. Vakavasti harkitsen, että purkaisin ja tekisin uudelleen vähän eri tavalla, mutta saas nähdä jaksanko. Viimeistely tänkin kanssa varmasti pelastaa jonkin verran.Näillä sitä porskutellaan kohti jouluaattoa, eipä käy aika pitkäksi!

3 kommenttia:

  1. Siis minunhan on pakko alkaa neulomaan tuo tonttulakki. Vielä kai sitä ehtii kelkkaan mukaan, vaikka ei se varmasti valmistu tälle joululle, mutta voinpa ottaa sen heti ensi jouluna käyttöön. :D

    VastaaPoista
  2. Hyvä tietää, etten ole ainoa, joka on tuskastellut tuon tonttulakin kavennusten kanssa! Vielä eilen harkitsin purkavani ja tekeväni kuusista alkaen uudelleen, mutta lopulta totesin, että ei se ole niin justiinsa. :'D

    VastaaPoista