Sivut

perjantai 16. joulukuuta 2016

16

Vuosi sitten kesällä, tyttären ollessa vielä vatsanpeitteiden sisäpuolella, ompelin jäbälle huppupyyheen/kylpyponchon Muumi-käsipyyheistä (ei hitto, taas ollaan taivuttamassa pyyhe-sanaa kaikkien mielestä väärin, kokeilen nyt ehkä sitä oikeaa muotoa, josta sain tietää vasta pari kuukautta sitten. Aloinhan minä aikoinaan puhua ja kirjoittaa neulomisestakin kutomisen sijaan ihan vain blogin vuoksi, ja se oli ainakin ihan hyvä päätös.) Siitä pyyhkeestä tuli aika valtava, mutta nyttemmin jo oikein sopiva. Kuitenkin jäi vaivaan, että miten sellaisen tekisi pienempänä, ja nyt sen tein, kun kuopus pysyy tolpillaan ja osaa jopa kävellä, eli vauvapyyhKeet voi laittaa kiertoon.


Esikoisen versiossa oli siis 9 käsipyyhettä + hupussa 2. Taaperoversiossa on 4 pyyhettä + hupussa 2. Tässäkin on sekä uuden että vanhan mallin Finlaysonin Muumipyyhkeitä, joista yksi on kaiketi jokin spesiaalidesign, jonka sai joskus kylkiäisenä ostaessa riittävän paljon Muumivaippoja.

Kuvaustilannehan on täysin lavastettu. Kumpaakaan lapsista ei saa suostuteltua lämpimään saunaan mitenkään, ja itsekään en saunomisesta pidä. Huppupyyhe on kyllä oiva kaveri myös ihan vain suihkun tai kylvyn jälkeen, ja uimahallissa tai rannalla aivan paras, mutta sauna sopii jouluteemaan paremmin. Lapset palkattiin tähän epämiellyttävään saunatehtävään pillimehuilla.Olen kyllä aivan tolkuttoman innoissani näistä! Niin huikeeta, kun on joku huikea idea! Siinä postauksen alussa linkatussa kesäpostauksessa olen selittänyt, miten tällaisen ompelin, mutta lyhykäisyydessään siis ratkoin käsipyyhkeiden paksut ylä- ja alasaumat auki ja ompelin toisiinsa. Sitten reikä päätä varten ja siihen huppu kiinni ja vinonauhalla kanttaus. Huppuun meneviä pyyhkeitä toki lyhensin ja leikkasin hupun muotoon ensin. Vapaalla kädellä.

15 kommenttia:

 1. Aivan loistava idea! Olis parit käsipyyhkeet tuolla kaapissa joille ei oikein oo käyttöö, taidanpa suunnitella meidän neidille tulevalle kesälle huppupyyhettä ;) kiitos ideasta!

  VastaaPoista
 2. Nää on ihan parhaita! Taaperokokoinen olis meillekin varmasti riittävä, jaksaiskohan (ehtisköhän) ommella tässä jonakin päivänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti on riittävä, tuo iso on semmosta 5-vuotiaan kokoa :D Toki riippuu tietenkin, minkä kokoisista pyyhkeistä tämän ompelee. Ja itse mokasin pääntien kanssa (tein ensin aivan liian suuren) ja korjaustoimenpiteisiin menetettiin vähän pituudesta. No, sitten jos alkaa pylly vilkkuun, pitää tehdä uusi.

   Poista
 3. Huippu idis! Kivan näköinen TILAVA sauna teillä, itelle ainakin kelpais löylyt siellä :) (en oo tulossa teille saunoon, mut omaan kopperoon verrattuna houkuttelevan iso)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko nyt tunnustaa, että nämä kuvat ovat lapsuudenkotini saunasta, ei meidän omasta (siellä säilytetään miehen jääkiekkovarusteita, enkä jaksanut tyhjentää kuvien vuoksi, ja se on niin pieni ja pimeä koppi, ettei olisi saanut tänkään vertaa kuvattua).

   Poista
 4. Jo edellistä isompaa harkitsin tekeväni mutta.... Mä en raaski laittaa niitä pyyhkeitä tohon... Aargh. Noi on ihania, mutta haluan pyyhkeet käyttää käsipyyhkeinä lapsilla. Jos olis sika rikas ostaisin tollaiseen omat pyyhkeet ja tekisin heti.... 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta voihan tän tehdä muistakin pikkupyyhkeistä :) Jostain, mitkä mahdollisesti on edullisempia hankkia uutena, jos ei vanhoina löydy. Mäkin tykkäsin tosi paljon noista Muumeista ihan käsipyyhkeinäkin, mutta nyt ovat päässeet vielä kivempaan tehtävään :)

   Poista
 5. Ompa kauniit... Sain ilon sinun blogistasi ja siitä kun näin ohjelman blogaajat televisiosta erityisesti jakson sinusta.
  Olet taitava ja innostit minutkin.

  VastaaPoista