Sivut

torstai 11. toukokuuta 2017

Virkattu pikkulaukku

Pirteät puikot, ketterät koukut -neulevideopodcastin uusimmassa jaksossa (14) esiteltiin virkattuja klipsikukkaroita, jotka oli tehty siten, että niissä oli pyöreä pohja eli koko pussukka on lieriön muotoinen siinä vaiheessa kun siihen kiinnitetään kukkaronkehys, eikä siis sellaisia silmälasikotelon muotoinen. Tietenkin siitä iski aivan välitön pakko saada, pakko tehdä -innostus. Halusin tehdä suuremman, jotta saan siitä laukun.Kehys ei asetu ihan samalla tavalla nätille rypylle, kuin esikuvassaan, vaan tähän muodostui selkä oikea ja nurja puoli, mutta eihän se haittaa, laukusta kun on kyse. Lisäksi toki jos haluaa pitää tässä muotoa, täytyy laukun pohjalle laittaa joku sopivan kokoinen hillopurkin kansi. Mutta kyllä tästä kuitenkin tuli aivan sairaan hieno!


Sisäpuolelle tein pienen sivutaskun avaimille, jotta eivät naarmuta puhelimen näyttöä.


Lanka: Rico Design Essentials Cotton DK
Koukku: 3,5 mm


Hihna on neulottua icordia.

16 kommenttia:

 1. Vitsit miten hieno, määki haluun -> käsityölistalle... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyl kiva! Ja on isompi, mitä kuvan perusteella voisi olettaa, unohdin laittaa mitat tai mitään rekvisiittaa, josta hahmottaisi kokoa.

   Poista
 2. Tyylikäs, hyvät väritkin! Tuliko tuohon yhtään saumaa? o.O En tainnut ihan tajuta lieriöhommas, mutta kätevältä vaikuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole saumoja. Olen aloittanut virkkaamisen keskeltä pohjaa, virkannut ensin ympyrän (sen kokoiseksi, että sopii kehykseen) ja sitten lopettanut lisäykset ja jatkanut reunaa virkaten.

   Poista
  2. Kiitos selvensi, eli ympyrä pohja ja sitten reunaa vaan posottaen halutun korkuiseksi. Ja sitten kehykset.

   Poista
 3. Ootko vielä kokeillut käytössä? Joskus tein pikkuveljen virkkaamasta pussukasta laukun ja se oli tavaroiden kanssa tosi ärsyttävä kun venyi ns. muodottomaksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksi siellä pitääkin olla se hillopurkin kansi pohjalla :D :D :D Mutta en ole vielä testannut käytössä, mutta venyyhän se, jos ei laita koviketta. Siinä mielessä sellainen silmälasikotelomalli olisi kyllä parempi!

   Poista
 4. Todella söpö ja just lompakon kokoinen! :)

  VastaaPoista
 5. Ihana pussukka, näyttää täydellisen malliselta! :)

  VastaaPoista