Sivut

sunnuntai 11. joulukuuta 2016

11

Kirja saatu kustantajalta

Emma Iivanaisen Emman makea joulu (Docendo) on ensimmäinen jouluaiheinen reseptikirja, joka on oikeasti herättänyt mielenkiintoni aivan pakko saada -osastolle saakka. Vaikka en ikinä edes leipoisi tästä mitään (tosin leivoin jo, kuten kohta selviää), ovat kuvat niin kauniita, että jo pelkästään niiden vuoksi on ilo avata kannet.


Kirjassa on tottakai paljon sellaista piiperrystä, mitä itse en jaksa keittiön puolella harrastaa, mutta ilahduttavan moni resepti on todella simppeli toteuttaa. Tällaisella jättikorvapuustitähdellä saisi varmasti kerättyä taitava leipuri -pisteet kotiin, vaikka homma on noinkin yksinkertaisen oloinen.


Kirjassa on myös hei jätskiä. Kyllä joulunakin saa vetää jäätelöä, todellakin.


Kakkuja katson edelleen vain haaveillen sillä oma versioni esim tuosta alla näkyvästä kakusta olisi varmasti jo legenda syntyessään näissä "ei mennyt kuin Pinterestissä" -meemeissä.


Mutta mepä valittiinkin taikinakulhoon ainekset mutakakkuun, joka on nerokkaasti koristeltu pikkupretzeleillä. Suola ja suklaa sopivat niin hyvin yhteen että eihän tällä voi mennä pieleen, varsinkin kun on siis todella hauskan näköinenkin.Epäilyksistäni huolimatta, kuivat keksit eivät syttyneet uunissa palaan, vaan saimme nautiskella oikein onnistuneen kakun vaniljajäätelön kanssa, nam!

1 kommentti: