Sivut

keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Muumikahvila!

Satuttiin joitain viikkoja sitten näkeen vahingossa bussin ikkunasta pian aukeava Muumikahvila, ja kun sittemmin sain tietää sen auenneen, pompsahti se tietenkin "pakko käydä" -listan kärkeen. Eilen kun lähdettiin ilman mitään ennakkosuunnitelmia kesken ulkoilun junalla Helsinkiin (Senaatintorille Tuomaan markkinoiden karuselliin, tietenkin), muistui kahvila mieleen ja otettiin se saman reitin bussi, jonka ikkunasta oltiin kahvila nähty, koska en jaksanut alkaa googlettaan. Kun sitten Muumit vilahtivat ikkunasta ja jäätiin bussista pois, alkoi pikkuisen nolottaan, sillä se oli oikeasti ihan kävelymatkan päässä :D Liisankatu 21. Mistäs sitä maalainen kaikkea osaisikaan hahmottaa.


Kahvilassa on tosi kiva nurkkaus lapsille, jossa keinuja, voimistelurenkaita, puolapuita ja tietenkin paljon Muumikirjoja. Selkeästi lapsiystävällinen paikka siis, mikäli ensin selviää jonkin mahdollisesti lapsiystävällisen asiakkaan avustuksella hankalasta sisäänkäynnistä. Mutta tietenkin ymmärrän, että tuollaisessa talossa on sellaiset ovet, kuin ovat.Minusta hauskinta oli se, että leikkialueen viereisillä pöydillä oli vauva/taaperokeinut ikään kuin syöttötuoleina. Toki kahvilassa oli myös pitkä rivi tavallisiakin syöttötuoleja.


Sisustus oli ihanan Muumipainotteinen, vaikka tässä nyt onkin kuvia vain tuosta leikkinurkkauksen ääreltä, isossa kahvilassa oli myös selvästi aikuisempaan makuun oleva reuna. Astiat olivat tietenkin Muumiastioita. Valtavasta korvapuustista riitti koko porukalle, ja työntekijä ystävällisesti tarjoutui sen valmiiksi meille halkaiseen.

Leivonnaisissa Muumiteema ei näkynyt mitenkään, eli aivan normaalikahvilavalikoima oli kyseessä. Mitä nyt sämpylän päällä olevassa muovissa oli kahvilan logo. Itse yhdet muumisynttärit järjestäneenä vähän harmittelin tätä puutetta, minulle olisi ainakin pannukakku ja vaapukkamehu maistuneet. Mutta täällä mentiin enemmänkin design edellä, kuin Muumilaaksofiilis.


Kaiken kaikkiaan tosi kiva kahvila mennä lasten kanssa. Ensi kerralla multa vaan jää kaakao juomatta, se nimittäin maksoi 4 euroa. Opinpahan selvittään jatkossa hinnan ennen tilaamista.

6 kommenttia:

 1. Jos joskus käytte Kuopiossa asti, pistäytykää paikallisessa Muumikahvilassa! Siellä on kaikki viimeisen päälle Muumilaaksoa tarjoiluja myöten. Pannarit vievät kielen mennessään ja puolikkaallakin taltuttaa pikkunälän ♥ http://pannari.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen kuullut tuosta paikasta! Ehdottomasti pitää käydä, jos joskus Kuopioon tiemme vie!

   Poista
  2. Olin just kommentoimassa ihan samaa, siis että Kuopiostakin löytyy kiva muumipannarikahvila!

   Poista
 2. Näyttää kivalta paikalta. Jospa joskus sattuisi kohdalle osumaan.

  VastaaPoista
 3. Ja tossa Liisankadun kahvilassa on ihan liian lähekkäin noi keinut/renkaat toisiaan. Tilaa leikille liian vähän.

  VastaaPoista