Sivut

torstai 4. toukokuuta 2017

Pilke - Näe metsä puilta

Viikonlopun Rovaniemireissulla vinkui Museokortti iloisesti, kun kävimme parissa kohteessa, joista toinen oli tiedekeskus Pilke. Teemana oli metsä, ja se yllätti todella positiivisesti tällaisen keskellä metsää kasvaneen ihmisenkin. Tietoa oli tarjolla enemmän kuin lasten kanssa ehti kahmia ja kaikenlaista hurjan hauskaa tekemistä ja kokeiltavaa riitti kaiken ikäisille, vaikka ensinäkemältä arvioin paikan pieneksi. Onneksi meillä ei ollut kiire minnekään ja tiedekeskus vappuaattona todella hiljainen, joten saatiin kaikessa rauhassa leikkiä tukkirekoilla, kiipeillä metsäkoneissa, piirtää, pelata, kiivetä jättimäiseen linnunpönttöön ja laulaa metsäaiheisia biisejä karaokessa. Aivan älyttömän paljon sai tehdä itse ja kokeilla!
Taaperon mieleen taisi olla eniten pienten tukkien kasaaminen leikkirekkoihin, esikoinen tykkäsi eksyä pimeään metsään ja hengata metsäkoneissa. Myrskyssä hiusten heiluminen oli myös kova juttu ja se, kun huomasi lattian koostuvan palikoista, jotka löysimmissä kohdissa sai nostettua irti. Hups.

Selvästi aikuisempaan makuun oli mm metsästyssimulaattori ja metsäkonesimulaattori (liian haastavia meikäläiselle) ja toki ne aidot koneet ja no ihan kaikki, nyt menee taas hehkuttamiseksi, mitä edes yritän tähän mitään eritellä, kaikki oli mahtavaa kaikille!


Paikka on aika uusi, joten ei olla täällä koskaan aiemmin käyty. Oli kuitenkin aivan selvää, että  sekä metsiä, että museoita rakastava lapsi (sekä me aikuiset) tulisi viihtymään täällä paremmin kuin hyvin. Ja eihän täältä oltaisi meinattu mitenkään pois päästäkään, niin kivaa oli. Etenkin kun lähti vähän lapasesta sen karaoken kanssa. 
Voin kuvitella, miten huippu paikka tämä on esimerkiksi luokkaretkeksi, mutta olin taas oikein tyytyväinen, että meillä on ollut mahdollisuus (eli halua) käydä tällaisissa paikoissa ihan keskenämme ja vieläpä sellaisina ajankohtina, kun ruuhkaa ei ole. Kyllä nimittäin harmittaisi, jos kaikkeen kivaan pitäisi jonottaa kymmenien muiden kanssa. Nyt oli tosiaan kourallinen väkeä ja aika sulassa sovussa mahtui kaikki leikkimään ja kokeileen, kuitenkin siten, että pääsi kertaan lapsille myös vuoron antamista toisille.
Vähän miinusta kuitenkin siitä, että saavuttiin rattaiden kanssa paikalle ovesta, josta oli suoraan portaat yläkertaan lipunmyyntiin ja sieltä piti hakea henkilökunta paikalle, jotta päästää näyttelytilan puolelle hisseille, joilla sitten mennä ylös narikoille ja lipunmyyntiin ja tulla sitten taas alas. Lähdön hetkellä huomattiin, että sinne olisi ollut sisäänpääsy myös suoraan siihen lipunmyyntikerrokseen, ei vaan siitä mitään tiedetty. Joku lappu tai vinkkaus voisi ehkä olla paikallaan että kadun toiselta puolen olisi suora pääsy. Meillä oli kyllä muutenkin ongelmia esteettömyyden kanssa koko kaupungissa, että en sitten tiedä johtuuko meistä vai heistä vaiko kulttuurierosta.

Mahtava paikka kuitenkin tuo Pilke ihan kaiken ikäisille. 

2 kommenttia:

  1. Voi vitsi, näyttää aivan mahtavalta paikalta metsästä kiinnostuneille lapsille ja aikuisille! Tänne pitänee suunnata ensi kesänä. Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista