Sivut

tiistai 30. toukokuuta 2017

Toinen vuosi museokortin kanssa

On taas se aika vuodesta, että sähköpostissa huutelee maili nimeltään: museokorttisi vanhenee viikon kuluttua. Vuosi sitten listasin blogissa, mihin korttia oli vuoden aikana käytetty, nyt teen saman, sillä lista on aika vaikuttava!


Vuoden aikana korttia on vingutettu seuraavasti:

Suomen käsityömuseo (Jyväskylä)
Jyväskylän taidemuseo (Jyväskylä)
Luontokeskus Ukko (Koli)
Marela, Laivanvarustajan koti (Rauma)
Vanha raatihuone (Rauma)
Rauman merimuseo (Rauma)
Weegee (Espoo)
Merikeskus Vellamo (Kotka)
Suomen rautatiemuseo (Hyvinkää)
HAM (Helsinki)
Luonnontieteellinen museo (Helsinki)
Suomen rautatiemuseo (Hyvinkää)
Sinkka, Keravan taidemuseo (Kerava)
Olavin linna (Savonlinna)
Riihisaari (Savonlinna)
Merikeskus Vellamo (Kotka)
Kiasma (Helsinki)
Arktikum (Rovaniemi)
Pilke (Rovaniemi)
Designmuseo (Helsinki)

Vierailun aikaiset pääsymaksut yhteen laskien, olen käyttänyt korttia 169 euron edestä, joten säästö on ollut mittava! Jos en ihan väärin muista, kortti maksoi silloin vuosi sitten 59 euroa.
Nyt ollaankin taas tärkeiden kysymysten äärellä, eli ostaako kolmas kausi kortille, vaiko ei. Hoitovapaa loppuu parin kuukauden päästä, joten aikaa museointiin tulee oleen huomattavasti vähemmän. Varsinkin, kun alkuperäisistä suunnitelmista huolimatta, en aiokaan jäädä osittaiselle hoitovapaalle, koska työpaikkani sulkee pian ovensa, enkä halua ehdoin tahdoin pienentää ansiosidonnaisten tukien määrää, jos niin ikävästi käy, että uutta työpaikkaa ei putoa taivaalta silmän räpäyksessä. 


Ollaan kuitenkin ihan hiljattain vierailtu vaikka ja missä museoissa, tulisiko niissä käytyä ihan heti uudelleen, en tiedä. Ja ilmaisia kohteitakin on kuitenkin valtavasti! Osa näistäkin kuvista on ilmaiskohteista.Ja koska olen hoitovapaalla, mulla ei tietenkään tällä hetkellä ole mitään vapaa-ajan seteleitä tai kulttuuriseteleitä, tai millä nimellä ovatkaan. Toisaalta, museokortin hinta on aika mitätön, jos sitä käyttää ahkerasti, kuten me ollaan tähän asti käytetty. Sama summa menisi äkkiä yksittäisiin lippuihinkin, kun varsinkin täällä Pääkaupunkiseudulla kertaliput museoihin ovat kalliita.Eihän sitä korttia tietenkään ole pakko heti uusia, kun vanha kausi loppuu, ehtiihän sitä myöhemminkin.


Aivan mieletön keksintö tuo kortti joka tapauksessa on ja sen tuoma vapaus käydä vaikka ja missä ja vaikka miten monta kertaa, on kyllä ollut aivan ykkösmahtava juttu! Jospa uusin kortin ja käytän nyt tän viimeisen kahden kuukauden ajan, mitä on ennen töiden alkua jäljellä, sitä niin sanotusti koko rahan edestä, niin ei tarvi ainakaan stressiä ottaa siitä loppuvuodelle. Vaikka ei kai tämmösestä stressiä kannata muutenkaan ottaa. Mulle ja lapsille museot ovat olleet pääasiassa hauskanpitoa ja kulttuuri ja sivistys tulleet siinä sivussa.

12 kommenttia:

 1. Oot käyttänyt korttia kyllä ahkerasti ympäri Suomen! Etelästä pohjoiseen, lännestä itään, vau :D Mutta ehkä sinuna jättäisin kortin vielä toistaiseksi ostamatta, jos vapaa-aikaa (ja retkiä) on tiedossa vähemmän. Ja ehkä töistä saa jotain virkistysseteleitä? Toivottavasti uusi ura urkenee nopeasti, sekin on hyvin mahdollista. Mistä tulikin mieleeni Fazer :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, korttia on vingutettu siellä sun täällä! Tässä on kyllä tiedossa jotain kesälomareissua, ja haaveissa vielä lisää, voi olla että kortille tulisi taas käyttöä. Mutta tuleeko sen verran, että kortti kannattaa, se on hankala tässä vaiheessa arvioida. Mä kans oottelen vesi kielellä, josko töistä sais virkistysseteleitä, mutta kun niitäkään ei yleensä jaeta kuin kerran tai kaksi vuodessa, enkä yhtään tiedä että missä vaiheessa mahdollisesti seuraava satsi tulisi, jos semmosia ylipäätään enää on tarjolla.

   Fazer sopisi kyllä hyvin :D

   Poista
 2. Vitsit oot ollut ahkera! Mä kyllä uusisin kortin heti. Tai epäilen, että jos kortin jättää säästö/kannattavuussyistä hankkimatta, niin silloin museoissa ei tule käytyä lainkaan. Koska jos joka kerta museon ovella pitää tehdä päätös, onko kysyinen museo niin hyvä että siihen kannattaa sijoittaa rahansa, jää moni museo käymättä. Kortilla tulee helposti käytyä niissä harvinaisemmissa ja vähemmän tunnetuissa kohteissa, koska ei ole pelkoa siitä että raha menisi "hukkaan".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta. Ja nyt kun oli museokortti, niin kävin esim katsomassa nopeasti Designmuseossa vaihtuvan näyttelyn, joka oli sen verran pieni, että tuskin oisin siitä viitsinyt kymppiä maksaa, kun muut näyttelyistä olin nähnyt jo aiemmin.

   Ja lasten kanssa tosiaan kynnys pienenee kortin kanssa kun tietää, että ei todellakaan ehdi heidän kanssaan katsoon niin tarkasti, kuin haluaisi :D

   Poista
 3. Suosittelen kyllä uusimaan :) itse uusin maaliskuun lopussa ja kun uusi vielä kortin ollessa voimassa oli uusinta ainakin silloin muutaman euron halvempi kuin jo vanhentuneen uusinta!
  -Sariskainen-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, siinä säästää jokusen euron jos uusii voimassaoloaikana, mutta toisaalta jos pitää tauon, sitten se kortti riittää taas pidemmäksi aikaa.

   Poista
 4. Ihan totta mitä Anne tuossa edellä sanoi, että huolettomammin tulee kokeiltua kaikenlaista ja käväistyä vain, kun on kortti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Mä olen joululahjaksi saamaani korttia käyttänyt vielä kovin vähän, mutta pitää tässä tormistautua.

   Poista
 5. Huomasin tuossa kuvassa ihkut nilkkuripituiset hai-saappaat! Tekisi mieli ostaa sellaiset kun entiset kumpparit jo ihan kulahtaneet ! Riittääkö lyhytvartiset hait ainoana saapasparina vai pitäisikö olla vielä toiset esim marjareissulle?
  Suvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai se riippuu miten märissä marjametsissä käy :D Mullahan on näiden lisäksi kahdet pitkävartiset, mutta käytännössä pidän aina näitä matalia. Aika alashan tuossa sivureunassa se kuminauhaosuus tulee (joka ei siis pidä vettä) eli ojissa näillä ei kahlailla, mutta ainakin tämmösinä citysaappaina ja märän nurmikon saappaina menee oikein hyvin. Ja mun käytössä metsälläkin, kun oon lähinnä metsäturisti, enkä möyri suolla ja ojien pohjilla :D

   Poista