Sivut

maanantai 15. toukokuuta 2017

Katariinan meripuisto

Katariinan meripuisto Kotkassa on kohde, jota ollaan säästelty talven yli ja mentiin nyt vasta keväällä. En kyllä lainkaan epäile, etteikö olisi hieno talvellakin, mutta paremminhan kaikki toiminnot lumettomana aikana oikeuksiinsa pääsee, ja vähemmän irtoaa naama päästä merituulen vuoksi.

Aivan jättimäinen puisto- ja virkistysalue on rakennettu vanhan öljysataman paikalle, kävin täällä viimeksi esikoisen ollessa parivuotias ja paljon on tullut kaikkea lisää tässäkin ajassa ja ilmeisesti rakentaminen jatkuu edelleen.


Itäisen Suomenlahden majakoiden pienoismallit ja mietiskelylabyrintti olivat tuttuja jo parin vuoden takaa.

Sen sijaan Muumileikkipuisto oli ilmestynyt viime vierailun jälkeen. Puistossa oli toinenkin leikkialue, joten täällähän viihtyisi vaikka pari päivää putkeen.


Lasten monipuolisten leikkialueiden lisäksi löytyi kuntolaitteita aikuisille ja skeittialue ja hitsi sentään, ihan kaikkea, mitä nyt vaan voi ikinä keksiä. Sekametelisoppamaisuudestaan huolimatta alue  ei kuitenkaan näyttänyt kovin sekavalta, sillä se on niin valtava!On paljon tilaa harrastaa, mutta myös hiljentyä. Virallisella tuhkansirottelupaikalla, Ankkuriluodolla, oli äitienpäivänä jonkun verran kukkia ja kynttilöitä. Harmi, että en tiennyt etukäteen paikan tarkoitusta, olisi voinut vähän hartaammalla tunnelmalla sillan ylittää.Mun ja Kotkassa asuvan siskoni yhteinen ystäväpariskunta oli viikonloppureissulla Kotkassa ja minä, mies ja lapset ajeltiin päiväreissulle sunnuntaina ja vietettiin yhdessä kevätpäivä täällä Katariinan puistossa. Sillä mikä parasta, siellä oli todella monta grillipaikkaa pöytineen ja suomalaiseen makuun siis oma grilli joka pöydälle, ettei tarvitse vieraiden ihmisten kanssa alkaa samalla ritilällä makkaroitaan paistaan. Omat puut/hiilet pitää olla, mutta muuten grillit olivat vapaassa käytössä, mitä nyt tietenkin lokit yrittivät napata osuutensa suoraan ritilältä.
Äitienpäivän kunniaksi jälkiruuat olivat totisesti kohdillaan (ei pääruuissakaan toki mitään vikaa ollut). Hiilloksen päällä sihisi lettupannu ja popcornkattila (rasvapalo, check) ja Soile oli ostanut aivan mielettömän herkullisen vaahtokakun!Totisesti Terhi-tädin parempi äitienpäivä.

Kotkaa on nyt käsitelty tässä blogissa sen verran paljon, että se sai oman tunnisteensa. Kaikki Kotka-postaukset löytyvät siis nyt Kotka-tunnisteen alta.

1 kommentti:

  1. Vaikuttaa hauskalta paikalta ja ihkut neuleet teillä on ollut päällä! Onko tuo ruskeasävyinen huivi Volga-ohjeella neulottu?

    VastaaPoista