Sivut

torstai 8. joulukuuta 2016

8

Yhteistyössä Ipanainen.fi

Ipanaiselta kysyivät, haluanko testata ezpz Play Mat -alustaa ja tämä pelätty lastentarvikekriitikko (keksin kyllä tämän tittelin ihan itse juuri äsken) ja käsityöbloggaaja otti kopin! Kyseessä on siis silikoninen pöytään tarttuva askartelu/leivonta-alusta, jossa on kukkaisen muotoinen lokerosysteemi.

Aloitettiin askarteluputki tuunamalla heijastimien naruja helmillä. Oltiin juuri edellisellä viikolla askarreltu kuusenkoristeita (niistä lisää joku toinen päivä) ilman tällaista alustaa ja osa helmistä meni tietenkin pitkin olohuoneen lattiaa kaikkien lelujen sekaan ja taaperon suustakin yhtä kaivettiin, mutta silikonialusta lokeroineen ja reunoineen piti huolen, että tällä kertaa ei käynyt samoin. Toki siis sekin vaikuttaa, että nyt ei askarreltu keskellä olohuoneen romukasaa. Alustan kanssa tosiaan karkaavat helmet jäivät alustalle pienen reunan ansiosta. Hamahelmien kanssahan tämä olisi aivan ehdoton, kun voi lajitella helmet vaikka väreittäin noihin kippoihin! Ja alustan materiaali on sen verran kitkainen, että helmet on helppo poimia hyppysiin.Kokeiltiin alustaa myös palapelin tekemiseen ajatuksella, että ensin voisi lajitella palaset kuppeihin. Alustalle itsessään ei kyllä kovin suurta palapeliä mahtunut ja noiden pienikokoisten kanssa harvemmin on tarvetta palasia ennen kokoamista mitenkään lajitella.


Tietenkin kokeiltiin alustaa myös vesivärien kanssa, ehdottomana plussana kun on, että tämä vesikuppi ei voi kaatua. Harmi kyllä, alustalle ei mahtunut A4-paperi kunnolla, ja vaakatasoon se ei sopinut lainkaan. Mutta taidetaan kyllä käyttää tätä vesivärikuppina vaikka itse paperit olisivatkin alustan vieressä. Mikä olisikaan mukavampaa kuin läträtä siveltimellä monen veden kanssa ja vielä niin, että eivät taatusti kaadu.Alustahan on tosiaan elintarvikelpoista silikonia, eli pikkuleipurit voivat käyttää tätä leivonta-alustana. Tai vaikka ruokailualustanakin. Lokeroon sujahtaisi näppärästi dippivihannekset tai piparkakkutalon koristeet. Alustan voi jopa laittaa uuniin ja pestä tiskikoneessa. Me kuitenkin pidetään askartelu- ja ruokailuvälineet erillään, mutta tällainen mahdollisuus siis kuitenkin on olemassa. Samaa sarjaa onkin aiemmin ilmestynyt ruokailualustoja joissa on samalla tyylillä, kuin tässäkin, kiinni lautanen. Meidän sormiruokailija oli, ja on edelleen, sen verran rauhallinen syöjä, että ollaan voitu tarjota ruoka posliiniastioista, muuten olisin varmasti ainakin harkinnut ezpz-alustaa. Sitä kun on aika mahdoton kaataa.

Mutta palatakseni askartelualustaan, tein pienen vertailun ezpz Play Matin ja meidän aiemman askartelualustan, eli auki leikatun ison ja paksun muovipussin välillä.


Puolensa ja puolensa! Ehdottomasti ezpz Play Mat on innovatiivinen ja tosi käytännöllinen (etenkin niissä hamahelmihommissa), mutta se olisi paljon monikäyttöisempi, jos olisi vähän suurempi. Meidän esikoinen ei siis ole mikään maailman innokkain askartelija, mutta alusta varmasti kestää hyvänä todella pitkään, joten jos vaikka taaperosta kasvaisi innokkaampi hamahelmeilijä ja glitterin levittäjä, niin alusta tulee oleen mitä parhain. Ja itsekin teen toisinaan hamahelmitöitä, aivan varmasti teen jatkossa tämän alustan päällä, vaikka olenkin aikuinen.

Jos teillä on tiedossa pieniä askartelijoita ja/tai leipureita, tai ihan vaikka vain sormiruokailijoita, niin ipanaisen verkkokaupasta saa koodilla hupsistarallaa 15 % alennusta kaikista ezpz-tuotteista 12.12. saakka.

6 kommenttia:

 1. Vaikuttaa kätevältä! Haluaisin meille kyllä ihan vain pelkän alustan, että olisi riittävästi työskentelytilaa. Sellaista ei ilmeisesti ole valikoimassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taida olla. Mutta miksipä ei esim Ikean silikonista leivonta-alustaa voisi ostaa askartelualustaksikin :)

   Poista
 2. Ihanasti rehellinen postaus! Tuollaisia taulukoita sais muutki tehä ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Arvostan itsekin rehellisyyttä, toki pyrin siis sellaiseen itsekin. Ja rehellisyyden nimissä, tämä alusta on tosi hyvä! Saisi vaan olla inasen suurempi.

   Poista
 3. Taisi ratketa meidän kohta 1veen joululahja. Hän sormiruokailee niin toihan (tai siis se ruokalautanen juttu) ois tosi kätevä :(

  VastaaPoista