Sivut

keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Kymmenen vuoden Facebook-profiilikuvia

Mamma rimpuilee -blogissa haastettiin esitteleen Facebookin profiilikuvia kymmenen vuoden ajalta ja mä lähden tottakai mukaan.

Tosiaan, 10 vuotta sitten liityin Facebookkiin minäkin, vuodelta 2007 on vain yksi profiilikuva, ja sekin otettu kun olen lähdössä legendaarisiin "tontun kaatajaiset" -nimisiin insinööriopiskelijoiden pikkujouluihin. Muistan liittyneeni Faceen jo ennen pikkujoulukautta, joten todennäköisesti ihan ensimmäisen profiilikuvani olen poistanut, enkä kyllä yhtään muista, mikä se olisi ollut. Kymmenen vuotta sitten kuvasin näemmä vielä salamalla, aijai. Tuossa paidassa muuten luki, että "melutaso Terhin ollessa kännissä ylittää 85 dB, käytä kuulosuojaimia". Kyllä.


2008 vuodelta olikin jo kaksi eri profiilikuvaa. Toinen oli käytössä blogissakin käyttäjäkuvana ihan sairaan pitkään. Se oli tämä. Muistan, että kyseinen selfie on otettu ennen baariin lähtemistä. Silloinhan ne parhaat tällingit toki onkin. 2008 oli hieno vuosi. Aloitin tämän blogin, valmistuin koulusta ja menin töihin ja menin naimisiin.


Sen jälkeen ei sitten kummempia ole kuulunutkaan, mitä nyt pari lasta tullut tehtyä. Vuonna 2009 on Facebookkiin laitettu peräti neljä eri profiilikuvaa, joista valkkasin tähän nyt tämän. Selfiemuikistelua edelleen, ei mulla oikeasti edes ole koskaan tuollaista ilmettä, ei varmasti ole.


2010 ja valikoima vaan laajenee. Tästä kuvasta tulee vieläkin tosi hyvä fiilis, se oli kiva kesä, vaikka en oikein osaa edes eritellä, että mitä silloin varsinaisesti oli.


2011 ja entistä enemmän kuvia. Tämä hetki muutama kuukausi ennen kuin päätettiin, että aletaan yrittään lasta. Kiasman edessä kuvattu, taitaa tuo Kiasman tarra olla vielä paidassa kiinni. Selfie tämäkin. Taitaa olla about kaikki profiilikuvat oman käden kautta otettuja, joko pitkän käden tekniikalla tai kaukolaukaisimella. Tässä on värejä muokattu aika rankalla kädellä, tukka ei ollut ihan noin kirkuvan punainen.


2012 vauvavuosi, ei juurikaan profiilikuvamatskua. Tänä vuonna myös olin jonkin aikaa kaljuna, sekin vaikutti aika negatiivisesti kuvailuintoon. Sen koommin en ole myöskään tukkaani saanut värjätä :(


2013 ja koko vuodelta tasan yksi reaaliaikainen kuva. Aika tympeen näköisenä, oi voi.


2014. Otin tämän kuvan itse itsestäni jotain lehtijuttua varten, johon tarvittiin foto. Liittyen siis neulomisharrastukseen.


2015 ja keskiraskauden hehku


2016 ja tämä sama kuva on profiilikuvanani edelleen, ei tosiaan liian usein tule vaihdettua enää nykyään. Tämä on blogikuva, jossa esittelen Exploration Station -huivia. Selfie tämäkin.


Onneksi tässä on vielä reippaat puoli vuotta aikaa napata jokin otos tästäkin vuodesta.

6 kommenttia:

 1. Nuori ja hehkeä, luova nainen, joka vain kaunistuu päivitetyimmissä kuvissa. Luonnollisuus sopii sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Itse kuitenkin kaipaan vapautta värjätä tukkaa niin paljon, että ihan pahaa tekee.

   Poista
 2. Multa on menny jotain ohi.. miksi kaljuus ja tukanvärjäyskielto?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain allergisen reaktion ja lääkäri suositteli hyvin vahvasti leikkaan jo värjätyt pois ja oleen jatkossa värjäämättä. En sit ole jaksanut mihinkään hippiväreihin tutusta, kun ei vielä harmaatakaan kasva.

   Poista
  2. Entäpä suoravärit? Ne sopinevat useimmille hapateväriallergisille :) Hippiväreissäkin on muutamia tosi helppoja vaihtoehtoja, ainakin Santella on joku valmistöhnä jota oon joskus käyttänyt.

   Poista
  3. Niin, useimmille. Mä en halua olla just se, jolle ei sovikaan. Päänahkani jäi tuosta viiden vuoden takaisesta huonompaan kuntoon kuin ennen allergisoitumista ja hiusrajalle tulee tosi herkästi ihottumaa. Mä en ala nyt riskeeraan :(

   Poista