Sivut

lauantai 17. joulukuuta 2016

17

Neuloin esikoisen kerhotädeille joululahjaksi sukat. Yleensä olen antanut päiväkodin/kerhon henkilökunnalle jonkin paikallisen kahvilan lahjakortit, mutta nyt sattui niin onnekkaasti, että tosissaan ehdin ja viitsein neuloa sen verran samankaltaiset sukat, että voin ne antaa. Kun tuntuisi jotenkin epäreilulta, jos toinen saisi kirjoneulesukat, ja toinen pitsisukat, tai että toiselle olisi yksiväriset ja toiselle raidalliset. Nämä on varmasti taas näitä ongelmia, mitä kukaan ei oikeasti mieti, mutta itsestäni tuntuu hyvältä antaa mahdollisimman samankaltaiset.


Oranssit (jotka näyttävät kuvassa kaikkea muuta, kuin oranssilta) ovat oma malli, joka mun piti kirjoittaa ihan ohjeeksi asti, mutta se nyt sitten ainakin toistaiseksi jäi. On mulla muistiinpanot kuitenkin olemassa. Ne neuloin Novitan Duo-langasta 3,5 mm puikoilla. Se on siis periaatteessa samaa kamaa, kuin 7 veljestä, mutta värjätty semisolidiksi. Vaalean violetit ovat Niina Laitisen Sunshine socks -ohjeella neulottu. Sen verran muokkasin että jätin palmikkokierrot varsijoustimesta pois. En laiskuuksillani, vaan koska minusta ovat kauniimmat ilman. Lankana Novitan 7 veljestä joku Aapo/Eero/Jussi/mitänäitäerikoiseriänytsittenonkaan ja puikot 3,5 mm. En ole koskaan aiemmin tehnyt ristiinvahvistettua kantapäätä, siitä tuli aika hauskan näköinen!


Askartelin sukille vielä paperista vyötteet. Tarrat ja kirjainleimasimet olen ostanut Tigerista.Toivottavasti pääsevät käyttöön. Hillityt villasukat ovat siinä mielessä kiva lahja, että ne varmasti kelpaavat jollekin, jos ei sitten saajaa itseensä miellytä. Voi antaa eteenpäin. Vaikka varmasti se kahvilalahjakorttikin olisi ollut tosi kiva. Ellei jopa kivempi. Mutta nyt on sukat.

18 kommenttia:

 1. Siis voi taivas, miten upeita lahjoja joku jakelee... (Vihreyttäkö, ei vaan hämmästystä ja suurta sellaista). Tuo katoava lahja on aina varma valinta, mutta kyllä nämä voittaa 6-0: ajatuksella, taidolla loppuun asti ajatuksella tehdyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tosiaan ole ennen tehnyt sukkia, paitsi muskariopettajalle, jota on siis vain yksi :D Mutta nyt tein. Keväällä vaikka sitten taas kahvilalahjakortti.

   Poista
 2. Niin kivat ja tarpeelliset lahjat! :) Mäkin aloitin yhdet sukat tolla Niina Laitisen mallilla, mut jaksoin tehdä pelkän joustimen ohjeen mukaan ja tein jotain tuttua pitsiä varteen.

  VastaaPoista
 3. Arvostan! Sellaisessa tätiominaisuudessa. Tosi kiva myös toi duo nähdä neulottuna. Kyllä sitä vissiin pitää kotiuttaa tuonne lankavarastoon, kun vihdoin on novitalla semi-solidia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuo Duo on kivaa! Harmi vaan, että ne värivaihtoehdot eivät olleet mun makuun kovin mieluisia, mutta jospa tulis samalla idealla kevätmallistoon jotain muuta väriä, toivon.

   Poista
 4. Mukavaa, kun jotkut vielä muistavat kerho-ym. tätejä (ja setiä, jos olis sellasia!) t. yks sellanen

  VastaaPoista
 5. Kyllä on tädit olleet kilttejä, kun saavat noin hienot lahjat! Varmasti kelpaa jokaiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kilttejä, ja varsin ammattitaitoisia, mukavia varhaiskasvattajia ovat :)

   Poista
 6. Aivan mahottoman kauniit sukat, molemmat. Hyvää jälkeä oot saanut aikaan seiskaveikoista. Kiva, kun oot miettinyt paketit loppuun asti. Ite ainakin arvostaisin tuota lahjaa enemmän kuin kahvilakorttia (vaikka sekin hyvä idis just päikkistäteille, saavat hetken hengähtää paikoillaan.) Ohje olis kiva tuohon sun omaan malliin, jos olemassa on ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä seiskaveikallekin on kauniita sukkamalleja olemassa :)

   Saatan joskus kirjoitella ohjeen, ja kuvat sitten sellaiset sukat ihan jalassakin, jos jaksan :D

   Poista
 7. Kivat sukat. Oot upean lahjan antanu tädeille. Varmasti osaavat arvostaa. Sukissa vielä ihanat värit ja pitsiä. 😃

  VastaaPoista
 8. Tästä tuli heti mielikuva, jossa konttaat kerhon eteisen lattialla kyyläämässä tätien kengännumeroita.:D

  Niin ja upeat ovat, kerrassaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä sen kummemmin tarkistanut, kuin että silmämääräisesti vilkaissut jalkaa, että onko lähempänä 42 vai 38. Onneksi villasukat antavat kyllä anteeksi yhden koon suuntaan ja toiseen.

   Poista