Sivut

maanantai 1. toukokuuta 2017

Pitkä viikonloppu Rovaniemellä

Palasin tänään lasten ja lasten tädin kanssa Rovaniemeltä, jossa vietimme vapun pidentämän viikonlopun. Kyllä taas pakko todeta, että tuntuu siltä, kuin olisi ollut viikon lomalla. Niin paljon mahtui muutamaan päivään ja kaikki oli niin rentoa ja mukavaa (verraten esimerkiksi esikoisen viime aikaiseen megauhmailuun), etten olisi voinut uskoakaan.


Matkaan lähdettiin perjantai-iltana yöjunalla. Vielä mahduttiin lasten kanssa kahden hengen hyttiin, vaikka tavaraakin oli aivan tuhottomasti ja nyt ei siis ollut autoa mukana, jonne jättää suurin osa kuormasta. Taaperolla oli vähän hankaluuksia hahmottaa tilan ahtautta ja pää kopisi jatkuvasti jonnekin, vaikka ei kauaa ehtinyt hereillä junassa aikaa viettäänkään.Olen käynyt Rovaniemellä aikuisiällä kahdesti aiemmin, joten paikka oli tuttu. Siskoni (joka siis oli mukana) on asunut siellä aiemmin puolisen vuotta. Saattoi johtua siitä, että kuviteltiin etukäteen osaavamme kulkea siellä tai sitten jostain muusta, mutta meillä oli kyllä vähän hankaluuksia rattaiden ja esteettömien reittien kanssa. Ja toki huonosti kulkevat pienipyöräiset matkarattaat olivat jo itsessään hieman hankalat. Onneksi meillä on seikkailuasennetta sen verran, ettei pienestä hätkähdetä ja rattaita kyllä aika surutta sitten nostelemme ja kannamme. Kantoreppukin oli toki mukana ja yllättävää kyllä, sillä kannettin tällä kertaa aika paljon myös esikoista.Etukäteen vähän mietitytti vaatteiden valinta reissuun, varsinkin kun talvikengät oltiin ehditty jo hävittään ja kumisaappaita en jaksanut alkaa erikseen roudaan mukaan. Kyllähän siinä niin kävi, että kymmenen euron tennareita saatiin H&M:ltä ostaa märäksi kastuneiden tilalle, mutta yllättävän hyvin pärjättiin. Vähän rönttävaatefiilis kyllä oli lasten kuraisten välikausihaalareiden kanssa, mutta kaikkea ei pysty roudaan mukana ja millään hienosteluvaatteilla ei olisi leikkipuistoihin ollut asiaa. Tälläkin reissulla ihastuin kyllä kovin leikkipuistotarjontaan. Rovaniemen keskustassa oli iso Angry Birds -leikkipuisto ja aivan lyhyen matkan päässä toinenkin hieno puisto. Leikkipuistokateus oli siis jälleen kerran taattu. Klassikko.

Kengistä vielä sen verran, että yöjunassa neuloin äkkiä lyhyet säärystimet, tai oikeastaan nilkan lämmittimet taaperolle, joka oli lenkkareissa matkassa ja villahaalarin lahkeetkin jääneet jo lyhyiksi. Kantorepussakin helposti nilkat jäävät vähälle peitolle (kuten yllä olevassa kuvassa on käynyt pojalle, auts). Pelastivat siis vähän talvikenkien puutetta.Rovaniemi on kyllä tosi kiva kaupunkikohde, vaikka ei olisi aikomustakaan sisällyttää reissuun mitään joulupukkiin ja poroihin liittyvää. Itse kävimme kyllä siellä Napapiirilläkin, mutta sen lisäksi Arktikumissa ja Pilkkeessä, joista tulossa erilliset postaukset. Enemmänkin oltaisiin tekemistä keksitty, mutta hyvä se on jättää jotain aina seuraavaankin kertaan.


Voi että, meillä oli niin mukava ja rento matka ja hurjasti kivaa tekemistä! Ainahan meidän reissut tosi kivoja on, mutta tämä jää kyllä mieleen jotenkin erityisen mukavana. Saatiin aivan överiystävällistä palvelua monessa paikassa ja kirpputorillakin oli lapsia varten potkuautoja, joilla nimenomaan sai huristella käytävillä. Ei tulisi kuuloonkaan meilläpäin moinen.Kotiin tultiin lentokoneella, lento oli tyttärelle ensimmäinen ja jäbäkin oli lentänyt viimeksi taaperoiässä. Itse koen lasten kanssa lentämisen aina melko stressaavana, mutta Rovaniemen kenttä oli niin pieni ja väkeä vain kourallinen, että stressikäyrä ei värähtänytkään. Turvatarkastuksessakaan ei ollut ketään samaan aikaan meidän kanssa, joten todellakin sai rauhassa mennä niiden lukuisten nyssyköidensä ja erikseen esiin kaivettavien tavaroidensa kanssa siitä läpi. Tilanne oli lapsille sen verran uusi ja jännä, että mitään perseilyä eivät edes yrittäneet.


 Toivon mukaan rento fiilis jatkuisi vielä kotonakin. Edes pari päivää. 

2 kommenttia:

 1. Moikka!
  En tiiä selittääkö leikkipuistokateutta täysin se, että se leikkivälineitä valmistava Lappset -tehdas sijaitsee Rollossa. Onhan niitä toki ympäri Suomea saman puljun tuotteita, mutta tulpa vaan mieleen :)
  Hauskaa, että nautitte Rovaniemestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi olla osasyynä kyllä! On meilläkin täällä Lappset-leikkipuistovälineitä, mutta ei mitään läheskään yhtä kivoja megaisoja komplekseja kuin about missä tahansa muualla :D

   Poista