Sivut

sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Vaihdettiin vappu jouluksi

Terveisiä Rovaniemeltä ja hyvää joulua, tai siis vappua! Olen viikonloppureissulla täällä Rollossa lasten ja mun isosiskon kanssa ja alunperin pari kuukautta sitten tätä matkaa suunnitellessamme vähän harmittelin sitä, että lähteä nyt Lappiin rämpiin lumessa juuri kun kevät on kauneimmillaan kotona. Onneksi kävi niin, että Vantaalla on satanut lunta ihan yhtä paljon kuin Rovaniemelläkin, joten eipä todellakaan tullut mitään kovin suurta shokkia siirryttäessä reippaat 800 km pohjoisemmaksi. Vappuaattoa vietimme tänään jouluisissa tunnelmissa muutenkin, kuin että taivaalta sateli lunta. Käytiin nimittäin Napapiirillä joulupukin kylässä, vaikka olen aikuisiällä vieraillut siellä aiemminkin. Itse asiassa minä taisin olla seurueemme ainut, joka sinne oikeasti edes välttämättä nyt halusi. Tai no, taapero ei vielä osannut asiaan ottaa kantaa ja esikoinen ei ehkä ihan täysin tajunnut, mistä on kyse.

Oli miten oli, iloa riitti kuitenkin joulupukkiteemaisesta leikkipuistosta, lumivuorista, joita ei (onneksi) enää Vantaalla ole, joulupukin tapaamisesta ja jouluisten korttien lähettämisestä sekä tietenkin Napapiirirajan yli pomppimisesta.


Itse olin ihan fiiliksissä, kun joululaulut raikasivat ja joulupukin toimisto ja postitoimisto ovat niin ihanan jouluiset.  Joulusekoilin sen verran, että jopa ostin digimuodossa valokuvan, jossa poseerataan pukin kanssa. Kauppaan sisältyi myös parin minuutin pituinen video joulupukin tapaamisestamme. Etukäteen ei tiedetty, että sekin hemmetti vieköön tallennetaan. Onhan siinä muistelemista sitten videon äärellä, kun mäkätän karkaamista harkitsevalle esikoiselle, sitten maanittelen poseeraan pukin kanssa, vastailen kaikkeen small talkkiin tietämättä että se nauhoitetaan ja sitten valokuvaaja vinguttaa pitkän tovin vinkulelua, jotta lapset katsoisivat kameraan. Aika koomista. Voin kertoa, että sitä videota ei tulla näyttään kellekään muulle, kuin mahdollisesti mummulle, joka on varmaan vähän kateellinen tästä kaikesta huolimatta. Ja toki vaarille myös, jotta voi nauraa mukana.


Vallitsevien keliolosuhteiden vuoksi tässä nyt ollaan vähän rönttävaatteissa "siistin" kaupunkipukeutumisen sijaan, mutta saipahan sitten vähän kieriä siellä lumessakin.


Napapiiriltä laitettiin muutama kortti menemään esikoisen kavereille (ja voi että miten harmittaa, kun ainakin yksi tärkeä unohtui!!!) Jäbä otti jalat alleen ja taapero putosi tuolilta, joten annettakoon unohdukset anteeksi. Sen siitä saa, kun äiti on asiasta enemmän innoissaan, kuin lapset.

Paremminkin olisi voinut mennä, mutta tätä kuitenkin jo lämmöllä fiilisteltiin ja koko muu Rovaniemireissumme on ainakin tähän asti sujunut aivan käsittämättömän hyvin ja tunnelma on ollut leppoisa ja rento. Viimeaikaisten kotona kriiseilyjen valossa tämä reissu on todellakin tullut tarpeeseen. Rollopostauksia on luvassa lähipäivinä vielä useita, joten pysykää kanavalla.

Loppukevennyksenä kuva, jonka olen jakanut jo jokaikisellä muullakin somekanavallani: pallipukki, olkaa hyvät ja vielä kerran: hyvää vappua!

2 kommenttia: