Sivut

tiistai 10. joulukuuta 2019

10

Minulla olisi taas tarina kerrottava siitä, kun inspiraatio iskee puskista.


Tällä kertaa se johti kirjoneuleiseen keittiöpyyhkeeseen, mutta se lähti siitä, kun yritin luonnostella ruutupaperille jotain aivan muuta.


Tuossa syksyllä kun yritin muuttaa Myyrmäen aseman seinämaalausta kirjoneuleupaidaksi, luonnostelin siinä olevaa tähkämäistä kuviota. Ihan ei kertayrittämällä onnistunut, sillä se oli ihan valmis joulukuusi, kun siihen vain lisäsi rungonpätkän alaosaan. Uusiksi meni paidan suhteen, mutta kuusen näköinen luonnos laitettiin sivuun ja kaivettiin myöhemmin esiin toista projektia varten.


Ja se toinen projekti oli keittiöpyyhe, mitä varten olin jo kesällä ostanut Catan-puuvillalankaa, sillä minulla oli visio kaksiväristä patenttineuletta olevasta koukerokuvioisesta keittiöpyyhkeestä. No, koukeroiset brioche-kuviot ei ihan vielä hatusta temmattuna suju, enkä löytänyt sopivaa mallia, mistä lähtisin sooloileen, mutta kirjoneulehan multa onnistuu, joten käytin langat tähän.


Havunvihreää ja mintunvihreää, sopivat kauniisti yhteen tässä. 


Vähän jäi osa silmukoista löysiksi, kuten monesti käy tällaisissa ääriviivatyyppisissä kirjoneulekuvioissa, mutta ei haittaa. Pyyhe on ollut nyt kovassa käytössä ja sitä on huoletta pesty 60 asteessa eikä ole mennyt miksikään. Ripustuslenkkikin on kestänyt kovan pyykkäämisen, vaikka on jotain lähinnä ehkä askartelua varten olevaa nauhaa.


Tuossa tosiaan vielä lähikuvaa luonnoksesta, jos joku joskus haluaa johonkin tarkoitukseen käyttää.

6 kommenttia:

 1. Onpa hieno, jälleen kerran!! Kiitos muuten tästä joulukalenterista, luen uuden postauksen aina herättyäni! Iloista joulunodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihana kuulla, että olet tykännyt :) Iloista joulunodotusta sinnekin! :)

   Poista
 2. Hieno kuvio! Eipä olisi itselle tullut mieleenkään kutoa keittiöpyyhettä.

  Joskus olisi kiva nähdä neulomukset nurjalta puolelta, että miten langanjuoksut siellä menevät. Vähän kirjoneuleita tekevänä ne askarruttavat varsinkin jos langanjuoksut ovat pitkiä.

  Kiitos kivasta blogista ja joulukalenterista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen neulonut useita keittiöpyyhkeitä, pitsineuleita, pintaneuleita ja kirjoneuleisia.

   Joskus olen tainnut kuvata nurjiakin puolia, niitä aina silloin tällöin kysytään. Pitkät langanjuoksut sidon neuloessa pohjavärilangan ympäri.

   Ja kiva kuulla, että olet tykännyt, ihanaa :)

   Poista
 3. Vau otin kopin ohjeestasi! Tuo langan väri on ihanan vihreä. Himmelisukkien ohella pakko ehkä kokeilla tätäkin, oot niin luova :)

  VastaaPoista